reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Matej ima jajca - večkrat na dan

PR, 28.11.2020 08:50:00

Glas Radia Aktual nam je razkril skrivnost svoje preobrazbe. Kaj uporavblja in kakšen je njegov jedilnik, s katerim vzdržuje in izboljšuje svoj videz.

Delite na:
Matej ima jajca - večkrat na dan
Matej Verdinek si jajca privošči večkrat na dan Radio Aktual

Matej Verdinek, vse bolj prepoznavni radijski glas Aktuala, se je pred časom ponovno odločil, da bo na svoj urnik uvedel športne aktivnost, s tem pa je povezana tudi prilagoditev jedilnika, ki jo je naredil. »Marsikomu se zdi mogoče neumno, da kdo uporablja aplikacijo, v katero vpisuje koliko poje, ampak ko se navadiš, hitro ugotoviš, da lahko ješ bolj zdravo, manj kalorično in si kljub temu sit,« razkrije skrivnost svoje preobrazbe.

Priprava jedilnikov mu ni tuja

»Že iz obdobja srednje šole, ko sem se začel malce bolj ukvarjati s športom, me je potegnilo v te "prehranske vode". Gibanje je življenje, to je dejstvo. Pomaga pri zdravju, dobrem počutju in še čemu. Poleg tega mi je zelo zanimivo spremljat, koliko hranil ima določeno živilo. Včasih si enostavno šokiran, ko vidiš, da ima recimo vrečka tortilja čipsa 500 kalorij, ki jih tako rekoč enostavno poješ, moraš pa biti potem v praksi zelo priden, da jih pokuriš,« nas pouči in doda, da se kalorijami sicer ne obremenjuje preveč. »Ampak, če želiš doseči nek zastavljen cilj, imajo pomembno vlogo.«

In kakšen je njegov jedilnik?

Razkril nam je, kakšna živila vsebuje njegov, pretežno beljakovinski jedilnik.

Zajtrk: 3-4 jajca s kosom kruha
Malica: Beljakovinski jogurt ali shake iz skute in kosmičev
Kosilo: Puranji /piščančji zrezek z rižem in solato
Popoldanska malica: beljakovinska vroča čokolada
Večerja: Solata s tuno in jajcem

Čeprav večino časa pazi na prehrano, to ne pomeni, da se ne pregreši. »Nazadnje sem si privoščil ravno tortilja čips s pekočo omako. Ko sem čips pojedel in čips vpisal v aplikacijo, ki sešteva hranila in kalorije, sem se kar malo zamislil. Ampak le na kratko. Življenje je užitek, ne štetje kalorije,« je še vedno prepričan, zato si sem ter tja še vedno privošči kakšen hamburger, pa košček, dva ali pet čokolade, saj z zdravo hrano ne pretirava.

»Sicer pa na splošno obožujem večino mesa in lignje, ne maram pa vampov, jetrc, rdeče pese in vsega kar vsebuje katero od teh sestavin, čeprav se strinjam s pregovorom, da ko si lačen, je vse dobro!«