900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nasveti iz knjige o jabolčnem kisu

Renata Ucman, Pomagaj si sam, 08.10.2017 20:00:00

Pater Simon Ašič je o sebi napisal: »Jaz redno pri hrani uporabljam jabolčni kis, samo pri mleku in kavi ne.«

Delite na:
Nasveti iz knjige o jabolčnem kisu

Pri artritisu: vsak dan popijemo 10 žličk jabolčnega kisa v kozarcu mlačne vode. Pri zvinu ali izpahu si pripravimo obkladek s kisom in peteršiljem. V 1 decilitru kisa kuhamo 1 žličko svežih sesekljanih listov peteršilja 5 minut. To damo kot obkladek na prizadeto mesto.

Pri luskavici: zmivanje z jabolčnim kisom, kjer je koža luskava. Če imamo na koži izpuščaj, ga večkrat na dan omočimo z jabolčnim kisom.

Za nego kože: zmivanje z jabolčnim kisom, ki vsebuje hren.

Utrujene in pekoče noge: umivamo z jabolčnim kisom in vodo v razmerju 1:1.

Pri pretiranem potenju nog: pomaga kopel, in sicer noge kopamo, če je mogoče, trikrat na dan. Nožno kopel si pripravimo tako, da 2 litra jabolčnega kisa razredčimo z 2 litroma tople vode.

Pri prebavnih motnjah: si predel trebuha natiramo z brisačo, ki je rahlo navlažena z jabolčnim kisom.

Pri vnetih sinusih: si v vlažilnik z raka vlijemo nekaj žlic jabolčnega kisa z vročo vodo ali postavimo lonec z vodo in jabolčnim kisom na štedilnik.

Pri piku žuželk: na mesto vboda položimo obkladek z jabolčnim kisom.

Afte na ustni sluznici: zdravimo z jabolčnim kisom s hrenom. S palčko nanesemo kis neposredno na afto. Po 10 minutah splaknemo s toplo, nato še z mrzlo vodo.

Pri gripi: si prsni koš natremo z jabolčnim kisom.

Pri čezmernem izpadanju las: si lasišče natiramo s koprivami v kisu. V pol litra jabolčnega kisa 10 minut kuhamo 1 pest korenin koprive. Ohladimo, precedimo in natiramo lasišče enkrat na dan.

Bolečine v kosteh: lajšamo tako, da si pripravimo obkladek iz čebule, hrena in listov zelja. Enako količino na drobno zrezane čebule, naribane korenine hrena in sesekljanih listov zelja zmešamo v enakomerno zmes, to 1 centimeter na debelo namažemo na polovico platnene krpe, drugo polovico prepognemo čez namazano. Obkladek namestimo na boleče mesto za čez noč. Zjutraj boleči del zmijemo z mlačno vodo in ga 10 minut masiramo z jabolčnim kisom. Nato ga dobro pokrijemo in ležimo tako vsaj še eno uro. Obkladek si dajemo štiri večere zaporedoma.

Za izgubo odvečnih kilogramov: z jabolčnim kisom lahko tudi hujšamo. Dve čajni žlički jabolčnega kisa razredčimo v vodi, čaju, juhi ali kompotu in pijemo trikrat na dan. Pri tem moramo biti vztrajni.