phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

FOTO: Modne smernice za pomlad in poletje

Brigita Potočki, 11.02.2019 15:00:00

Da boste lažje krmarili po razprodajah

Delite na:
FOTO: Modne smernice za pomlad in poletje
Max Mara PR

Čas razprodaj je odlična priložnost, da si privoščimo kakšen nov kos oblačila, obutve ali modnega dodatka po ugodnejši ceni. Da pa ne boste brezglavo kupovali vse po vrsti in se izgubljali med policami in obešalniki, polnimi lanskih in celo predlanskih kosov, smo tokrat za vas poiskali nekaj modnih smernic, ki bodo prevladovale tudi v letu 2019. Tako boste te modne kose lahko poiskali že na razprodajah in v pomlad zakorakali popolnoma v trendu. 

Prelivajoče se barve

Oblačila iz prelivajočih se mavričnih barv so bila v modi že v hipijevskih šestdesetih in so se kasneje še nekajkrat prebila med modne trende. A od tega je že dolgo. Letos pa se ta trend vrača. In kar je najboljše: taka oblačila lahko z nekaj spretnosti z barvanjem ustvarite sami.

profimedia-0386167192.jpg
Prabal Gurung
PROFIMEDIA

Karo

Karo vseh barv in oblik se tudi v letu 2019 ne poslavlja. Karirastih hlač, kril, plaščev, torbic in čevljev še ne gre metati stran. Raje si naredite zalogo za toplejše dni.   

profimedia-0385923070.jpg
Adeam
PROFIMEDIA

Osemdeseta

Močno poudarjena ramena, neonske barve in vse, kar se sveti, so trendi, ki spominjajo na osemdeseta. In v sezoni pomlad-poletje bodo še naprej v ospredju. Iščite suknjiče, krojene v trikotnik, hlače z visokim pasom in oblačila v neonskih barvah in srebrni.  

profimedia-0388852537.jpg
Isabel Marant
PROFIMEDIA

Hlače in obleka

Se spomnite, ko smo nosili hlače pod krili ali celo hlače, na katere je bilo krilo kar prišito? Ta trend se, hočeš nočeš, vrača. Ne verjamemo, da boste na razprodajah naleteli nanj, a hlače in kakšno obleko ali krilo imate zagotovo že v omari, samo obleči ju morate - skupaj, seveda.

profimedia-0389081515.jpg
Chloe
PROFIMEDIA

Živalski potiski

Vzorci leoparda in kače še naprej ostajajo prav na vrhu trendov za naslednjo sezono. In še naprej jih boste lahko sestavljali v najbolj nenavadne kombinacije: s cvetličnim vzorcem, črtami, karom, pikami in celo enega z drugim. Iščite bluze, obleke, krila in čevlje z živalskim potiskom. Bodite drzni, ta vzorec je namreč samo za najpogumnejše.

profimedia-0385951757.jpg
Chriatian Siriano
PROFIMEDIA

profimedia-0387791629.jpg
Antonio Marras
PROFIMEDIA

Zemeljski toni

Vse, kar spada v spekter rjavih tonov, še posebej pa bež barva, bo letos v trendu. Na razprodajah boste z lahkoto našli bež kose, saj se ta barva v kolekcijah stalno pojavlja. Modni poznavalci letos zapovedujejo bež od glave do peta, a prav tako modni boste, če jo boste kombinirali s toplimi barvami ali pasteli.

00036-3-1-phillip-lim-new-york-pre-fall-19.jpg
Phillip Lim
PR

00030-ferragamo-vogue-pre-spring-2019-pr.jpg
Salvatore Ferragamo
PR

Pasteli in močne barve

Na eni strani nežni pasteli, od lila in nežno rožnate do mentolovo zelene, na drugi strani pa drzna rdeča, pariško modra, sončna rumena in živahna oranžna. Barve, ki dvigujejo razpoloženje in nas spravljajo v dobro voljo. Založite se s hlačami, krili in modnimi dodatki v teh optimističnih barvah in pomlad bo kmalu tu!  

profimedia-0388391706.jpg
A.W.A.K.E.
PROFIMEDIA

profimedia-0388751497.jpg
Aalto
PROFIMEDIA


Pike in rože
Tudi to sezono ne morete zgrešiti s pikčastimi in cvetličnimi vzorci, ki smo jih nosili že lani. Osredotočite se predvsem na obleke in krila s cvetličnim potiskom ali pikami. Prav tako ne morete zgrešiti s črtastimi hlačami ter suknjičem. 

profimedia-0389023271.jpg
Andrew GN
PROFIMEDIA

profimedia-0388092164.jpg
Cividini
PROFIMEDIA

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 12, 20. 12. 2019.