nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Na zraku ali s sušilnikom - kako si pravilno posušiti lase?

M. B., 07.07.2018 12:00:12

Vsakič, ko si umijete lase, se soočate z enakim vprašanjem: kako jih osušiti, da jim ne bi škodovali?

Delite na:
Na zraku ali s sušilnikom - kako si pravilno posušiti lase?
Euronic, Dreamstime

V toplem delu leta jih je seveda najlažje sušiti na zraku, v preostalem času pa je uporaba sušilnika skoraj neizogibna. Vendar s katerim nastavkom? Kako blizu greste lahko lasem? In predvsem, ali je sušilnik, ki ga imate, sploh primeren za vaš tip las? Odgovore poiščite v nadaljevanju.

Sušilnik za tanke, dolge ali k izsušenosti nagnjene lase

Pri dolgih laseh, ki se na konicah radi cepijo, uporaba sušilnika sploh ni priporočljiva. Ker pa je precej nerealistično, da bi čez celo leto lahko preživeli brez njega, kupite ionskega (z električno vodenimi atomi). Takšen sušilnik hitro posuši, zato so lasje manj časa izpostavljeni vročini, in preprečuje statično elektriko. Ioni obdajo lase in delujejo kot regenerator, povrnejo jim naravni lesk in jih naredijo lažje za oblikovanje. Pazite, da sušilnik nima več kot 2000 W moči in da se ne segreje nad 70 stopinj Celzija.

Sušilnik za lase
Sušilnik za tanke, dolge ali k izsušenosti nagnjene lase
Euronic, Dreamstime

Sušilnik za kodraste lase

Sušilnik z difuzorjem je najprimernejši za skodrane lase, saj kodre lepo posuši in ohranja njihovo mehkobo. Difuzor (razpršilnik zraka) se namesti na glavo sušilnika in ta nato skozi njegove luknjice razpihuje zrak. Tudi tisti, ki nimate kodrov, si lahko s takšnim difuzorjem pričarate pravo levjo grivo.

Sušilnik za lase
Sušilnik za kodraste lase
Euronic, Dreamstime

 Sušilnik za močne lase

Če imate čvrste, močne lase, ki so dokaj neobčutljivi za zunanje vplive, imate še najmanj skrbi. Kljub temu pa ne priporočamo običajnih sušilnikov, s katerimi lase sicer posušite, niso pa tako lepo gladki, kot bi bili, če bi uporabili profesionalni sušilnik z več kot 2000 W moči. Pazite pa, da kupite takšnega, ki kljub moči ne izsušuje las.

Sušenje brez sušilnika

Tiste, ki zaradi svojih občutljivih las vseeno nočete uporabljati sušilnika, pa naj razveselimo z novico, da je tudi na zraku lase mogoče posušiti zelo hitro. Če boste upoštevali naslednje štiri nasvete, seveda:

- Vedno nanesite regenerator in že pod prho lahko začnete sušiti lase. Regenerator jih namreč ne naredi le mehkih, ampak tudi odbija vodo, zato je kasneje sušenje hitrejše. Po laseh je regenerator najbolje razporediti s širokim glavnikom.

- Osredotočite se na lasišče. Ko pri koreninah lasje ne bodo več tako mokri, se bodo tudi konice hitreje posušile.

- Otresajte z glavo. Svež zrak je najbolj zdrav in preprost sušilnik. Ker pa se mokri lasje pogosto prilepijo na glavo, jo po kopanju ali prhanju dobro otresite. Sklonite se in dobro razmigajte glavo v vse smeri, da se lasje odlepijo od lasišča. Zrak bo prišel mednje in hitreje bodo suhi. 

- Mikrovlakna delajo čudeže. Pazite tudi na materiale, ki jih uporabljate za otiranje las po kopanju. Bolj kot običajna brisača je priporočljiva uporaba bombažne majice, ki si jo ovijete okoli glave. Tanka tkanina hitreje vpije vodo kot frotir. Zelo uporabne pa so tudi brisače iz mikrovlaken.

Sušilnik za lase
Sušenje brez sušilnika
Euronic, Dreamstime

7 nasvetov za sušenje kot pri frizerju

1. Začnite spredaj. Veliko žensk si najprej suši lase zadaj. To je napaka. Najbolje je začeti spredaj, saj lahko lase pri glavi, ki so nagnjeni k naelektrenosti, veliko bolje zgladite.

2. Las ne začnite sušiti takoj, ko stopite iz banje. Najprej jih popivnajte in za 15 minut zavijte v vpojno tkanino, šele nato jih posušite.

3. Ne uporabljajte prevelike krtače, saj z njo uničite volumen, ki ga lahko dosežete s sušilnikom. Raje sezite po manjši okrogli krtači s premerom med 6 in 6,5 cm.

4. Pri sušenju so lasje izpostavljeni veliki vročini, zaradi česar se lahko poškodujejo. Zato pred sušenjem nanje nanesite olje ali pršilo, ki varuje pred vročino.

Preberite tudi: Ste pripravili kožo in lase na sonce? Kliknite TUKAJ!