Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kdo so tisti, ki nam na dopustu hodijo po živcih?

Tina Lucu, 26.07.2020 09:20:45

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Kdo so tisti, ki nam na dopustu hodijo po živcih?
turist profimedia, dremstime

Nemci so nedavno v večji raziskavi ugotavljali, kateri tipi dopustnikov ljudem gredo najbolj na živce in kako se »spopasti« z njimi.

Nergač - na živce gre 47-im odstotkom vprašanih

Takšen je: Bodisi je prevroče bodisi premrzlo - temperature, hrana ali pa tudi voda v bazenu. In plaža … Grozna! Ja, v vsaki juhi najde las in potem svojo najdbo glasno razglaša naokoli, ne da bi ga kdo vprašal za mnenje. Tako razširja slabo voljo, da se človek vpraša, ali mu ne bi bilo najbolje kar zalepiti ust.

Kako ga prenašati: Zadnje sicer ni dovoljeno. Dovoljeno pa je, da se mu jasno pove svoje mnenje. Povejte mu, naj vam prizanese s svojimi opazkami. Da lahko znova spregovori, ki bo imel povedati kaj novega, kaj pozitivnega. 

Glasnež (33 %)

Takšen je: Kegljaški ali nogometni klub, skupina ženskih prijateljic - ko potuje skupaj skupina s točno določeno namero, da se bo zabavala, večinoma teče veliko alkohola. In postane glasno. Kruljenje, petje, vreščanje - glasneži obvladajo celoten repertoar.

Kako ga prenašati: Na voljo so tri možnosti. Prva: tudi vi se zabavajte zraven. Druga: poglejte mu skozi prste. Tretja: pritožite se na recepciji. Ni pa nujno, da kaj pomaga.

Vsevednež (24 % )

Takšen je: Njegovi stavki se pogosto začnejo z »V principu je tako, da …« - in potem sledi enako dolgovezna poučitev o neki deželi, ljudeh, načinu priprave hrane, zgodovini itd. Pametnjakovič se namreč spozna prav na vse. In to znanje tudi velikodušno deli.

Kako ga prenašati: Poskusite z dobrodušnostjo in se zavedajte, da takšen tip človeka potrebuje stalno in pogosto negovanje ega. Zanimivim informacijam pa kar prisluhnite.

Prerivalec (21 %)

Takšen je: Zakaj stati v vrsti in čakati, če pa je luknja v vrsti čakajočih? Pripadniki družine nepotrpežljivih se gnetejo povsem brez sramu. Na cilju se jih veliko izmed njih spremeni v prave bifejske pirate in si iz pohlepa, ne zaradi lakote, na krožnik naložijo toliko, kolikor gre nanj.

Kako ga prenašati: Potrebne so jasne in direktne besede. Recite tako glasno, da bodo slišali tudi drugi: »Prosim, postavite se v vrsto!« Proti slabi vzgoji piratov pa na žalost ne raste nobeno zelišče.

Kateri drugi sodopustniki ljudem še parajo živce, pa poglejte v 

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★