Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naj bo zakon srečen

A.K./Maja, 01.04.2019 13:01:46

Kako doseči, da bo razmerje oziroma zakon še bolj trden?

Delite na:
Naj bo zakon srečen
Dobra komunikacija je ključ vsakega srečnega in ljubečega odnosa. Profimedia

Kaj storiti, da bo vaše razmerje bolj trdno? Vzdrževanje zdravega in srečnega razmerja ni prav nič lahko, saj je treba vložiti veliko truda, biti morate potrpežljivi in predvsem morate znati sprejemati kompromise. Vedite, da nikoli ne bomo našli popolne osebe, naučiti se moramo ljubiti nepopolnosti v naši boljši polovici.

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate okrepiti vaš odnos.

Še več komunikacije
Dobra komunikacija je ključ vsakega srečnega in ljubečega odnosa - lahko bi rekli, da je to najenostavnejša pot do razmerja, kot ga vidimo v filmih. Naučite se učinkovite komunikacije, povejte partnerju, kar vas teži. Vedite, da vaših misli preprosto ne more prebrati in da posledično ne bo mogel zadovoljiti vaših želja, če mu jih ne boste povedali. Večkrat povejte svoji ljubljeni osebi, kako veliko vam pomeni, pohvalite ga in dajte mu vedeti, da ga cenite.

Bodite bolj empatični
Večkrat se postavite v čevlje svojega partnerja in poskušajte gledati stvari z njegove perspektive. Tako boste lahko med prepirom ugotovili, da ste lahko tudi vi tisti, ki se motite, in da ima vaš partner prav, pomembno pa je, da se v takem primeru tudi opravičite. Poskusite izboljšati situacijo in sami sebe. Ni treba, da se vedno strinjate z njim, pomembno je, da ga poskušate razumeti in sprejeti njegovo mnenje. 

Cenite vajino vez
Cenite to, kar imate. Razmerja ne jemljite za samoumevnega in vedno imejte v mislih, kakšno srečo imate, da je vajina vez tako močna ter razmerje srečno. Spoštujte to, kar imate, trudite se, da bo vaša boljša polovica srečna, to boste dosegli predvsem tako, da ga boste poslušali in slišali ter spoštovali.

Skupaj se smejta
Ne pozabite se smejati in uživati. Stvari ne smete jemati preveč resno; včasih se malo spustite z vajeti in si privoščite sprostitev. Skupaj počnita stvari, ki jih obožujeta, držita se načela: Pari, ki se smejejo skupaj, ostanejo skupaj.

Posvetite pozornost vašemu razmerju
Vzemita si čas drug za drugega, naj vam vaš partner ne bo samoumeven. Za razmerje je treba skrbeti tako, kot skrbite za rožo; čeprav so lepe, jih je treba redno zalivati in jim posvečati pozornost, da ostanejo zdrave in srečne. Enako storite s svojim razmerjem, in bo prav gotovo zacvetelo. 

Drug drugemu podpirajte sanje
Bodite na voljo svojemu partnerju, kadarkoli vas potrebuje. Podpirajte njegove sanje, cilje in ga pri doseganju teh opogumljajte. Ne glede na to, kaj si želi, potrebuje vašo podporo. Četudi se z njegovimi sanjami ne strinjate, bodite njihov največji oboževalec, saj so to sanje ljubezni vašega življenja. 

Imejte realistična pričakovanja
Ne pričakujte, da bo vaš partner idealen, saj nihče ni popoln. Vsi smo ljudje, vsi delamo napake, pomembno je, da se iz njih nekaj naučimo in se jim tako lahko v prihodnosti izognemo. Namesto, da iščete napake pri partnerju, se raje osredotočite na njegove kvalitete in značilnosti, ki ga naredijo posebnega.

Odpuščajte
Nikar ne bodite zamerljivi, raje odpustite. Vsi ljudje se prepiramo, vsi ga kdaj polomimo, a vendar vsi ne znamo odpuščati. 

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.