wabra nina-mjp Odkrito.si

Šok! Znana Slovenka spet v boj s hudo boleznijo

kate middleton, elizabeta II., camilla, princ william, princ charles, princ harry, meghan markle Svet24.si

Kraljica Meghan Harryju pristrigla krila

sun-aries-inr Petisvet.si

Horoskop: od 18.3. do 24.3.2019

radeljski prelaz, 18.3.2019 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Meja sneženja se je spustila: ...

Felicite Tomlinson Svet24.si

Družinska tragedija: najprej ostal brez mame, ...

Prijateljici bff vichy Njena.si

Moč, ki jo potrebuješ vsak dan

Franko in Svetlana Njena.si

Zvezde plešejo: Kaj se v resnici dogaja med ...

Življenjski slog

Na potepu Pr' Gavedarjo: sobe z zgodbo

Tina Guček, Dom2, 26.08.2018 15:01:44

Za tokratno rubriko Na potepu smo izbrali enega od slovenskih biserov – čudoviti Podkoren, kjer najdemo B&B Pr' Gavedarjo.

Delite na:
Na potepu Pr' Gavedarjo: sobe z zgodbo
Pr' Gavedarjo, Podkoren Osebni arhiv

Za večino ljudi je na dopustu najpomembnejše to, da užijejo nekaj trenutkov zase in za druženje s svojimi najbližjimi, za katere čez leto tako pogosto zmanjkuje časa. Čas, ki ga preživimo skupaj, je seveda ključnega pomena, a če ta čas preživimo nekje, kjer se počutimo prijetno in kjer nam poleg golega prenočišča ponudijo še zanimivo zgodbo, je to vredno še toliko več, kajne?

SDCD2308.jpg
V sobah z imeni članov družine, ki so v njih tudi bivali (Jakova soba, Soba mame Marije ali Stanovanje tata Franca) najdete unikaten tekstil priznane slovenske oblikovalke Almire Sadar.
Osebni arhiv

Za tokratno rubriko Na potepu smo izbrali enega od slovenskih biserov – čudoviti Podkoren, kjer najdemo B&B Pr' Gavedarjo. Na mestu, kjer stoji, je bila včasih majhna hiša, iz katere je kasneje nastala večja domačija, danes pa je tam gostišče, ki svojim gostom ponuja »sobe z zgodbo«.

Preberite tudi: To so čudoviti poletni šopki. Kliknite TUKAJ!

Pri prenovi je bila prioriteta družine ohranjanje družinske in slovenske tradicije oz. kulturne dediščine in morda se ravno zato gostom zdi, da so ob prihodu stopili v neki drug, davno minuli čas. Uporabljeni vzorci iz preteklosti so skrbno in premišljeno preneseni v moderne trende, leseno pohištvo pa je prepleteno z sodobnim dizajnom.

SDCD2566.jpg
Uporabljeni vzorci iz preteklosti so skrbno in premišljeno preneseni v moderne trende.
Osebni arhiv

V sobah z imeni članov družine, ki so v njih tudi bivali (Jakova soba, Soba mame Marije ali Stanovanje tata Franca) najdete unikaten tekstil priznane slovenske oblikovalke Almire Sadar, ki je v svoje ročno delo vpletla enkratno gorenjsko kulturno dediščino (uporabila je tradicionalni element križca in sodobni element krogca, ki ju je v obliki nageljnov prenesla v svoje unikatno delo, ves tekstil pa je povezala z rdečo in modro barvo, ki se tipično prepletata v slovenskem oz. gorenjskem ljudskem izročilu).

SDCD2335.jpg
Celotno zgodbo so nadgradili s t. i. zdravimi sobami, v katerih so uporabljeni zgolj naravni materiali.
Osebni arhiv

Goste razvajajo na vsakem koraku – tako s čudovitim ambientom kot tudi z drugimi storitvami, ki jih ponujajo. Ob zajtrku jim poleg lokalnih bio dobrot postrežejo s pravično kavo, pohvalno pa je tudi to, da so se z novim certifikatom trajnostnega turizma Green Key zavezali, da bo njihov vpliv na naravno okolje minimalen, kar so potrdili že z uporabo naravnih materialov pri gradnji. Celotno zgodbo so  nadgradili s t. i. zdravimi sobami, v katerih so uporabljeni zgolj naravni materiali, postelje so ekološke, brisače in posteljnina z eko certifikatom in certifikatom pravične trgovine, za piko na i pa poskrbijo z uporabo ekoloških čistil in hotelske ekološko certificirane kozmetike.

Več fotografij v spodnji galeriji!