veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

robert golob pl2 Reporter.si

Golob: »Ljudje ne nasedajo več lažem SDS!«

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Konec ali novi začetek!?

IV, 06.07.2022 12:30:18

Za Meto je težko leto. Tehnološki velikan se je spopadel s padanjem vrednosti delnic, zamrznitvijo zaposlovanja, obsežnimi menjavami in neuspešnim podvigom na področju kriptovalut.

Delite na:
Konec ali novi začetek!?
Zuckerberg odpušča ... Profimedia

Glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg je v nedavnem pogovoru z zaposlenimi razpravljal o spremembah v usmeritvi podjetja, slogu vodenja in pričakovanjih zaposlenih. Žal se za zaposlene v podjetju Meta pričakujejo veliki koraki in nekateri bodo ostali brez dela.

Med sejo je Zuckerberg delavcem rekel, da »se bodo nekateri od vas morda odločili, da to ni pravo mesto zanje«.

facebook, meta
Facebook META NFT
facebook

Podjetje se mora pripraviti na dodatne gospodarske težave, kar sovpada s 30-odstotnim zmanjšanjem zaposlitev za leto 2022, in sicer s prvotno načrtovanih 10.000 na 6.000 do 7.000 zaposlitev v letošnjem letu.

Zuckerbergov poudarek na večji uspešnosti in zmanjšanju števila zaposlitev je namenjen izločitvi slabih sodelavcev in tistih, ki ne morejo izpolniti Metinih novih ciljev uspešnosti.

Njegove izjave sledijo izjavam glavnega izvršnega direktorja Mete Chrisa Coxa, ki je v svojem sporočilu zaposlenim pred sestankom predstavil namero Mete, da »neusmiljeno določi prednostne naloge« in »upravlja vitkejše, bolj smiselne in bolje delujoče ekipe«.

metaverse.png
V Metaversu boste lahko sami ustvarjali svoje vesolje ali pa izbrali že ponujeno.
cointribune.com

Kljub kadrovskim in vodstvenim spremembam je Coxov zapisnik poudaril tudi potrebo Mete po povečanju števila grafičnih procesorjev v podatkovnih centrih za podporo aplikacije v slogu TikTok, Reels in za umetno inteligenco, katere naloga je prikazovanje priljubljenih kanalov z računov uporabnikov na Facebooku in Instagramu.

Poleg trenutnih storitev družbe Meta, ki temeljijo na družbenih medijih, se oddelek za strojno opremo podjetja osredotoča na zagotavljanje opreme za navidezno resničnost (VR). Naslednja generacija VR z vzdevkom Cambria naj bi imela 16 kamer ter možnost sledenja očem in obrazu. Oprema za navidezno resničnost naj bi se začele prodajati v drugi polovici leta 2022, cena pa naj bi se začela pri 799 dolarjih.

facebook, meta
Facebook META
facebook