jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

darilo Petisvet.si

Čarobna darila za vsako nebesno znamenje posebej

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

Sophida Kanchanarin Svet24.si

Kritizirala je stvaritev princese, sedaj ji grozi ...

Miley Cyrus, London (2) Najstnica.si

Miley z goloto išče pozornost

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

Življenjski slog

Kakšna pa so vaša vetrobranska stekla?

Zoran Franc, Novice Svet24, 04.05.2018 13:01:15

Pozimi smo tarnali zaradi ledu na vetrobranskih steklih, spomladi pa nas moti mrčes, ki se zaletava v vetrobranska stekla in jih spreminja v pravo packarijo. Veste, kako odstraniti te zasušene ostanke?

Delite na:
Kakšna pa so vaša vetrobranska stekla?
Stekla lahko očistite tudi s sokom limone, limete ali grenivke. Arhiv

Če se zanašate na sredstvo za čiščenje vetrobranskih stekel, ste najbrž že ugotovili, da ta trik ne deluje najbolje. Vozniki za čiščenje uporabljajo najrazličnejše prijeme, obstajajo pa tudi taki, ki čakajo na dež, ki naj bi magično očistil grobišče insektov, ki so se ujeli na vetrobransko steklo. A tak pristop zagotovo ne bo obrodil sadov, kvečjemu nasprotno. Težavnost odstranjevanja umazanije s stekel in drugih površin se bo ob zavlačevanju le stopnjevala. Zato smo izbrskali uporabne napotke, kako se lotiti čiščenja.

Letna tekočina 

Prednost letne tekočine za vetrobranska stekla v primerjavi z zimsko je tudi ta, da vsebuje sredstvo za odstranjevanje trdovratnih madežev. To bo pomagalo pri razgradnji žuželk in stekla boste hitreje in lažje očistili. Zimska tekočina lahko v poletnih mesecih tudi grdo razmaže madeže na steklu, zato strokovnjaki priporočajo, da če je v rezervoarju s tekočino še kaj zimske mešanice, to razredčite s koncentriranim letnim čistilnim sredstvom.

čiščenje vetrobranskega
Čiščenje vetrobranskega stekla zahteva veliko manj napora, če to počnete pogosteje.
Arhiv

Pogosto čiščenje 

Najbrž ste že videli, da vozniki avtobusov precej pogosto čistijo vetrobranska stekla. To počnejo z dobrim razlogom, saj je ob rednem čiščenju odstranjevanje trdovratnejših madežev in žuželk veliko lažje. Zato nikar ne varčujte s čistilom in vodo. Stikalno ročico za brisalce, ki sproži curek tekočine in delovanje metlic, aktivno držite vsaj tri sekunde, da na steklo nanesete dovolj čistilnega sredstva, pomešanega z vodo. Sicer pa boste madeže od žuželk hitro in preprosto odstranili tudi z uporabo vroče vode in ne preveč ostre gobice za čiščenje. 

insekti na vetrbranskem steklu
Zimska tekočina ne vsebuje čistilnega sredstva za odstranjevanje insektov, zato jo čim prej zamenjajte.
Arhiv

Uporabite agrume 

Morda se sliši nenavadno, a zares pomaga. Sok agrumov, sploh limone, limete ali grenivke, preprosto in hitro odstrani madeže, ki so jih pustile žuželke na vetrobranskih steklih. Prerežite limono in z notranjo stranjo podrgnite po steklu, lučeh in maski avtomobila. Nato pa operite z vročo vodo, ki ste ji dodali detergent.

Preberite tudi: 5 prednosti vgradnih omar. Kliknite TUKAJ!