ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Katere napake delamo ob nakupu novega pametnega telefona?

Računalniške novice, 25.07.2020 11:13:48

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Katere napake delamo ob nakupu novega pametnega telefona?
iPhone 11 pr

Nakup novega telefona zna biti zelo vznemirljiv, obenem pa tudi precej stresen proces. Dandanes ljudje za pametne telefone odštejemo kar zajeten kup denarja, zato je pomembno, da vemo, kaj plačujemo. Pri izbiri pravega telefona nam lahko pomagajo recenzije, analiza specifikacij in celo praktičen preizkus naprave. Kljub vsemu pa ljudje še vedno delamo napake. Če želite dobiti kar največ za svoj denar, potem se poskušajte izogniti spodnjim napakam.

Preveč zapravljamo za telefone

Brez dvoma največja napaka, ki jo delamo, je, da za telefon zapravljamo preveč denarja. Na trgu najdemo telefon, ki stane 100 evrov, in telefon, ki stane precej več kot 1000 evrov. To pomeni, da se za vsakogar najde nekaj, pa vendarle se pogosto zgodi, da na koncu močno preplačamo telefon. To se najbolj pogosto zgodi, ko iščemo telefone z vezavo in plačujemo mesečno naročnino. Dejstvo je, da le redko kdo med nami potrebuje vse lastnosti, ki jih nudijo najdražji, »top-end« pametni telefoni. Ne glede na to, da sta novi Samsung ali iPhone videti privlačna, lahko za nekaj sto evrov manj dobimo telefon, ki ga potrebujemo.

Preveč se ukvarjamo z blagovnimi znamkami

Na drugem mestu napak je pretirano ukvarjanje z blagovnimi znamkami. Vsi poznamo velika imena, kot sta Samsung in Apple, vendar se moramo zavedati, da bomo ravno za te znamke plačali največ. Ne želimo trditi, da se moramo osredotočiti na popolnoma »no-name« znamke (tukaj lahko najdemo ogromno neznank), temveč želimo povedati, da lahko z znamkami, kot so Xiaomi, Huawei, Honor ali OnePlus, dobimo vrhunsko kvaliteto za manj denarja. Konec koncev ni pomembna znamka, ampak produkt.

Vsi si želimo najnovejših modelov

Ko se odločamo za nakup novega telefona, pogosto pozabljamo na starejše modele, kar je napaka. Z nakupom lanskega modela ali še kakšnega starejšega lahko prihranimo kar nekaj denarja in še vedno dobimo vrhunski telefon. Obstaja pa neka meja, pri kateri vam vseeno svetujemo, da se ustavite. Če je recimo telefon starejši od dveh let, se zna zgoditi, da proizvajalec preneha izdajati posodobitve.

Ne vemo, kaj si želimo

Nakup novega telefona, ne da bi jasno poznali svoje želje in potrebe, je enako, kot da bi šli v trgovino brez seznama živil. Verjetno bomo domov prišli z vsem, kar potrebujemo, vendar bomo zagotovo ugotovili, da smo nekaj pozabili ali pa smo kupili nekaj, kar že imamo doma. Če torej iščete nov pametni telefon, se najprej vprašate, kaj iščete, kaj si želite in kaj dejansko potrebujete. Že če naredimo zelo kratek seznam najpomembnejših prioritet, se bomo lažje odločili za model.

Pozabimo na primerjave med telefoni

Verjeli ali ne, obstaja ogromno ljudi, ki telefon izberejo, ne da bi med seboj vsaj na hitro primerjali več modelov, med katerimi se odločajo. Dejstvo je, da cene modernih pametnih telefonov niso nizke, in vprašanje je, ali bi se odločili za prvi model, ki nam pride pod roke. Kljub vsemu večina ljudi dela ravno to, še posebej, če izbirajo telefon pri svojem operaterju. Če razmišljamo o vezavi, potem spet ne smemo pozabiti na to, da različni operaterji nudijo različne cene. Ta pa je odvisna od posameznega telefona in tudi vezave. Torej, vzemite si nekaj časa in preglejte ponudbo največjih operaterjev.

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★