Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Modne po štiridesetem: zgledujte se po zvezdnicah v zrelih letih!

Brigita Potočki, Bodi zdrava, 16.03.2019 13:00:00

Časi, ko je veljalo, da se mora ženska v zrelih letih, se pravi po štiridesetem, obleči resno in svojim letom primerno, so na srečo mimo.

Delite na:
Modne po štiridesetem: zgledujte se po zvezdnicah v zrelih letih!
Tilda Swinton v Los Angelesu na premieri filma Suspiria PROFIMEDIA

Dandanes velja, da se, ne glede na leta, oblečemo tako, da se bomo v oblačilih počutile lepe in zapeljive. Predvsem pa, da bomo všeč sebi. Naš osebni stil se do štiridesetega že večinoma izoblikuje, kar pomeni, da v teh letih že vemo, kaj nam pristaja in v čem se najbolje počutimo. Kadar smo v dilemi, pomaga seveda tudi nasvet strokovnjaka, torej stilista. Tega se zvezdniške štirideset-plus-letnice še kako dobro zavedajo, saj so nekatere tako v zasebnem življenju kot na rdečih preprogah vedno videti kot iz škatlice. Izbrali smo nekaj tistih z najbolj izstopajočim stilom, ki ga ni težko posnemati.

Cate Blanchett (49 let)

Zvezdnica, ki bo letos dopolnila petdeset let, je znana po tem, da na rdeči preprogi rada eksperimentira. Zato ni nenavadno, da poleg nagrad za svoje igralske dosežke zbira tudi nazive za najbolje oblečeno. Nemalo njenih kreacij z rdečih preprog je zapisanih med nepozabne. Oskarjevka ima rada nenavadne silhuete in drzne detajle. Pogosto pa oblačilom doda tudi svoj pečat. V zasebnem življenju najraje nosi hlače v kombinaciji s suknjičem.

Cate Blanchett profimedia-0391792337.jpg
Cate Blanchett na beneškem filmskem festivalu
PROFIMEDIA

Cate Blanchett profimedia-0385451890.jpg
Cate Blanchett na britanski premieri filma The House With A Clock In Its Walls
PROFIMEDIA

Tilda Swinton (58 let)

Podobno kot njena igralska kariera, kjer je sposobna odigrati katero koli vlogo, je tudi v modi Tilda Swinton prava kameleonka. V nekem trenutku je v elegantnem črnem kostimu ali klasični oprijeti obleki utelešenje elegance, spet v drugem pa preizkuša nove modne smernice in nove volumne. Čeprav je najraje v črni, se ne boji barv in vzorcev. In predvsem tudi na rdeči preprogi pogosto nosi hlače.

Tilda Swinton profimedia-0385395842.jpg
Tilda Swinton na beneškem filmskem festivalu
PROFIMEDIA

Victoria Beckham (44 let)

Seveda noben seznam zvezdnic nad štiridesetim letom ne bi bil popoln brez nekdanje Posh Spice. Že njeno ime, ki ga je dobila v času največje slave skupine Spice Girls, je dovolj zgovorno. Victoria je in bo utelešenje stila. Vedno med prvimi preizkuša nove smernice in jih narekuje za novo sezono. Najpogosteje jo vidimo v hlačah oziroma hlačnih kostimih, cevastih krilih in vrtoglavo visokih petah. Hlače mojstrsko nosi tudi na večernih dogodkih.

Victoria Beckham profimedia-0401818262.jpg
Victoria Beckham na British Fashion Awards 2018
PROFIMEDIA

Victoria Beckham profimedia-0405558923.jpg
Victoria Beckham na modni reviji Kent & Curwen
PROFIMEDIA

Sarah Jessica Parker (53 let)

Že res, da je zaslovela zaradi Carrie Bradshaw in njenega stila v seriji Seks v mestu, a Sarah Jessica Parker ima v resničnem življenju prav toliko smisla za modo kot njen lik. Prepoznavna je po damskih oblekah, izstopajočih čevljih, ki so pogosto iz njene kolekcije, ter kombiniranju različnih vzorcev in materialov.

Sarah J Parker profimedia-0402656298.jpg
Sarah Jessica Parker na 39. Muse Awards v New Yorku v obleki Vampire's Wife
PROFIMEDIA

Sarah J Parker profimedia-0393817832.jpg
Sarah Jessica Parker na šovu Live with Kelly & Ryan v čevljih svoje znamke JSP
PROFIMEDIA

Melania Trump (48 let)

Ne glede na to, kaj si mislimo o njej in predvsem o njenem možu, aktualnem predsedniku ZDA, je Melania zagotovo ena bolje oblečenih med ženami politikov. Čeprav jo pogosto kritizirajo zaradi njenih modnih odločitev, pa je dejstvo, da pri Melanii ni naključij. Odkar je postala prva dama, je njen stil bolj izpopolnjen in premišljen, njena celotna podoba pa deluje bolj uglajeno. Rada ima cevasta krila, sedemosminske hlače in obleke, ki segajo do sredine meč. Obožuje pa čevlje z visoko peto znamke Louboutin, ki so pogosto v živalskem vzorcu.

Melania Trump profimedia-0340925383.jpg
Melania Trump v 7/8 karirastih hlačah
Profimedia

bik - puli
Prva dama v čudovitem rumenem plašču in puliju v enakem odtenku
Profimedia

Jennifer Aniston (49 let)

Zvezdnica serije Prijatelji že več kot tri desetletja slovi kot ena najbolje oblečenih, in tudi zdaj, ko se bliža abrahamu, ni nič drugače. V zasebnem življenju jo najpogosteje vidimo v kavbojkah in navadni majici, ki ju kombinira z dolgo jopo ali suknjičem. Na rdeči preprogi pa blesti v dih jemajočih kreacijah z visokimi razporki in globokimi dekolteji. Je ena redkih, ki si še vedno lahko privošči tudi povsem kratko krilo.

Jennifer Aniston profimedia-0401226807.jpg
Jennifer Aniston na premieri Dumplin
PROFIMEDIA

Jennifer Aniston profimedia-0392219300.jpg
Jennifer Aniston na novinarski konferenci v vsakdanji opravi
PROFIMEDIA

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 11. 2. 2019.