ceferin_bobo_10.12.16 Dobra karma

Aleksandru Čeferinu se obeta dve leti trajajoča ...

siler1 Svet24.si

Nina nekega jutra ni mogla več vstati iz ...

anton prijatelj Reporter.si

Izginotje župnika Prijatelja: pregnali naj bi ga ...

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o Janu Boklevu in »izgubljenih sinovih ...

beović Necenzurirano

Čas je, da Krek in Beovićeva odstopita #kolumna

Zala Kralj, Gašper Šantl Odkrito.si

Zala in Gašper o prvem prepiru ...

Blaž Setnikar Njena.si

Najini mostovi: Takšno je igralčevo zasebno ...

Kako narediti kopalnico manj dolgočasno

kl, 03.03.2021 08:30:00

Ponujamo vam nekaj idej za prostor, ki je pogosto spregledan pri notranjem urejanju stanovanja.

Delite na:
Kako narediti kopalnico manj dolgočasno
Kopalniška oprema splet

Umivalnik, morda tudi školjka, kad ali tuš kabina, omarica in ogledalo, tu in tam bide. To je ponavadi osnovna oprema kopalnice, pri opremljanju katere se največkrat orientiramo predvsem na ploščice, malo pa tudi na kopalniško pohitštvo in opremo.

Vendar pa se da prostor, v katerem ponavadi začnemo in zaključimo dan opremiti na način, ki ga naredi bolj zanimivega.

Ponujamo vam nekaj idej.

kopalnica, oprema
Barva naj prida kopalnici osvežujoč pridih
splet

Izberite pravo barvo

Celoten in privlačnost prostoru zagotovo dajejo izbrane barve. Ker dokazano vplivajo na čustva, jih je treba izbrati previdno. Napačna izbira kaj hitro kopalnico lahko namesto v osvežujoč in vabljiv, spremeni v dolgočasen in neprivlačen prostor. Prav tako morajo barve biti usklajene.

Osnovno pravilo večine priročnikov za notranjo opremo pravi, da kombinacija svetlih in temnih odtenkov vedno naredi čudež. Na primer: če želite stene kopalnice obarvati s temno modro, potem modri barvi, ki je že sama po sebi temna, ne bodo ustrezale temnordeča, temnozelena ali črna barva. Raje izberite belo, beige, nebesno modro ali katerokoli drugo svetlo barvo.

Bela, modra in rožnata so barve s katerimi boste dosegli učinek razkošne in osvežujoče kopalnice. Če ste ljubitelj/ica narave, izberite zelene odtenke. Če vam je blizu črna, ji dodajte rdečo in belo.

kopalnica tla.jpg
Lesena tla v kopalnici? Zakaj pa ne?
splet

Tla naj privabljajo

Izbira pravih tal, ki ustrezajo vaši osebnosti in zidovom kopalnice, je ena težjih nalog. Tla morajo biti privlačna, nedrsljiva, enostavna za vzdrževanje in trpežna, zaradi velike vlažnosti in pogoste mokrote.

Izberite tla iz marmorja, belega porcelana ali svetlega lesa. Seveda je danes na voljo cel kup nedrsljivih keramičnih ploščic različnih barv, oblik in vzorcev. Lahko pa se odločite tudi za naravni kamen, ali prodnat vzorec, ki bo dal kopalnici naraven pridih.

Bathroom-furniture.jpg
S pravo izbiro kopalniškega pohištva bo tudi majhna kopalnica videti večja.
Splet

Z izbiro manjših omaric in ogledal bo kopalnica videti večja.

Manjše kopalniško pohištvo bo poleg tega, da bo z njim kopalnica videti večja, poskrbelo tudi za to, da v prostoru ne boste imeli preveč krame. In če izberete takšne, ki so v kombinaciji lesa in kovine, bo vaša kopalnica videti izborno.

kopalnica, oprema
Umetniška slika v kopalnici naredi prostor prijetnejši.
splet

Obestite v kopalnico kakšno umetniško sliko

S sliko, obešeno ali vgrajeno v steno, boste kopalnici dodali "češnjico na smetano". Lahko pa se poigravate tudi s keramičnimi ploščicami, ki jih sestavite v vzorec ali mozaik. Dobra izbira pa so lahko tudi stenske nalepke.

kopalnica, oprema
Rastline v kopalnici pridajo pridih narave, pa tudi izboljšajo kvaliteto zraka.
splet

Okrasite kopalnico z rastlinami

Kdo ne mara naravnega zelenja. V cvetličarnah in gojilnicah lahko najdete različne vrste lončnic, s katerimi lahko okrasite kopalnico. Rastline naj bodo ljubiteljice vlažnih prostorov. In če imate dovolj prostora, bodo plezalke v kopalnici videti naravnost fantastične. Poleg pridiha narave pa bodo poskrbele tudi za boljši zrak v kopalnici.