kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koši za vsak kotiček doma

R. Š., Maja, 19.04.2018 12:01:23

Poiskali smo nekaj praktičnih košev za vsak kotiček vašega doma.

Delite na:
Koši za vsak kotiček doma
Koš za smeti Rock and roll trash can Revija Maja

Povprečen Slovenec ustvari 436 kilogramov smeti na leto, v življenju pa 33 ton. Kar dve tretjini teh odpadkov je mogoče predelati oziroma ponovno uporabiti, zato je ločevanje odpadkov zelo pomembno. To vam bodo olajšali ločeni koši oziroma zabojniki za smeti. Seveda pa je priročno imeti koše tudi v vsakem prostoru doma. Poiskali smo nekaj praktičnih košev za vsak kotiček vašega doma.

¤ Na balkonu ali terasi: 

Koš za smeti Rock and roll trash can (zgoraj na fotografiji) je izdelan iz kovine, odpira in zapira pa se s pedalom. 5 l. Cena: 110,86 EUR.
The French Bedroom Co

5.jpg
Kovinski koš za smeti Retro znamke Simplehumann
Revija Maja

¤ V kuhinji:

Kovinski koš za smeti Retro znamke Simplehumann ni le eleganten, ampak tudi trpežen in preprost za vzdrževanje. Zunanja površina koša je premazana s posebnim slojem, ki je odporen proti umazaniji in prstnim odtisom. Posebna tehnologija omogoča tiho zapiranje pokrova. Koš ima 20-letno garancijo na material. Cena: 139,00 EUR.
Lesnina XXXL

8.jpg
Bulb & bloom compost bin
Revija Maja

Manjši koš za kompost Bulb & bloom compost bin. Cena: 17,92 EUR.
Creative Tops

4.jpg
Koš za smeti Woodrow znamke Umbra
Revija Maja

¤ V dnevni sobi:

Koš za smeti Woodrow znamke Umbra je izdelan iz naravnega lesa, postavite pa ga lahko v pisarno ali sobo, saj je tudi lep dekorativni element. Lahko služi kot posoda za recikliranje, koš za shranjevanje igrač, copat, časopisa, ali pa ga uporabite kot vazo za suhe rože. 7,5 l. Cena: 32,70 EUR.
Leonardo dekor

6.jpg
Koš za smeti Jim znamke Koziol
Revija Maja

¤ V kopalnici:

Koš za smeti Jim znamke Koziol ima nihajni pokrov, veliko prostornino, postavite pa ga lahko v vsak kot. Dimenzije: 31,5 x 17,5 x 19,1 cm. Cena: 14,95 EUR.
Vesela hiša

7.jpg
Koš za smeti Panda znamke Curver
Revija Maja

¤ V otroški sobi:

Koš za smeti Panda znamke Curver. Cena: 12,40 EUR.
Mimovrste

9.jpg
Koš za papir Korzina casamania paper bin
Revija Maja

¤ V pisarni:

Koš za papir Korzina casamania paper bin. Višina: 62,2 cm. Cena: 358,68 EUR.
Milia Shop

1.jpg
Koš za ločevanje odpadkov Lotus znamke Kis
Revija Maja

¤ Za ločeno zbiranje odpadkov:

Tridelni plastični koš za ločevanje odpadkov Lotus znamke Kis je sestavljen iz treh posod (vsaka s prostornino 10 l) in z raznobarvnimi pokrovi, ki se odprejo s pritiskom na gumb. Posode lahko ločite ali pa jih zložite v obliko lotosovega cveta. Cena: 37,40 EUR.
Mimovrste

3.jpg
Koš za smeti Split znamke Tomasucci
Revija Maja

Koš za smeti Split znamke Tomasucci je odličen za ločeno zbiranje odpadkov, saj sestoji iz kovinske omare z dvoje vrat ter štirih ločenih plastičnih posod (vsaka 16 l). Dimenzije: dolžina 60 cm/širina 25 cm/višina 92 cm. Cena: 154,41 EUR.
Vivre

ovetto.jpg
Ovetto waste bin
Revija Maja

Vrtljiv koš s tremi predali (vsak 17 l) za ločevanje odpadkov Ovetto waste bin znamke Soldi Design je s svojo futuristično podobo nekaj posebnega. Zaradi vrtljivega (360°) mehanizma omogoča enostaven dostop do vsakega predala, na vrhu ima celo nastavek za stiskanje plastenk. Izdelan je iz kromiranega polipropilena. Cena: pribl. 450 EUR.
Made in design

ovetto za plastenke.jpg

ovetto odprt.jpg

Vodnik za ločeno zbiranje odpadkov

Kaj kam spada?

PAPIR
Časopisi, revije, zvezki, knjige, prospekti, katalogi, pisarniški papir, odpadna embalaža iz papirja, kartona, lepenke, telefonski imeniki, kartoni, pisemski in ovojni papir, pisemske ovojnice, papirne nakupovalne vrečke.

STEKLO
Steklenice živil in pijač, steklena embalaža zdravil in kozmetike, kozarci vloženih živil.

EMBALAŽA
Plastenke pijač in živil, plastenke čistil in pralnih sredstev, ki nimajo znaka nevarnih odpadkov, pločevinke pijač, prazne konzerve živil, votla embalaža mleka in sokov, plastični lončki, jogurtovi lončki, embalaža, prevlečena z alufolijo, prodajna embalaža iz plastičnih mas (PE, PET, PVC), plastične vrečke ter vsi drugi majhni kovinski odpadki (baker, cink, aluminij, bela pločevina ...).

BIOLOŠKI ODPADKI
Zelenjavni odpadki, olupki in ostanki sadja, kavna usedlina, kavni filtri in čajne vrečke, netekoči ostanki hrane (kosti, meso), jajčne lupine, pokvarjeni prehranski izdelki (brez embalaže), papirnate vrečke in robčki, rože, plevel, pokošena trava, stara zemlja lončnic, listje, razrezane veje.

OSTANEK ODPADKOV
Sanitetni material, plenice, ohlajen pepel, ki ni od drv, šiviljski odpadki, mačji pesek, kasete, filmi, fotografije, keramika, porcelan, plastificiran papir, umazan, navlažen papir, manjše količine stiropora in zamaščene folije, tkanine, usnje, vrečke iz sesalnika, pluta, guma, žarnice, izolacijsko in avtomobilsko steklo.

NEVARNI ODPADKI
Stari akumulatorji, baterijski vložki, barve in topila, laki, smole, lepila, kiti, hladilne tekočine, čistila, kemikalije, olja in masti, pesticidi, pralna in kozmetična sredstva, zdravila, neonske cevi.

Vir: www.prodnik.si

Preberite tudi: balkon - majhen vrt ali mirna oaza. Kliknite TUKAJ!