Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Male dekoracije za veliko spremembo!

Dunja Strašek, Ženska, 03.11.2018 15:01:43

Svoj dom lahko naredimo še prijetnejši z malo truda in stroški. Včasih je namreč potrebna le majhna sprememba, da dobi prostor novo podobo.

Delite na:
Male dekoracije za veliko spremembo!
Če imate kakšen star (ali tudi novejši) kos pohištva, ki je potreben prenove ali pa vam ni všeč njegova barva, ga lahko obnovite. Revija Ženska

Sprememba je lahko nova barva ali vzorec na stenah ali hišnem tekstilu, dodatek v opremi, kot so police ali prenovljen star kos pohištva, ali ureditev novega kotička – na primer na balkonu, bralni kotiček v dnevni sobi ali mini domača pisarna … Polepšamo lahko tudi dolgočasen kot stanovanja z obilo zelenja.

Preberite tudi: Stvari, ki jih kupujemo na zalogo. Kliknite TUKAJ!

Prebarvajte ploščice

Če imate doma ploščice, ki vam niso všeč, ne morete pa si privoščiti, da bi jih zamenjali, jih lahko prebarvate z barvo za keramične ploščice. Postopek sicer zahteva nekaj dela, saj jih je treba pred barvanjem pobrusiti, da odstranimo gladko površino, a tako na poceni način prenovimo videz ploščic. Prebarvate jih lahko enobarvno, lahko pa si na nekaterih od njih omislite tudi vzorec. Nedvomno pa bo prostor videti kot nov.

Police

V vsakem prostoru se najde mesto za kakšno polico. Glede na njihove dimenzije in število polic organizirajte knjige, zbirke ali pa nanje postavite lončnice in tako ustvarite zeleni kotiček.

Obnovite star kos pohištva

Če imate kakšen star (ali tudi novejši) kos pohištva, ki je potreben prenove ali pa vam ni všeč njegova barva, ga lahko obnovite. Nova barva, nov vzorec ali novo oblazinjenje mu lahko da prenovljeno podobo, da znova zasije v prostoru.

Tapete na neobičajnih mestih

Namenjene so za stene, a uporabite jih lahko na druge ustvarjalne načine. Z njimi lahko polepšate vertikalne dele stopnic, zadnjo stranico regala ali stranice stare omarice. Tako lahko z vzorci, ki jih lahko med seboj tudi kombinirate, poživite prostor.

Zamenjajte blazine

Če ste naveličani podobe kavča, ga opremite z novimi okrasnimi blazinami. Izberite jih veliko, lahko so tudi različnih velikosti, barvite in vzorčaste. Tako bo videti kavč povsem drugače.