stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kako preprosto označiti ključe in podaljšati svežino jagod?

M. H., Zarja, 25.05.2018 12:01:55

Predstavljamo vam uporabne nasvete za vaš dom in gospodinjstvo.

Delite na:
Kako preprosto označiti ključe in podaljšati svežino jagod?
Revija Zarja

Labirint iz slamic

Plastične slamice so velik onesnaževalec. Večinoma so le za enkratno uporabo, a z malo domišljije jih lahko recikliramo v zabavno otroško igro. Potrebujemo večjo kartonsko škatlo, pest slamic različnih dolžin in barv, škarje in lepilo. Škatli odrežemo dno, tako da pustimo dva centimetra visok rob. Najprej na dno s svinčnikom narišemo zanimiv labirint. Nato na pot labirinta prilepimo slamice. Potrebujemo le še frnikolo in presenečeni boste, koliko časa se lahko otroci igrajo s to preprosto igračo.

domingospodinjstvo labirint.jpg

Dolgo sveže jagode

Začela se je sezona jagod. Ne glede na to, kako radi jih imamo, je problem z njimi ta, da zelo hitro zgnijejo, saj so pogosto vlažne ali celo mokre. Gnitje lahko preprečimo, če na dno škatle ali posode, v kateri bomo hranili jagode, položimo papirnato brisačo. Ta bo popivnala odvečno vodo, po potrebi pa jo lahko tudi zamenjamo. Seveda je najbolje, da jagode, obložene s papirjem, shranimo v hladilniku.

domingospodinjstvo jagode.jpg

Označite si ključe

Čeprav imate nekajkrat na dan v rokah ključe svojega doma, se vam še vedno včasih zgodi, da v šopu ključev iščete pravega za vrata, ki jih želite odkleniti. Za razlikovanje ključev si lahko sicer omislite različne obročke, a še lažje – in zabavneje – je, če si jih označite z lakom za nohte. Tako ima vsak ključ ne le svojo barvo, temveč tudi svojo sliko. Ko se je naveličate, lak odstranite z acetonom in nanesete novega.

domingospodinjstvo akacija.jpg

Akacijev sirup

Sedaj v gozdovih izjemno diši – cveti namreč akacija. Iz njenih cvetov lahko naredimo tudi sirup. Potrebujete kilogram in pol cvetov, 4 litre vode, 4 kg sladkorja in lupino ene limone. Cvetje najprej v vodi namakate 24 ur. Nato tekočino precedite skozi gazo, jo nalijete v lonec, dodate sladkor in začete segrevati, medtem pa dodate še limonino lupino. Sirupa ne zavrete. Ko se zgosti, ga natočite v steklenice in zaprete. Dišeč sirup je prijeta poletna osvežitev, še posebno zmešan z mineralno vodo.

dom in gospodinjstvo gajbice.jpg

Stojalo za rože in zelenjavo

Hitro in poceni lahko stojalo za rože in zelenjavo naredite iz lesenih zabojčkov. Notranjost zabojčkov obložite z vodoodporno kopreno, jih napolnite z zemljo in zasadite cvetlice ali zelenjavo. Zabojčke lahko na balkon ali teraso postavite samostojno ali pa iz njih postavite stojalo. V tem primeru je priporočljivo, da zabojčke med seboj pričvrstite z žeblji ali jih zvežete, celotno strukturo pa pritrdite tudi na steno.

Preberite tudi: Letošnji poročni hit so potonike. Kliknite TUKAJ!