ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Kdo so tisti, ki nam na dopustu hodijo po živcih?

Tina Lucu, 26.07.2020 09:20:45

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Kdo so tisti, ki nam na dopustu hodijo po živcih?
turist profimedia, dremstime

Nemci so nedavno v večji raziskavi ugotavljali, kateri tipi dopustnikov ljudem gredo najbolj na živce in kako se »spopasti« z njimi.

Nergač - na živce gre 47-im odstotkom vprašanih

Takšen je: Bodisi je prevroče bodisi premrzlo - temperature, hrana ali pa tudi voda v bazenu. In plaža … Grozna! Ja, v vsaki juhi najde las in potem svojo najdbo glasno razglaša naokoli, ne da bi ga kdo vprašal za mnenje. Tako razširja slabo voljo, da se človek vpraša, ali mu ne bi bilo najbolje kar zalepiti ust.

Kako ga prenašati: Zadnje sicer ni dovoljeno. Dovoljeno pa je, da se mu jasno pove svoje mnenje. Povejte mu, naj vam prizanese s svojimi opazkami. Da lahko znova spregovori, ki bo imel povedati kaj novega, kaj pozitivnega. 

Glasnež (33 %)

Takšen je: Kegljaški ali nogometni klub, skupina ženskih prijateljic - ko potuje skupaj skupina s točno določeno namero, da se bo zabavala, večinoma teče veliko alkohola. In postane glasno. Kruljenje, petje, vreščanje - glasneži obvladajo celoten repertoar.

Kako ga prenašati: Na voljo so tri možnosti. Prva: tudi vi se zabavajte zraven. Druga: poglejte mu skozi prste. Tretja: pritožite se na recepciji. Ni pa nujno, da kaj pomaga.

Vsevednež (24 % )

Takšen je: Njegovi stavki se pogosto začnejo z »V principu je tako, da …« - in potem sledi enako dolgovezna poučitev o neki deželi, ljudeh, načinu priprave hrane, zgodovini itd. Pametnjakovič se namreč spozna prav na vse. In to znanje tudi velikodušno deli.

Kako ga prenašati: Poskusite z dobrodušnostjo in se zavedajte, da takšen tip človeka potrebuje stalno in pogosto negovanje ega. Zanimivim informacijam pa kar prisluhnite.

Prerivalec (21 %)

Takšen je: Zakaj stati v vrsti in čakati, če pa je luknja v vrsti čakajočih? Pripadniki družine nepotrpežljivih se gnetejo povsem brez sramu. Na cilju se jih veliko izmed njih spremeni v prave bifejske pirate in si iz pohlepa, ne zaradi lakote, na krožnik naložijo toliko, kolikor gre nanj.

Kako ga prenašati: Potrebne so jasne in direktne besede. Recite tako glasno, da bodo slišali tudi drugi: »Prosim, postavite se v vrsto!« Proti slabi vzgoji piratov pa na žalost ne raste nobeno zelišče.

Kateri drugi sodopustniki ljudem še parajo živce, pa poglejte v 

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★