Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kako boste dišali to zimo? Naj odloči horoskop!

Tina Lucu, 03.12.2019 16:00:00

Drevesno listje je že zdavnaj spremenilo barvo in kmalu bodo odpadli še zadnji listi; zadnji čas, da se na hladni del leta prilagodite tudi vi.

Delite na:
Kako boste dišali to zimo? Naj odloči horoskop!
Thinkstock Photos

 To ne pomeni, da se samo topleje oblečete, ampak naredite spremembe tudi v kozmetiki in lepotičenju. Predvsem zamenjajte svoj poletni parfum za jesensko-zimskega. In če se v poplavi parfumov ne morete odločiti za novega, naj vam pomaga horoskop. Predstavljamo zodiak jesenskih dišav.

Oven

7.jpg
7
arhiv

Ovnom vladata ogenj in strast. Za jesen je zanje najprimernejši parfum, ki vzbudi romantično čutnost ter temelji na lesnatih in cvetličnih notah s kančkom dodanih citrusov. Predlagamo Michael Kors Wonderlust Sublime. V zgornjih notah so mandarine, rdeči poper, kardamom in cimet, v srčnih pa jasmin, sandalovina in oreščki tonka. Diši po sončnem zahodu.

Bik

Biki postavljajo sebe na prvo mesto. So uživači, radi imajo hrano, po naravi pa so trmasti. Njihovemu jesenskemu parfumu naj vlada jasmin, ki ga že stoletja uporabljamo v aromaterapiji, znan je tudi po afrodizičnem delovanju. Poiščite ga denimo v parfumih Gucci Bloom, Burberry London ali Giorgio Armani Acqua di Gioia

Dvojčka

1.jpg
1.jpg
arhiv

Dvojčki so znani po tem, da so najbolj neodločen znak zodiaka. Težko zdržijo vso sezono samo pri enem parfumu, radi jih menjajo in preizkušajo nove in nove dišave. Na srečo so pri parfumski hiši Kilian izumili nekaj prav zanje: tri parfume In the Garden of Good and Evil, ki so pol-pol: pol ognjeni in pol zapeljivi, kar pomeni, da hkrati lahko ustrežejo obema platema dvojčkov.

Rak

Po naravi raki ne marajo sprememb, kar pomeni, da se lahko tudi vse leto oklepajo samo enega parfuma. Ko enkrat najdejo pravega, je to to. Če vendarle zberejo pogum za menjavo, naj preizkusijo dišavo You, znamke Glossier. Močne osnovne note, nanizane okoli mošusa, bodo poskrbele, da bo dišava vztrajala na koži od trenutka, ko se bodo zjutraj popršili po koži, pa vse do odhoda v posteljo.

Lev

Čustveni, strastni levi so radi v središču pozornosti in občudovanja. Kar pomeni, da potrebujejo dišavo, ki je vsaj tako močna in enkratna kot njihov karakter. Parfum drznega imena Fucking fabulus (Tom Ford) jih bo očaral z notami usnja, sivke in vanilje, zelo primerne za jesen. Dekadenten, nalezljiv in prepričljiv.

Devica

Devica so bo to jesen najbolje počutila doma, v krogu družine, pri odkrivanju sebe. Potrebovala bo parfum, ki ji bo dal občutek topline in domačnosti, z začimbnimi notami kostanja, klinčkov in vanilje. Priporočamo dišavo Replica Maison Margiela.

Tehtnica

4.jpg
4.jpg
arhiv

Tehtnice so stalno na lovu za ravnotežjem in notranjim mirom. Ne marajo dišav, ki jih vržejo iz tira in so vsiljive, raje imajo takšne, ki pomirjajo in preganjajo stres. Zeleni kardamom, les, perunika, koriander so tisti izvlečki, s katerimi tehtnica ne more zgrešiti. Namigi: Issey Miyake L'Eau d'Issey ali Chloé L'Eau.

Škorpijon

5.jpg
5.jpg
Arhiv

Najbolj intenziven in strasten zodiakalni znak potrebuje parfum, ki je istočasno zapeljiv in luksuzen. Marc Jacobs Divine Decadence združuje šarmantne elemente pomarančnih cvetov in bergamotke z belimi vrtnicami v lesnato, aromatično dišavo, ki je zelo glamurozna.

Strelec

Strelci so popotniki, ženejo jih nova doživetja in parfume uporabljajo kot izgovor za mentalne počitnice, v katere jih ponese vsakokrat, ko stopijo pod

dišavni oblak. To jesen bo naravnost zanje na police drogerij prišel novi parfum Aerin Limone di Sicilia, ki bo v še tako melanholičen jesenski dan pričaral sonce, svežino, eleganco in ljubezen.

Kozorog

6.jpg
6.jpg
arhiv

Kozorog je zemeljski znak, najbolj znan po svoji delavnosti in odločnosti: ko se nečesa loti, to tudi naredi. Parfumska voda Le Labo Santal 33 je po karakterju zelo podobna: združuje zemeljske elemente, kot so kardamom, sandalovina in cedrovina, ter daje občutek, da je trdno na tleh. In to kozoroga pomirja.

Vodnar

Nova Lancômova dišava Idole je po značaju drzna, odločna in predana; torej ima kar tri vodnarjeve značilnosti. Vrtnično-cvetlična dišava bo vodnarja napolnila z ženstveno energijo, hkrati pa je tudi dovolj lahka, da ustreza zračnemu elementu vodnarja.

Ribi

Mistične, romantične ribe navdušuje spiritualna plat življenja. Pri izbiri jesenske dišave naj se naslonijo na svoj vodni element (ribam namreč vlada bog morij, Pozejdon) in poskusijo parfum Aerin Aegea Blossom. Cvetlični vonj jih bo ponesel na obale oceanov, ki dišijo po jasminu, pomarančnih svetovih in neroliju.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 47, 15.11.2019