Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Moderni naslanjači: udobje po vaši meri

Tina Guček, Maja, 13.04.2018 12:01:54

Ni lepšega, kot po napornem dnevu priti domov in si za nekaj minut odpočiti na udobnem naslanjaču s skodelico čaja ali kave v rokah. Naslanjači oziroma fotelji že dolgo niso več enolični in vsi narejeni po istem kopitu, ampak najdemo med njimi vse mogoče različice - izvirne oblike, materiale in barve.

Delite na:
Moderni naslanjači: udobje po vaši meri
Revija Maja

Ko opremljamo dnevno sobo, je eno ključnih vprašanj, kakšen kavč bo v njej in ali mu bo družbo delal tudi počivalnik. Včasih smo tudi prostorsko omejeni in nam pravzaprav bolj ustreza, da namesto z enim velikim kavčem sobo opremimo z dvema naslanjačema. Ko izbiramo model, je prav, da ga uskladimo s preostalo opremo v prostoru. Če je dnevna soba opremljena v modernem slogu, ovir pravzaprav ni, saj lahko posežemo tudi po bolj nenavadnih in posebnih modelih; a tudi če imamo raje klasiko, je izbira dovolj velika. 

Kakšen material izbrati? Nekateri prisegajo na usnje, drugim bolj ustrezajo novejši materiali, v ospredju pa je običajno vprašanje čiščenja. Če imamo domače ljubljenčke ali majhne otroke, moramo misliti na to, da se material hitro in dobro očisti, da ne bomo že po nekaj tednih imeli umazanega kavča ali počivalnika z madeži.
In na koncu - barve! Trenutno so modni živahni barvni odtenki, ki pa se jih (resnici na ljubo) običajno hitreje naveličamo. Če ne spadate med tiste bolj drzne, ki se igrajo s kombinacijami barv in vzorcev, se odločite za varnejšo izbiro - omislite si počivalnik v nevtralnih tonih, nato pa ga popestrite s pisanimi okrasnimi blazinami.

Albertine Swivel Love Seat.jpg

Albertine Swivel Love Seat

Je kavč? Ne! Je fotelj? Ne! V angleščini so mu nadeli simpatično ime »love seat«, kar bi lahko prevedli kot ljubezenski stol. Gre za dvosed, ki je kot ustvarjen za to, da se nanj stisnemo z nekom, ki ga imamo radi.

Stressless.jpg

Stressless

Če vam prostor omogoča, si velja omisliti počivalnik, ki ima tudi dodatek za noge.

Cubit Sofa und Regal.jpg

Cubit Sofa und Regal

Včasih je manj več - le čiste linije in nič kompliciranja, pa je končni rezultat nekaj posebnega.

Fauteuil Celestun.jpg

Fauteuil Celestun

Imate lepe spomine na otroštvo, ko ste se gugali v dedkovem gugalniku? Zakaj si ne bi za v svojo dnevno sobo omislili njegove sodobnejše različice? 

Enchanted Snake .jpg

Enchanted Snake

Barvitejše počivalnike okrasite z monokromatskimi okrasnimi blazinami in obratno - če je vaš počivalnik v nevtralnih tonih, naj bodo blazine bolj pisane.

Dandridge Armchair.jpg

Dandridge Armchair

Zanimivost za vse, ki imate najraje klasiko. Ste vedeli, da je stol Dandridge dobil ime po igralki Dorothy Dandridge, prvi temnopolti igralki, ki je bila nominirana za oskarja? Razkošen material in čiste linije so tisti razlogi, zaradi katerih je ta stol eden izmed bolj priljubljenih kosov pohištva vseh časov.

delaktig.jpg

Delaktig

Pri Ikei vedno mislijo tudi na praktičnost svojih izdelkov, zato sta del počivalnika Delaktig tudi mizica in bralna lučka.

Living Room_ Resting Chair.jpg

Living Room Resting Chair

Preprost počivalnik, ki se poda v minimalistično opremljen dom.

Forest Elephant.jpg

Forest Elephant

Retro je še vedno v modi in z njim ne morete zgrešiti.

Preberite tudi: Crkljajmo mačke in vpijmo njihove dobre vibracije. Kliknite TUKAJ!