Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Modne pričeske prihajajočega leta

L. J., Zarja, 09.01.2019 15:01:22

Z zimskim časom ne prihajajo samo še hladnejše temperature, sneg in nove zaobljube. V svetu mode je to čas, ko se napovedujejo novi trendi. Tudi pri pričeskah. Velenjski frizer ter lastnik Frizerskega studia MH in brivnice Marko Hriberšek se je ob tej priložnosti odločil, da bo prihajajoče trende v frizerstvu obeležil na fotografijah, te so nastale v najlepših kotičkih Velenja. Združil jih je v koledar, nam pa zaupal vse, kar moramo vedeti, da bomo naokoli hodili modno sfrizirani.

Delite na:
Modne pričeske prihajajočega leta
Hriberšek je med trendi za 2019 omenil tudi modne hladne pastelne tone in ledeno blond barvo. Rok Rakun

S pažem na slavnostno večerjo

Pričeske, znane kot paž, so klasične, zanje se zdi, da nikoli ne gredo iz mode. Ker so vedno raznovrstne in se lahko oblikujejo tako, da pristajajo vsem oblikam obraza, so ene izmed bolj priljubljenih ta hip. »Jesensko-zimski trendi narekujejo strogo postrižen paž, lahko je tudi krajši, do ušes. Pomemben je lesk, lasje naj se svetijo,« je povedal Marko Hriberšek.

Poigravanje z obliko in načinom striženja

Današnje striženje in oblikovanje pričesk ni tako izrazito enosmerno, ampak je pravzaprav mešanica stilov. »Daljši lasje se nekoliko umikajo, a so še vseeno priljubljeni. Poigravamo se z obliko in načinom striženja. Stopničasto pristriženi lasje lepo padejo v obliki črke V. Pri krajših pričeskah pa prevladuje bolj raven videz čistih linij,« je še nekaj idej za trendovsko frizuro nanizal mladi sogovornik, ki redno hodi na izobraževanja v London, Zagreb, na Malto ter se uči od najbolj priznanih domačih in tujih frizerjev. 

Kodri ob slovesnih priložnostih

Čeprav se je poletje že pred časom poslovilo, kodri ostajajo. »Ustvarijo naj sproščen videz valov, kar je tudi idealna pričeska za slovesnejše priložnosti. Seveda pa je vse odvisno od posameznikovega karakterja in načina življenja. Prvi stik je zelo pomemben. Takrat ocenim obliko obraza in stil stranke ter vedno prisluhnem željam,« je povedal energični frizer, ki je znan po drznih frizurah, njegovim škarjam pa zaupa tudi direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza

Hladna čokolada in ledeno blond

Tudi pri izbiri barv za lase se bodo frizerji v prihajajočih mesecih opirali na mešanico slogov. To pomeni, da trendi ne narekujejo samo določenih barvnih tonov. »Najbolj so modni hladni pastelni toni – hladna čokolada in ledeno blond. Zanimivi so prelivajoči se prameni, v poštev pride še balayage z bakrenimi in karamelnimi odtenki. Vedno smo pozorni, da ni rumenih tonov.«

Zabrita frizura – idealna za moške

Marko pa ni pozabil niti na moške trendovske pričeske. »Vesel sem, da je za moške, ki imajo skodrane lase, v modi frufru. Ob straneh je oster rob. Seveda gre za zabrito (fade) frizuro, s katero moški zelo izstopa in pri kateri se lasje počešejo elegantno na stran,« je povedal. Fade je lahko narejen tudi nevsiljivo in ima mehko strižene prehode.

Nasprotna zabriti frizuri, a prav tako trendovska, je podstrižena (undercut) pričeska, ki pristaja vsem, saj je lahko zelo raznovrstna. »Zgornji lasje so pri tej pričeski nekoliko daljši, medtem ko so na spodnjem delu lasišča, približno do senc, postriženi na bistveno krajšo dolžino. Kako dolgi naj bodo zgornji lasje, se lahko odloči vsakdo sam – in prav zato je undercut tako zelo vsestranski. Lase počešemo bolj nazaj, pričeska je enake dolžine pri vrhu glave. V modi so svetli prameni, ki popestrijo videz, in toni, ki se prelivajo,« je razložil in dodal, da je še vedno modna tudi klasična elegantna frizura, primerna za vse priložnosti. 

Pri moških naj bo trendovska tudi brada

Sogovornik je moškim za konec svetoval, naj si trendovsko uredijo tudi brado, ne samo lase. »Lahko je krajša, urejena po dveh dneh nebritja, ali pa daljša. Pomembno je, da jo redno negujemo z oljem ali balzamom.« Prepričan je, da takšna nega za moške ne bo problem, saj opaža, da se vse pogosteje zavzemajo za lep videz in urejenost.

Objavljeno v reviji Zarja št. 1, 31. 12. 2018.