stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kako z oblačili skrijemo trebušček

Brigita Potočki, Maja, 05.02.2019 14:00:00

Šest trikov za lepšo postavo

Delite na:
Kako z oblačili skrijemo trebušček
Stella Raes drapirana bluza Promocijsko gradivo

Po praznikih nam vedno ostane kakšen kilogram preveč, ki se najraje pokaže na trebuhu. Tu se odvečna maščoba najraje nabira tudi, ko stopamo v menopavzo, kar je popolnoma normalno. Ni pa to razlog, da se ne bi dobro počutile v svoji koži in se še naprej oblačile po zadnji modi. Naše telo se v zrelih letih začne spreminjati in postava dobiva drugačno obliko, ponavadi obliko jabolka, četudi smo bile prej hruška ali celo peščena ura. Za to postavo je značilen okrogel trebušček. Potrebnih je le nekaj trikov, s katerimi bomo elegantno skrili maščobne blazinice na trebuhu. Poleti je to nekoliko težje, saj imamo na sebi manj oblačil, pozimi pa je to »mala malica«.

1. Izogibajte se pretesnim oblačilom

To predvsem velja za zgornje dele, torej majice, puloverje, bluze in suknjiče, pa tudi obleke. Ozka oblačila, še posebej če so iz elastičnih materialov, bodo še dodatno poudarila maščobne blazinice. Izbirajte torej oblačila, ki so drapirana, na preklop ali širšega kroja.

Milkface_Goddess_Drape_LS_Top.jpg
Milkface drapirana majica
Promocijsko gradivo

2. Oprijete hlače nosite z daljšimi tunikami

Čeprav imate nekaj trebuščka, se ni treba odpovedati legicam ali oprijetim kavbojkam, le kombinirajte jih z daljšimi tunikami ali prej opisanimi drapiranimi zgornjimi deli. Bolj ko bodo pisani (črtasti, rožasti, pikčasti) in zanimivih oblik (na primer asimetrični), bolj bodo skrili pomanjkljivosti.

zara legice leopard.jpg
Zara legice in pulover
Promocijsko gradivo

3. Plastenje je vaš zaveznik

Plastenje oblačil je pozimi ne samo praktično, pač pa na splošno tudi zelo laskavo za postavo. Sloji oblačil različnih dolžin, na primer dolga jopica v kombinaciji s tuniko ali kratka usnjena jakna z bluzo, bodo podaljšali vašo postavo in skrili tisto, česar ne želite izpostavljati. Z različnimi dolžinami namreč dosežete razgibanost, ki odvrne pozornost od vašega trebuha.

mysisterscloset legice in jopa.jpg
My Sister's Closet legice in jopa
Promocijsko gradivo

4. Ne poudarjajte pasu na napačnem delu

Okrogel trebušček najlažje skrijete tako, da pas prestavite nekoliko višje, pod prsi. Izogibajte se preširokim pasovom, ki bi pozornost preveč usmerili na trebuh. Bolj primerni so ozki, enobarvni pasovi. Prav tako lahko trebuh poudarijo veliki žepi ali različni okraski, zato se jim izogibajte.

beck and bridge obleka na preklop.jpg
Beck and Bridge obleka na preklop
Promocijsko gradivo

5. Zgornjih delov ne potiskajte za pas hlač ali krila

Majice, bluze, puloverji in drugi zgornji deli naj vedno prekrivajo trebuh. Zato izbirajte asimetrične linije in zgornje dele, ki so v obliki črke A. Pri tem bodite pozorni tudi na proporce in poskrbite, da zgornji del sega malo pod ali malo nad najširši del telesa.

cos pulover na preklop.jpg
Cos pulover na preklop
Promocijsko gradivo

6. Uporabljajte perilo za oblikovanje postave

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembna je za obliko postave in nasploh za celoten videz pravilna izbira spodnjega perila. Na žalost se tega premalo zavedamo. Hlačke ali hlačne nogavice za oblikovanje postave delajo čudeže, zato jih čim prej začnite uporabljati.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 19. 2. 2019.