Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Merjenje krvnega tlaka in EKG na telefonu - tudi pri nas

PR, 25.02.2021 16:50:43

Uporabniki Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 lahko spremljajo pomembna kazalnika zdravja kar s pomočjo pametnega telefona

Delite na:
Merjenje krvnega tlaka in EKG na telefonu - tudi pri nas
Spremljanje krvnega tlaka bo sedaj enostavnejše Promocijski material

Samsung Electronics je že v začetku meseca napovedal, da bo aplikacija Samsung Health Monitor, ki pomaga pri spremljanju in doseganju ciljev dobrega počutja, kmalu na voljo v dodatnih 31 državah, med njimi pa je tudi Slovenija.

Uporabniki Galaxy Watch3 in Watch Active2 pametnih ur bodo lahko tako uživali v prednostih spremljanja krvnega tlaka in ritma srčnega utripa prek Samsung Health Monitor aplikacije.

Za več informacij obiščite https://www.samsung.com/si/watches/galaxy-watch/

Samsung Health Monitor aplikacija je decembra 2020 dobila CE oznako, kar omogoča razširitev storitve na večino držav EU, pa tudi Švico, Združenim kraljestvo in nekatere južnoameriške in Azijske države.

“Samsung Health Monitor aplikacijo od predstavitve lansko leto junija v Južni Koreji uporablja že skoraj milijon uporabnikov,” je povedal TaeJong Jay Yang, podpredsednik in vodja skupine za razvoj rešitev za boljše počutje pri Samsung Electronics. “Zavezani smo, da bomo uporabo te inovativne aplikacije omogočili čim več uporabnikom po svetu in ta širitev razpoložljivosti na novih trgih je zelo pomemben mejnik.”

Foto 1_Samsung Health Monitor.jpg
Aplikacija Samsung Health Monitor za pametne ure je na voljo tudi v Sloveniji
Promocijski material

Spremljanje krvnega tlaka

Visok krvni tlak je pogosto povezan z boleznimi možganov, ledvic in srca, in, če ga ne zdravimo, lahko povzroči možgansko kap ter koronarno srčno bolezen. Galaxy pametne ure lahko merijo krvni tlak prek Samsung Health Monitor aplikacije, ki uporabnikom omogoča globlji vpogled v zdravje in sprejemanje bolj premišljenih odločitev.

Z Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2 lahko uporabniki preprosto merijo svoj krvni tlak, kadarkoli in kjerkoli. Pametna ura meri krvni tlak z analizo pulznega vala, ki jo spremljajo senzorji za merjenje srčnega utripa. Aplikacija nato analizira razmerje med kalibracijsko vrednostjo in spremembo krvnega tlaka.

Foto 2_Samsung Health Monitor.jpg
Spremljanje EKG preko Samsungove pametne ure
Promocijski material

Nadzor elektrokardiograma

Atrijska fibrilacija (AFib), pogosta oblika nenormalnega srčnega ritma, ki prizadene približno 33,5 milijonov ljudi po vsem svetu. AFib je pogosto vzrok srčnih zapletov, vključno s krvnimi strdki, srčno odpovedjo in možgansko kapjo.

Funkcija elektrokardiograma deluje tako, da analizira električno aktivnost srca prek senzorja na Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2. Ko udobno sedite, preprosto odprite aplikacijo Samsung Health Monitor in preverite, če je ura trdno nameščena na zapestju. Nato podlaket naslonite na ravno površino in za 30 sekund rahlo položite konico prsta nasprotne roke na zgornji gumb pametne ure. Aplikacija bo nato izmerila srčni utrip in ritem, ki bo potem označen kot sinusni ritem (normalno, običajno bitje srca) ali AFib (kadar srce bije nepravilno).

Razpoložljivost

Za merjenje krvnega tlaka in uporabo elektrokardiograma morajo uporabniki imeti nameščeno aplikacijo Samsung Health Monitor na Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2 pametni uri in na Galaxy pametnem telefonu.

Aplikacija se samodejno namesti, ko uporabniki Galaxy pametno uro posodobijo na najnovejšo različico prek Galaxy Wearable aplikacije. Smartwatch aplikacija bo nato na pametnem telefonu odprla povezavo, ki bo uporabnike usmerila na stran v Galaxy Store aplikaciji za prenos aplikacije za pametni telefon.