profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Konec ali novi začetek!?

IV, 06.07.2022 12:30:18

Za Meto je težko leto. Tehnološki velikan se je spopadel s padanjem vrednosti delnic, zamrznitvijo zaposlovanja, obsežnimi menjavami in neuspešnim podvigom na področju kriptovalut.

Delite na:
Konec ali novi začetek!?
Zuckerberg odpušča ... Profimedia

Glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg je v nedavnem pogovoru z zaposlenimi razpravljal o spremembah v usmeritvi podjetja, slogu vodenja in pričakovanjih zaposlenih. Žal se za zaposlene v podjetju Meta pričakujejo veliki koraki in nekateri bodo ostali brez dela.

Med sejo je Zuckerberg delavcem rekel, da »se bodo nekateri od vas morda odločili, da to ni pravo mesto zanje«.

facebook, meta
Facebook META NFT
facebook

Podjetje se mora pripraviti na dodatne gospodarske težave, kar sovpada s 30-odstotnim zmanjšanjem zaposlitev za leto 2022, in sicer s prvotno načrtovanih 10.000 na 6.000 do 7.000 zaposlitev v letošnjem letu.

Zuckerbergov poudarek na večji uspešnosti in zmanjšanju števila zaposlitev je namenjen izločitvi slabih sodelavcev in tistih, ki ne morejo izpolniti Metinih novih ciljev uspešnosti.

Njegove izjave sledijo izjavam glavnega izvršnega direktorja Mete Chrisa Coxa, ki je v svojem sporočilu zaposlenim pred sestankom predstavil namero Mete, da »neusmiljeno določi prednostne naloge« in »upravlja vitkejše, bolj smiselne in bolje delujoče ekipe«.

metaverse.png
V Metaversu boste lahko sami ustvarjali svoje vesolje ali pa izbrali že ponujeno.
cointribune.com

Kljub kadrovskim in vodstvenim spremembam je Coxov zapisnik poudaril tudi potrebo Mete po povečanju števila grafičnih procesorjev v podatkovnih centrih za podporo aplikacije v slogu TikTok, Reels in za umetno inteligenco, katere naloga je prikazovanje priljubljenih kanalov z računov uporabnikov na Facebooku in Instagramu.

Poleg trenutnih storitev družbe Meta, ki temeljijo na družbenih medijih, se oddelek za strojno opremo podjetja osredotoča na zagotavljanje opreme za navidezno resničnost (VR). Naslednja generacija VR z vzdevkom Cambria naj bi imela 16 kamer ter možnost sledenja očem in obrazu. Oprema za navidezno resničnost naj bi se začele prodajati v drugi polovici leta 2022, cena pa naj bi se začela pri 799 dolarjih.

facebook, meta
Facebook META
facebook