mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naj vam drva ne pokvarijo veselja

M. V., Dom2, 26.02.2019 12:00:00

Zima je čas kaminov. A medtem ko prijetno zleknjeni uživamo v toploti in domačnosti ognja, se kaj hitro zgodi, da nam zmanjka polen in moramo ponje ven na mraz.

Delite na:
Naj vam drva ne pokvarijo veselja
Lična niša za drva kar ob kaminu. shutterstock

Rešitev je seveda, da si drva nagrmadimo kar v hiši, v bližini kamina. Mnogi se ob tem zmrdujejo, da drva v stanovanju pokvarijo videz notranje opreme, a notranji oblikovalci bi hitro našli kopico rešitev, ki ne le da ne bodo pokvarile rdeče niti vašega stila, ampak ga bodo še polepšale.

Spretno pozicionirana vgradna niša, v kateri so lično zložena drva, je lahko čudovit okras doma in poskrbi za še večjo domačnost; najbolj priljubljene so takšne do stropa ali pa dve večji ob kaminu. Prav tako lepa in še dodatno uporabna je lahko daljša in nižje postavljena polička na steni, pod katero je prostor za les za kamin – če je vgrajena ali zidana (in seveda dovolj močna), lahko služi tudi kot klopca, samo še z nekaj blazinami jo obložite. Zelo lepe so lahko tudi odprte omare različnih oblik in višin, največkrat se ljudje odločajo za omare tipa »knjižne police«, kjer so drva zložena po kvadrastih predalčkih.

drva2.jpg
Drva kot okras
shutterstock

Najde se tudi cela gora premičnih shramb, zabojev, veder, košar in ogrodij različnih dizajnov, velikosti, materialov in barv, tako da lahko zagotovo najdete kaj primernega za kak kot. Z malo sreče pa boste naleteli tudi na kakšno zelo uporabno vsakdanje pohištvo – na primer miza, omarica, kavč –, ki ima v sebi skriti predal za drva. Glejte torej na polena kot na del opreme doma, jih postavite na ogled (najpomembnejše pri vsem tem je seveda, da so vedno lično zložena) in uživajte v poležavanju pred kaminom!

drva 8.jpg
Drva kot okras
shutterstock

Objavljeno v reviji Dom2 št. 12, 17. 12. 2019.