Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

LIKfest – četrti likovni festival Pionirskega doma na temo »(O)KROG«

Oglasno sporočilo, 23.05.2019 08:26:47

ZAKLJUČNA PRIREDITEV 4. LIKfest in SVETLOBNA GVERILA: (O)KROG V VESOLJE

Delite na:
LIKfest – četrti likovni festival Pionirskega doma na temo »(O)KROG«
LIKfest - četrti likovni festival Pionirskega doma na temo ''OKROG'', bo potekal v Pionirskem domu. Promocijsko gradivo

V četrtek, 23. maja bomo v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih na Komenskega 9 sklenili krog likovnega festivala LIKfest s skupinsko intervencijo pionirskega ozvezdja v javnem prostoru, s katero je pedagoginja in vizualna umetnica Nina Koželj pripravila odlično ogrodje, v katerega bodo otroci vnesli lastne vtise. Tokratna sklepna skupinska vizualizacija bo svetila na balkonu vile Komenskega 9 v sklopu festivala Svetlobna gverila. Otvorili jo bomo ob 21.30 uri in bo na ogled do 21. 6. 2019.

Likovni festival se bo za vabljene otroke odvijal v četrtek, 23. maja dopoldan v prostorih zavoda na Komenskega 9, od 10.00 do 12.00 ure. Na dogodku bomo podelili priznanja in nagrade Zlate, Srebrne in Bronaste Radirke. Ter podelili razstavni termin šoli, ki se je to leto najbolj izkazala na 4. LIKfestu.

Likovni festival Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih, LIKfest je v svoji četrti ediciji nastajal pod razpisano temo (O)Krog. Festival, ki primarno spodbuja avtentičnost otroškega ustvarjanja in interakcijo med izobraževalnim institucionaliziranim sistemom z javnim zavodom, je od meseca oktobra do maja pripravil 10 razstav, katere je soustvarilo 32 ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol. V razstavnih prostih Pionirskega doma na Komenskega 9 smo od oktobra 2018 do maja 2019 javno predstavili preko 400 otroških likovnih del. Trenutno so na ogled postavljena izbrana dela, ki so komisijo, ki jo sestavljajo Nina Koželj, Zora Stančič, Barbara Tacar in Boris Beja, najbolj nagovorila in prepričala, da jih predstavimo javnosti še enkrat.

IMG_6235.jpg
Na ogled so postavljena dela, ki so komisijo najbolj nagovorila in prepričala.
Promocijsko gradivo

Otroške vizualizacije so na svojstven način likovno ter vsebinsko reševale razpisano tematiko. Med njimi pa so ponavljajoče izstopala dela, ki so nas odpeljala »okrog«, onkraj naše oble – v vesolje. Pionirski dom bo v sklopu Festivala Svetlobna gverila postavil na ogled svoje kolosalno ozvezdje, ki bo osvetlilo 4. LIKfest in zaokrožilo letošnjo temo, ki bo v poletnih večerih odsev in dialog mesta v nebo. Otroško in mladinsko skupinsko delo v obliki interaktivne instalacije nas bo popeljalo v brezmejne prostore vesolja, v fortunino kolo, kjer je domišljija še neuresničljiva, morda neulovljiva in se ves čas pretaka okrog in je četudi daleč, v vseh nas.

Kolektivna likovna rešitev, v kateri bo sodelovalo več kot 100 otrok, v našem primeru »ruši« meje. Limite, ki nam jih narekuje individualizirana družba, lahko otroci nezavedno prestopajo in nas s tem odrasle opominjajo, kje so meje kolektivnega in kreativnega izražanja. Meje se v polju umetnosti ves čas prestavljajo, zidovi se rušijo, žice so pretrgane, ostajajo vtisi, ki pa jih lahko brezmejno uporabljamo vnovič, vsepovsod, z vsakomer.

IMG_6233.jpg
LIKfest - četrti likovni festival Pionirskega doma na temo ''OKROG'', bo potekal v četrtek, 23. maja 2019!
Promocijsko gradivo

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih smo prepričani, da z LIKfestom nismo samo sopotniki in podporniki likovne umetnosti, ampak smo aktivni spodbujevalci otroške kreacije in promotorji avtorskega dela mladih in njihovih pedagogov. Skozi likovni proces se želimo, z izborom letne tematike festivala, približati osebnim izpovedim mladih in jih vzgajati za ljubezen do kulture in umetniškega izražanja. Osnovni namen festivala, ki je letos potekal že četrto leto, je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja, z njim pa si prizadevamo tudi odgovoriti na vprašanja in prakse o interakciji likovnega pedagoga ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela.

Kot je izpostavila direktorica Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih Viktorija Potočnik LIKfest izobražuje in podpira likovno razmišljanje, »želimo pa si, da bi s festivalom, ne le vzgojili ustvarjalce, ampak tudi publiko, ki bo kritično ocenjevala likovno produkcijo v institucijah, predvsem pa z veseljem obiskovala umetniške dogodke po Sloveniji in tujini«.

IMG_6234.jpg
Likovni festival Pionirskega doma je nastajal pod temo (O)krog.
Promocijsko gradivo

4. LIKfest so z otroki soustvarjali mentorji šol in vrtcev:

VRTEC VIŠKI GAJ (Helena Sprager, Petra Mehle), VRTEC KOLEZIJA - ENOTA MURGLE (Andreja Mohar, Adrijana Baloh, Barbara Jarc) , VRTEC MLADI ROD (Bojana Žohar, Anita Levačič, Olga Ambrožič, Jelena Simič Bogdanović, Tanja Novak, Anja Ručigaj, Tatjana Hočevar, Simona Gorenc, Evelina Žefran), VRTEC ZELENA JAMA – ENOTA VEJICA (Jožica Šircelj), VRTEC HANSA CH. ANDERSENA – ENOTA LASTOVICA (Katarina Z. Stojanović, Barbara Šraj), VRTEC HANSA CH. ANDERSENA – ENOTA MARJETICA (Pilat Sirotić, Sabina Žibert, Jasmina Kumar, Nina Lebeničnik, Polona Volarič, Senija Osojnik, Maja Križman), OŠ ZADOBROVA (Kristina Janež, Romana Terkaj, Mateja Trampuš, Katarina Plut, Marija Atanasov, Alenka Radičević, Neda Mušič, Katja Kokalj), OŠ RIHARDA JAKOPIČA (Špela Ivančič, Barbara Lapuh), OŠ BIČEVJE (Helena Angelski), OŠ BEŽIGRAD (Tomaž Jurca, Maja Rakun Beber), OŠ LEDINA (Barbara Tacar, Irena Šimenc Mihalič, Karla Leban), OŠ VIŽMARJE – BROD (Jasna Babič), OŠ KOSEZE (Andreja Duh, Nina Es Polšak, Antonija, Andreja Kobe, Klavdija Kogovšek, Mirjam Štampar, Aleksandra Jamnik Jana Urh, Darija Peternelj, Petra Povšič), OŠ HINKA SMREKARJA (Kristina Kompan), OŠ JOŽETA MOŠKRIČA (Sabina Mattersdorfer), OŠ LEVSTIKOV TRG, CJL Ljubljana (Tadeja Dolenc), OŠ NOVE JARŠE (Štefka Brodar, Saša Mencin, Kristina Kompan), OŠ FRANCETA ROZMANA STANETA (Stopar Štrovs), OŠ VODICE (Darinka Klopčič), OŠ DANILE KUMER (Anja Podreka, Tea Likar), OŠ SAVSKO NASELJE (Kokalj, Zdenka Ferlinc, Marija Hrovat, Mojca Merhar, Tjaša Jerak, Matjaž Bernik), OŠ LIVADA (Natalija Veselič Martinjak), OŠ EU ŠOLA LJUBLJANA (Janja Pegam Tajhmajster, Rebecca Picarella, Brecht van Dijk in Spela Peklar), OŠ VIDE PREGARC (Saša Mezek, Anita Smole, Marjeta Por, Maja Žura), OŠ SOSTRO (Lea Cebe Podržaj), OŠ OSKARJA KOVAČIČA (Mojca Ogrizek Drinovec, Mateja Andrejka, Katarina Tiršek), OŠ POLJANE (Barbara Tacar), OŠ MEDVODE (Mojca Pintar), VRTEC ANDERSEN, ENOTA KRTEK (Marija Prebil, Katarina Turk).