900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kako energijsko čistočo doma čim dlje ohraniti?

S. N. Č., Novice Svet24, 14.04.2018 13:01:42

Pomlad je že tradicionalno čas za čiščenje telesa in duha – na oboje pa seveda izjemno močno vpliva okolje, v katerem bivamo: naš dom.

Delite na:
Kako energijsko čistočo doma čim dlje ohraniti?
V kopalnici imejte čim več rastlin, da bodo uravnavale energijo z vsrkavanjem vlage. Profimedia

Energijska čiščenja prostorov tudi pri nas postajajo stalnica, saj so njihovi učinki izjemni za naše počutje in tudi preverljivi.

A ko dom na vam najljubši energijski način očistite, več načinov smo tudi v našem časopisu že predstavili, je pomembno tudi nadaljevanje postopka.

»Ne gre samo za dobro vzdrževanje energijskega stanja po prostorih, temveč je predvsem dobro vedeti, kako posamezne prostore optimizirati, da bodo čim boljši nosilci dobrih energij,« za začetek poduči Andreja Novak, ki je s svojo 17-letno prakso energijskih terapij vsekakor najprimernejši naslov, da se tja odpravimo po znanje, ki ga radodarno deli.

Če je energijsko čiščenje v kateremkoli delu doma pokazalo blokade, je dobro preveriti, ali se vam tam morda ne kopiči krama. Svojo moč imajo tudi stvari, natrpane v predalih in omarah.

Kako vzdrževati dobre energije v kuhinji

Kuhinja in shramba dajeta zdravo energijo hrani, ki jo tam shranjujete in pripravljate, zato ju uredite tako, da ju bo lahko čistiti. Kuhanje v kuhinji je pomembno za celotno stanovanje, saj se tam ustvarja energija za vse prostore. Če ne kuhate vsak dan, je dobro imeti v kuhinji zelene bujne rože. V kuhinji naj bo veliko naravne svetlobe in svežega zraka. Idealno je, če lahko za kuhinjo izberete prostor, ki je na vzhodu ali jugovzhodu vašega doma. Kuhinjske površine naj bodo iz lesa ali kamna, da bo energija prosto tekla. Izogibajte se tkaninam, oblazinjenemu pohištvu, tapisonu in sintetiki. Delovne površine naj bodo prazne, brez navlake in čiste.

spalnica
Bela barva v spalnici pomaga, da skozi sanje prejmete odgovore na vprašanja, ki ste si jih zastavili pred spanjem.
Profimedia

Kako vzdrževati dobre energije v spalnici

Spalnica vam med spanjem omogoča pasivno (jin) – nezavedno obnovo energij. Dobro je, da so v njej primerne barve in materiali, ki spodbujajo globok in krepčilen spanec. Priporočljive barve v spalnici so bela, bež, svetlo rjave, svetlo oranžna, lila, vijoličasta, modra, zelena ... vse te v vseh odtenkih. Nista pa priporočljivi rumena in živo rdeča. Z energijskega vidika ima spalnica največji vpliv na vas in vaše psihofizično stanje, ker se med spanjem regenerirajo vsa vaša telesa, velikokrat pa se skozi sanje očistijo podzavestni vzorci. Skozi sanje lahko prejmete odgovore na vprašanja, ki ste si jih zastavili pred spanjem. K okrepitvi tega vidika pripomore bela barva v spalnici. Spalnica naj ne bo skladišče odvečnih stvari. Prav tako ni dobro, da imate nad glavo shranjene knjige ali karkoli drugega.

Kako vzdrževati dobre energije v kopalnici

Z energijskega vidika ima kopalnica največji vpliv na dom. Kopalnica predstavlja odtok stare, porabljene energije, saj je to prostor, v katerem se umivate in izločate odpadne proizvode telesa. V kopalnici se znebite tudi nezaželene energije, kar vam pomaga, da se osvobodite starih misli in čustev. Paziti morate, da se vaša stara energija ne ujame in ne zadrži v kopalnici, potem pa se počasi razleze nazaj po celotnem domu. To vam lahko ustvari občutek, da ste obtičali v starih čustvih, in poveča tveganje za depresivnost. V kopalnici se izogibajte tkaninam, saj vpijajo vlago. Najbolj so primerna keramična ali lesena tla. Dobro je, da pokrivate stranišče, kadar ga splakujete, sicer iz doma odide veliko energije. V kopalnici imejte čim več rastlin, da bodo uravnavale energijo z vsrkavanjem vlage. Če je v kopalnici okno, ga vsak dan odprite in prezračite. Izogibajte se gradnji, kjer je kopalnica brez vrat in je tako prehod energij v druge prostore neomejen.

kuhinja
Kuhinjske površine naj bodo iz lesa ali kamna, da bo energija prosto tekla.
Profimedia

Kako vzdrževati dobre energije v dnevni sobi

Dnevna soba kaže na zasebno in družabno življenje. Je aktivna soba, zato je smiselno, da je na predelu juga, kjer je element ogenj. Dobro je, da je dnevna soba zračna, svetla ter da omogoča udobje vsem članom družine in tudi obiskovalcem. Tako energija ne bo zastajala in manj bo prepirov pri hiši. Vhod v dnevno sobo naj bo dobro osvetljen in za vrati naj ne bo krame, ki bi ovirala prosto odpiranje vrat do konca. Dobro je, da so tudi knjižne omare zaprte z vrati. Dnevna soba naj bo vedno brez krame. Če je v sobi polno neuporabnih stvari, energija postane »postana«, kar povzroči nesproščenost.

Preberite tudi: Moderni naslanjači: udobje po vaši meri. Kliknite TUKAJ!