Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Morje, plaža in sončni zahod

I.V., 17.08.2022 13:00:06

Bliža se konec poletja in s tem tudi sezona, ko bomo plažo in vonj morja zamenjali s pisarno in hrupom mestne gneče. Preden se vrnemo v mesto, vam predstavljam test za telefon srednjega razreda – Huawei Nova Y70. Na prvi pogled je naprava izjemno kakovostna in res ne daje občutek srednjega, temveč kar višjega cenovnega razreda.

Delite na:
Morje, plaža in sončni zahod
Huawei Nova Y70 Ivan Valtl

Oblika

Videz telefona je preprost, brez vzorcev in drugih okrasnih elementov, le s sijajno stekleno zadnjo ploščo. Blok kamer na hrbtni strani ima ovalno obliko, ki ga razlikuje od pravokotnih konkurentov v tem cenovnem segmentu. Steklo na hrbtni strani prinaša nekaj minusov, saj se zlahka umaže (prsti odtisi, prah). Na srečo je v škatli priložen silikonski ovitek. Med zaslonom in hrbtno stranjo je matiran plastični okvir z izrezom za bralnik prstnih odtisov. Kljub velikim meram (168,3 × 77,7 × 8,98 mm) in teži (199 gramov) se pametni telefon lepo drži v roki in težko zdrsne.

huawei-nova-y70
Huawei Nova Y70
Ivan Valtl

Kamera

Glavni kamera ima 48 MP zajema ostre in živahne slike, kar bo zagotovo zadovoljilo potrebe večine potencialnih kupcev. Če povečate fotografije, lahko vidite moč umetne inteligence, po shranjevanju slike namreč umetna inteligenca pripomore k povečanju ostrine, kar ni vedno všeč ljubiteljem umetniške fotografije. Huawei Nova Y70 se med drugim dobro spopada s slabo osvetljenimi prostori.

huawei-nova-y70
Huawei Nova Y70
Ivan Valtl

Skratka, telefon, s katerim sem preživel ves konec tedna na obali, z njim pa mi je uspelo normalno komunicirati, deskati na vodi in posneti nepozabne poletne trenutke.

huawei-nova-y70
Huawei Nova Y70
Ivan Valtl

Ultra širokokotna in sprednja kamera

Slabše je s fotografijo iz ultra širokokotne kamere in sprednje kamere. Obe kameri ustvarjata precej zrnate posnetke z malo podrobnosti, in to tudi pri dobri svetlobi. Sprednja kamera podpira lastniške Huaweijeve izboljševalce obraza, kar je lahko nekomu všeč, osebno pa tega ne uporabljam.

huawei-nova-y70
Huawei Nova Y70

Baterija

Huawei Nova Y70 prinaša baterijo z 6000 mAh, ki je večina naprav v tem cenovnem razredu ne vključuje. Tako močna baterija zadostuje za dva dneva osnovne uporabe, če ste navdušenci nad mobilnimi igricami, pa za 12 ur. V škatli je priložen standardni adapter (22,5 W), in čeprav polnilnik ni hiter, je 50 % baterije napolnjene v 55 minutah, do 100 % pa je potrebna ura in 45 minut.

huawei-nova-y70
Huawei Nova Y70

Če potegnemo črto …

Velik zaslon in občutek dotika na zaslonu (touch experience) sta me navdušila, zaslon pa se tudi odziva na več dotikov hkrati. Hrbtno steklo je res občutljivo in pušča sledi prstnih odtisov, in če vas to moti, je skoraj nujna uporaba ovitka. Operacijski sistem dobro deluje z lastnimi mobilnimi storitvami Huawei (HMS). Storitve, kot so Petal Search, AppGallery, Health, My HUAWEI, Cloud in celo Huawei Wallet, delujejo izjemno, če se odločite za prehod na Huawei mobilne storitve (HMS). Izjemna glavna kamera in trpežna baterija pa telefon Huawei Nova Y70 postavlja nad tekmece srednjega cenovnega razreda.

Huawei-Nova-Y70.jpg
Huawei Nova Y70
IV