Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Lorellla Flego: »Na prvem mestu bodo tople jesenske barve, z barvo piškota«

Alesh Maatko, 11.10.2020 18:46:50

Spogledovanja z modo v reviji ★★★ VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Lorellla Flego: »Na prvem mestu bodo tople jesenske barve, z barvo piškota«
Modna strokovnjakinja še kako pogreša tiste prave modne tedne, kot smo jih poznali pred koronačasom. Zen

Te dni lahko v Ljubljani ob tradicionalnem tednu mode znova spremljamo pestro modno dogajanje, ki pa je prilagojeno aktualnim razmeram. Nič drugače ni niti v preostalih evropskih oziroma modnih prestolnicah, kar nam je v prijetnem razgovoru zaupala modna strokovnjakinja Lorella Flego, s katero sva se dotaknila še jesenskih modnih smernic.

Ko sva se nazadnje pogovarjala, še ni bilo povsem jasno, kako bo s tedni mode pri nas in naokrog. Zdaj je verjetno znanega kaj več, kajne?

Res je. Letos nisem šla v Milano zato, ker je bilo vse skupaj dokaj žalostno. Italijanski mediji sicer poročajo drugače, a od kolegov novinarjev, ki so zdaj tam, sem izvedela, da je skoraj nemogoče karkoli delati. Virtualne revije so posnete že prej, zakulisja pravih revij so zaprta, oblikovalci niso na voljo za izjave. Če bi torej sama šla v Milano, bi najbrž domov prinesla bolj malo materiala in kar nekaj žalosti. V New Yorku je bilo še slabše, saj je bil teden mode 100-odstotno virtualen, Pariz pa ... bomo videli. Mislim, da lahko računamo na naslednje leto, da bomo lahko spet vsaj približno delali, tako je dokaj nesmiselno.

Kaj pa na svetovni ravni, London, Pariz in New York, bo vse bolj kot ne vsaj za nekaj časa virtualno, kot sva omenila?
Ne ve se, kdaj bo vse znova normalno. Mislim, da bo naslednji modni teden še vedno izziv, saj naj bi se zgodil februarja. Upam na september 2021, do takrat pa moramo vsi zdržati, tudi modne hiše, ki zdaj žalostno zapirajo.

Kljub omejitvam pa ravno v teh dneh poteka pri nas LJ FW, kjer ne manjka modnih revij in razstav. Pohvalno in pogumno, kajne?
Res je, so pa tudi pri nas strogi ukrepi in je vse skupaj zelo drugače od prejšnjih edicij. Izjemno cenim, da so se sploh lotili, vedno z istim elanom in dobro voljo. Ni kaj dodati: upam samo, da bomo čim prej normalno delovali.

Sicer pa, kako zelo je zaradi koronočasa v krizi moda?
Zelo. Moram pa povedati, da imamo tudi pozitivne poglede na to situacijo. Pred dnevi sem prebrala intervju, ki sta ga dala Dolce & Gabbana. V bistvu pravita, da se počasi vse premika na splet in se je treba prilagoditi. Za modne hiše je to prav gotovo izziv, saj naj bi bilo manj kupovanja v živo in več klikanja. Jaz sem še vedno za pravo izkušnjo trgovine in srčno upam, da ne bo postalo vse digitalno. Saj imam rada računalnike, a pravim ljudem ne sežejo do kolen.

lorella-flego
Priljubljeno voditeljico lahko, kar se mode in oblek tiče, že lahko spremljamo v toplih jesenskih barvah.
Zen

Ko govoriva o klikanju, se vam je že zgodilo, da je neka obleka, ki ste jo kupili prek spleta, potem bila videti povsem drugače, ko ste jo prejeli na dom?
Mnogokrat. Predvsem barve znajo biti zgrešene, saj so na spletu slikane pod optimalno svetlobo in v belem prostoru. Torej kupiš roza in dobiš rdeče ... če se le da, kupujem tam, kjer je prisoten video, ker je veliko bolj realen in verodostojen.

Temperature bodo v naslednjih tednih vse bolj bližje ničli. Kaj je/bo to jesen modno za ženske?
Tople jesenske barve, z barvo piškota na prvem mestu. To je tista čudovito toplo rjava barva, ki dejansko deluje zelo jesensko. Potem so tukaj rumena, rdeča, vojaško zelena, slonokoščena, vsi odtenki bež in seveda črna. Veliko bo oblek z rožami, karo vzorec je še med nami, prav tako usnje, žamet in džins z visokim pasom. Dodam še pletenine, ker jih bo ogromno!

Kaj pa moška moda?
Podobno kot ženska se obarva v toplejše tone. Hlače so rahlo bolj oprijete, nujni kos je usnjena jakna, biker škorenj doživlja pravi razcvet. Potem imamo pletenine, tudi v smislu jop, ki so super z džinsom, včasih celo z elegantnimi hlačami. In veliko dodatkov: torbe (večje in prostorne), pasovi, očala in čudovite ure.

Kako zelo je modna industrija izkoristila koronski čas? Bodo modni oblikovalci začeli ustvarjati »zaščitne« obleke? Prepričan sem namreč, da bi na kakšni modni reviji lahko videli tudi kaj takega, kajne?
Lahko bi se zgodilo, seveda, a srčno upam, da bo moda znala najti pravo mejo med realnim življenjem in eksperimentom. Že maske se mi zdijo več kot dovolj in teh je na petek. Denimo v New Yorku smo jih videli ogromno, pa ne le v smislu uličnega sloga, temveč prav v smislu dizajnerske ponudbe. Vse lepo in prav, a Fendijeva maska stane 300 evrov, kar se mi zdi »rahlo« pretirano.

Preden se posloviva, kako pa je z vašo jesensko garderobo?
Še vedno sem v poletju in priznam, da ga tako težko spustim. Sicer pa je tako, da smo tudi na obali doživeli malo bolj mrzle dneve in da, zdaj imam na sebi pleteno jopo. Najbolj žalostna sem, ko iz predala potegnem nogavice in obujem superge, saj mi je takrat jasno, da bo šel stran tudi ten. Po drugi strani ima tudi jesen svoj čar, in to je sezona velikih sprememb, torej da, vse je dobrodošlo. In v sebi mislim, da sem celo pripravljena!

Revija ★★★ VKLOP/STOP ★★★ vas morda še čaka pri vaših prodajalcih, zagotovo pa na spletu.