Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Nepogrešljivi pripomočki za potovanje

R. Š., Maja, 02.07.2018 14:01:17

Preden se odpravite na počitnice ali potovanje, ne pozabite na potrebne (potovalne) dokumente, označite prtljago ter se opremite z nepogrešljivimi pripomočki za udobno in varno potovanje. Pa srečno pot!

Delite na:
Nepogrešljivi pripomočki za potovanje
Dreamstime

¤ Opremite prtljago s svojimi podatki.

maja Uvodna.jpg

Označevalec za prtljago Tag Me - Luggage tag. Cena: 12,80 EUR.
Animi Causa

¤ Prtljaga naj bo pod ključem, vendar dostopna carinikom.

maja 9.jpg

Kombinacijska ključavnica TSA Samsonite, s katero boste enostavno zaklenili kovček, potovalko ali nahrbtnik in s tem zavarovali osebne predmete. Funkcija TSA vam bo olajšala pot na letališčih (predvsem v ZDA), saj omogoča, da cariniki s posebnim ključem odklenejo ključavnico in po potrebi pregledajo vašo prtljago brez poškodb. Cena: 14,00 EUR.
Toko

¤ Imejte svoje stvari vedno na varnem.

maja 7.jpg

Potovalni etui Butterflies znamke Corrente je izdelan iz mehkega umetnega usnja. Vanj lahko pospravite potni list, tri posamezne plastične kartice in še kakšno malenkost. Velikost: 14 x 10 cm. Cena: 7,90 EUR.
Popikoki

maja 10.jpg

SunSafe je videti kot plastenka kreme za sončenje, v resnici pa je škatlica, v katero pospravite vse svoje dragocenosti (dokumente, denar, ključe, mobilni telefon), ki bodo tako na varnem pred tatovi, pa tudi pred peskom in vlago. Cena: 12,95 EUR.
Cool Gift

¤ Če potujete v tujino, ne pozabite na univerzalni potovalni pretvornik za električna omrežja. Naše vtičnice se namreč razlikujejo od ameriških, azijskih, britanskih itd.

maja 1.jpg

Univerzalni potovalni pretvornik pretvori priključek med ZDA, Kanado, EU, Bližnjim vzhodom, Južno Ameriko, Azijo, Karibi, Veliko Britanijo, Irsko, Afriko, Hongkongom, Avstralijo, Novo Zelandijo, Japonsko itd. (deluje v več kot 150 državah). Ne pretvori pa same napetosti in toka. Pred uporabo je torej treba poskrbeti tudi za ustrezno pretvorbo napetosti in toka (veliko naprav pa ima svoj polnilnik, katerega vhod je v mejah od 100 do 240 V ~ 50/60 Hz in uporaba dodatnega pretvornika ni potrebna). Cena: 7,95 EUR.
Panthera

¤ Da bosta hrana in pijača hladni in pri roki.

maja 4.jpg

Hladilna torba Floral je kot naročena za na plažo, piknik, sprehod v naravi ali potovanje, saj vanjo lahko pospravite vse, kar potrebujete za prijetno osvežitev med potepanjem. Zunanji material torbe je nepremočljiv, torbi pa je priložen tudi pas za na rame. Prostornina: 11,5 l, velikost torbe: 36 x 19 x 25 cm. Cena: 32,50 EUR.
Huda Kuhna

maja 5.jpg

Steklenička za vodo s filtrom za sadje in zelišča. Priložena je tudi knjižica z recepti. Prostornina: 480 ml. Cena: 22,90 EUR.
Izvirnedekoracije.si

¤ Med potjo poskrbite za udobje.

maja 2.jpg

Napihljiva potovalna blazina za na sedež InnovaGoods Gadget Travel je mehka in žametna na dotik, ima nastavljiv trak, nenapihnjena pa zavzame zelo malo prostora. Lahko jo obesite na naslonjalo za glavo ali na ramo ali pa si jo podložite na stran, da na njej počiva zgornji del vašega telesa. Cena: 6,65 EUR.
Neli.si

maja 3.jpg

Potovalna blazina Eagle Creek 2 v 1 se lahko spremeni iz klasične kvadratne oblike v blazino za okoli vratu. Cena: 29,90 EUR.

Kibuba

¤ Tudi na poti ostanite povezani.

maja 8.jpg

Portable Shower-proof Solar Charger je prenosni vodoodporni solarni napajalnik, s katerim boste na poti napolnili svoje elektronske napravice, kot sta mobilni telefon in tablica. Priložen je tudi USB-kabel za polnjenje. Ker je lahek in majhen, ga boste lahko vzeli s seboj kamorkoli, napolnili pa ga boste lahko kar s sončnimi žarki (na primer privezanega na svoj nahrbtnik, kar omogočajo 4 luknje in priložen karabin). Do živega mu ne pridejo niti dežne kaplje, saj je vodoodporen. Velikost: 29,5 x 15,3 x 1 cm. Napetost: 5 V. Cena: 45,24 EUR.
Yellow Octopus 

Dolgi poleti bodo veliko udobnejši, če bodo v vaši osebni prtljagi tudi:

spalna maska
dodatno spodnje perilo in nogavice
pulover
zobna ščetka in zobna pasta
osvežilni robčki
deodorant
tablete proti slabosti

Naredimo sami

Mošnjiček za nakit

maja 11.jpg

Kadar pakiramo, običajno nimamo kam pospraviti nakita. V ta namen si lahko brez šivanja izdelate preprost, vendar uporaben mošnjiček za nakit, ki ga imate lahko v osebni prtljagi.

Potrebujete:
blago ali (umetno) usnje
vrvico
kozarec ali skledico (za pomoč pri risanju kroga)
svinčnik
škarje

maja 12.jpg

Izdelava:

1. Na blago narišite krog in ga izrežite. Na robu kroga naredite majhne luknjice.

2. Skozi luknjice napeljite vrvico (kot na sliki), jo zategujte in sproti oblikujte mošnjiček, nato pa vrvico le še zavežite.

Preberite tudi: Za vsak madež se najde čistilo. Kliknite TUKAJ!