Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Na potepu Pr' Gavedarjo: sobe z zgodbo

Tina Guček, Dom2, 26.08.2018 15:01:44

Za tokratno rubriko Na potepu smo izbrali enega od slovenskih biserov – čudoviti Podkoren, kjer najdemo B&B Pr' Gavedarjo.

Delite na:
Na potepu Pr' Gavedarjo: sobe z zgodbo
Pr' Gavedarjo, Podkoren Osebni arhiv

Za večino ljudi je na dopustu najpomembnejše to, da užijejo nekaj trenutkov zase in za druženje s svojimi najbližjimi, za katere čez leto tako pogosto zmanjkuje časa. Čas, ki ga preživimo skupaj, je seveda ključnega pomena, a če ta čas preživimo nekje, kjer se počutimo prijetno in kjer nam poleg golega prenočišča ponudijo še zanimivo zgodbo, je to vredno še toliko več, kajne?

SDCD2308.jpg
V sobah z imeni članov družine, ki so v njih tudi bivali (Jakova soba, Soba mame Marije ali Stanovanje tata Franca) najdete unikaten tekstil priznane slovenske oblikovalke Almire Sadar.
Osebni arhiv

Za tokratno rubriko Na potepu smo izbrali enega od slovenskih biserov – čudoviti Podkoren, kjer najdemo B&B Pr' Gavedarjo. Na mestu, kjer stoji, je bila včasih majhna hiša, iz katere je kasneje nastala večja domačija, danes pa je tam gostišče, ki svojim gostom ponuja »sobe z zgodbo«.

Preberite tudi: To so čudoviti poletni šopki. Kliknite TUKAJ!

Pri prenovi je bila prioriteta družine ohranjanje družinske in slovenske tradicije oz. kulturne dediščine in morda se ravno zato gostom zdi, da so ob prihodu stopili v neki drug, davno minuli čas. Uporabljeni vzorci iz preteklosti so skrbno in premišljeno preneseni v moderne trende, leseno pohištvo pa je prepleteno z sodobnim dizajnom.

SDCD2566.jpg
Uporabljeni vzorci iz preteklosti so skrbno in premišljeno preneseni v moderne trende.
Osebni arhiv

V sobah z imeni članov družine, ki so v njih tudi bivali (Jakova soba, Soba mame Marije ali Stanovanje tata Franca) najdete unikaten tekstil priznane slovenske oblikovalke Almire Sadar, ki je v svoje ročno delo vpletla enkratno gorenjsko kulturno dediščino (uporabila je tradicionalni element križca in sodobni element krogca, ki ju je v obliki nageljnov prenesla v svoje unikatno delo, ves tekstil pa je povezala z rdečo in modro barvo, ki se tipično prepletata v slovenskem oz. gorenjskem ljudskem izročilu).

SDCD2335.jpg
Celotno zgodbo so nadgradili s t. i. zdravimi sobami, v katerih so uporabljeni zgolj naravni materiali.
Osebni arhiv

Goste razvajajo na vsakem koraku – tako s čudovitim ambientom kot tudi z drugimi storitvami, ki jih ponujajo. Ob zajtrku jim poleg lokalnih bio dobrot postrežejo s pravično kavo, pohvalno pa je tudi to, da so se z novim certifikatom trajnostnega turizma Green Key zavezali, da bo njihov vpliv na naravno okolje minimalen, kar so potrdili že z uporabo naravnih materialov pri gradnji. Celotno zgodbo so  nadgradili s t. i. zdravimi sobami, v katerih so uporabljeni zgolj naravni materiali, postelje so ekološke, brisače in posteljnina z eko certifikatom in certifikatom pravične trgovine, za piko na i pa poskrbijo z uporabo ekoloških čistil in hotelske ekološko certificirane kozmetike.

Več fotografij v spodnji galeriji!