mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moderne in praktične prenosne svetilke

M.Š., 09.09.2019 14:00:00

Naj vas svetloba spremlja na poti. Z brezžičnimi LED in solarnimi prenosnimi svetilkami bo to še lažje. Da boste tople poletne večere preživeli prijetno in še bolj doživeto, vam predstavljamo nekaj izjemnih izdelkov izbranih priznanih oblikovalskih imen.

Delite na:
Moderne in praktične prenosne svetilke
Dedon, pohištvo, svetila Arhiv proizvajalcev - Dedon

MARSET

dom2-MLS3-svetila-marset.jpg
Marset, svetila
Marset

Prenosno brezžično namizno svetilo Follow Me se lahko uporablja v notranjosti ali zunaj. Leta 2014 ga je oblikovala Inma Bermúdez, tri leta kasneje je nastala posodobljena različica Follow Me Plus. Stane približno 270 evrov. (https://www.marset.com)

HAY

dom2-MLS3-svetila-hay.jpg
Hay, svetila
Hay

Svetilka PC Portable v obliki gobe, ki jo je oblikoval Pierre Charpin, je izdelana iz trpežne plastike, odporne proti praskam in vodi. Na voljo je v različnih barvah, zanjo boste odšteli nekaj čez 60 evrov. (www.hay.dk)

ALMALIGHT

dom2-MLS3-svetila-almalight.jpg
Alma Light, svetila
Alma Light

Svetilka Patio, ki je na voljo v dveh velikostih, poleg elegantne zasnove navdihuje tudi z nedrsečo silikonsko podlogo in je zato nadvse primerna tudi na jadrnici ali pa v avtodomu. Življenjska doba baterije je največ 8 ur. V zlati in srebrni barvi, dimenzije: 20 x 12,5 ali 16 x 16,5 cm, cena približno 240 evrov. (www.almalight.com)

FERMOB

dom2-MLS3-svetila-fermob.jpg
Fermob, svetila
Fermob

Tristan Lohner je navdih za svetilko Mooon! iskal med uličnimi svetili 19. stoletja. Narejena je iz aluminija in plastičnega difuzorja, zdrži do 10 ur brez polnjenja. Na voljo v različnih barvah ter v dveh velikostih. Cena se giblje med 125 in 350 evri. (www.fermob.com)

SERRALUNGA

dom2-MLS3-svetila-serralunga.jpg
Serralunga, svetila
Serralunga

S svojo toplo belo ambientalno svetlobo se model Honey – iz polietilena in usnja – tudi po koncu sezone na prostem odlično izkaže kot dodatek v vašem domu. Baterija zdrži 6 ur. Cena: približno 180 evrov. (www.serralunga.com)

DEDON

dom2-MLS3-svetila-dedon-loon.jpg
Dedon, svetila
Dedon

Dedon je sinonim za kakovost in obstojnost vrtnega pohištva. Tudi atraktivne pletene vrtne luči The Others veljajo za pravo umetnost. V notranjosti je LED-modul z integriranim solarnim panelom, ki omogoča do 10 ur svetlobe. Svetilke Loon dopolnjujejo celotno paleto Dedonovih izdelkov in s svojo mehko svetlobo ustvarjajo izjemno vzdušje na vrtu. So dobitnice prestižne arhitekturne nagrade Iconic Awards 2018. Cena prvih na zahtevo, druge okoli 650 evrov. (www.dedon.de)

PEDRALI

dom2-MLS3-svetila-pedrali.jpg
Pedrali, svetila
Pedrali

Giravolta je brezžična osvetlitev, ki jo odlikuje sodoben dizajn in je primerna za zunanja okolja. Dva diska v plastičnem materialu, podnožje in LED-difuzor, ki se vrti 360 stopinj in usmerja svetlobo, obdaja lok, izdelan iz ekstrudiranega aluminija. Svetilka vključuje LED-ploščo, litijevo baterijo, mikro USB-napravo za polnjenje in gumb za vklop. Primerna je za zunanjo in notranjo uporabo. Cena: od 220 evrov. (www.pedrali.it)

LZF LAMPS

dom2-MLS3-svetila-LZF-piknik.jpg
LZF Lamps, svetila
LZF Lamps

Že samo ime svetilke – Piknik – nakazuje njen osrednji namen: zunaj, na poti, na odeji za piknik. Cilindrični leseni furnir prosto visi v vzmetenju, ki služi tudi kot ročaj. Če zapiha rahel vetrič, gibanje ustvari značilno utripanje sveče. Trajanje baterije do 8 ur, cena se giblje okoli 440 evrov. (www.lzf-lamps.com)

WELTEVREE

dom2-MLS3-svetila-weltevree.jpg
Weltvree, svetila
Weltvree

Oblikovalec Floris Schoonderbeek je za podjetje Weltevree oblikoval pametno prenosno svetilko Guidelight, ki rada potuje in kaže pot v vseh okoliščinah. Svetilka deluje na akumulatorsko baterijo, ki jo je mogoče polniti preko USB-ključka. Baterija se polni približno 4 ure. Stane 98 evrov. (www.weltevree.eu)

CONTARDI

dom2-MLS3-svetila-contardi.jpg
Contardi, svetila
Contardi

Luksuzna svetilka Muse Ta Battery oblikovalca Tristana Auerja je navdihnjena s stilom klasičnih lantern, vendar nadgrajena z lahkotno eleganco italijanskega dizajna. Ceno za svetilko iz akrilnega stekla, usnjenega ročaja in kovine priznanega proizvajalca svetil Contardi lighting dobite na zahtevo. (www.contardi-italia.com)

SMART AND GREEN

dom2-MLS3-svetila-smart-green.jpg
Smart and Green, svetila
Smart and Green

Oblikovana v slogu papirnatega lampijona svetilka Lantern očara na številnih vrtovih, balkonih in zimskih vrtovih. S kovinskim nosilcem jo lahko preprosto obesite. Tehnologija bulblite omogoča reguliranje svetlobe v treh jakostih in devetih možnih barvah. Baterija zdrži od 5 do 10 ur, cena pa je okoli 80 evrov. (www.smartandgreen-leuchten.de)

Objavljeno v reviji Dom2/Moje lepo stanovanje št. 4, 5. 7. 2019