Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kaj položaj v seksu razkriva o vas, partnerju in o vajinem odnosu?

kl, 13.09.2020 19:00:00

Obstaja več kot 600 položajev za seks. Ne glede na raznolikost, pa večina partnejev uporavlja dva ali tri.

Delite na:
Kaj položaj v seksu razkriva o vas, partnerju in o vajinem odnosu?
Najboljši položaj pri seksu ne obstaja. Vsak najde svojega profimedia

"Najboljši položaj" ne obstaja. Vse je odvisno od vaše višine, oblike telesa, preferenc, razpoloženja in domišljije ...

Če par vedno uporablja en in isti položaj, to lahko veliko pove o njunem razmerju, pravi britanska strokovnjakinja za spolnost, Tracey Cox. Za časnik Daily Mail je pojasnila, kaj določene navade pri spolnosti povedo o posamezniku ali zvezi.

Seks
Misijonarski položaj je najbolj pogost
dk

Misionarski položaj

Slaba stran: 

Mnogi imajo ta položaj za najbolj dolgočasnega, saj zahteva še najmanj domišljije. Če moški vztraja pri tem položaju, to veliko pove o dinamiki moči v vajini zvezi. On je šef in pričakuje poslušnost. Lahko pomeni tudi, da mu je malo mar za vaše želje in potrebe. V tem položaju je namreč moški tisti, ki ima popolno kontrolo nad vsem - globino prodiranja, kotom in tempom, kar pa običajno privede samo do enega orgazma - njegovega.

Pri tem položaju pa ponavadi vztrajajo ženske, ki se bojijo, da so se preveč zredile. Najbolj pogosto ga sicer uporavbljajo ljudje, ki imajo probleme z svojim videzom, saj je pri njem večina telesa skritega pred pogledom.

Dobra stran: 

Kljub slabemu slovesu ta položaj uporablja večina parov. Je precej udoben in še primeren zlasti pozimi, če je v spalnici hladno.

Je pa to tudi položaj, ki ga izberejo tisti, ki so "lačni seksa", že zato, ker je to ponavadi prvi, ki pride na misel, ko se vam fučka, kako boste vse skupaj opravili, ker morate to narediti zdaj, takoj.

Če pa je to vajin najljubši položaj, pa to po drugi strani pomeni, da sta si s partnerjem ali partnerko blizu. Malo parov se namreč poljublja, če imajo v zvezi probleme. Sicer to lahko pove, da je vajino spolno življenje rahlo dolgočasno, ampak verjetno v dobri formi.

seks
Položaj od zadaj je idealen, če se želite prepustiti fantaziji, ki vašega partnerja ne vključuje.
dk

Pasji položaj (Doggy)

Dobra stran:

Od vseh položajev je ta tisti, ki bo najeverjetneje stimuliral njeno točko "G", kar pomeni, da so možnosti za orgazem večje. Moškemu pa tudi omogoča, da lažje doseže in dodatno stimulira ščegetavček.

Partnerja z močnim spolnim nagonom običajno dajeta prednost temu položaju, nesigurni ljubimci pa ga redko izberejo.

Je tudi popoln položaj, če se hočete prepustiti fantaziji, ki vašega partnerja ne vključuje.

Slaba stran:

To je 'živalski' položaj, ki ga imajo radi tisti, ki jih vodi samo strast, ne pa tudi ljubezen. Če redno izbirate ta položaj, vam gre predvsem za fizično zadovoljitev, intimnost pa ni pomembna.

Tudi v tem položaju je moški dominanten, ženska pa najbolj ranljiva in če ta položaj zavrača, to lahko pomeni, da v zvezi obstaja problem s kontrolo.

Zaradi globoke penetracije moški v tem položaju običajno ne zdržijo dolgo.

In ker večina žensk samo s penetracijo ne doživi vrhunca, lahko vztrajanje pri tem položaju pomeni, da je on sebičen ljubimec, ki ga zanima le lastni orgazem. Namreč, če nikoli ne izbereta položaja, v katerem sta proti drugemu obrnjena tudi z obrazom, to zelo verjetno pomeni, da ima vsaj eden od vaju problem z intimnostjo.

seks
Obstaja več kot 600 položajev pri seksu.
You Tube

Ženska zgoraj

Dobra stran: 

Položaj ženski omogoča kontrolo in dominacijo. Običajno jo uporabljajo samozavestne, pametne ženske in moški, ki partnerkam radi prepuščajo spodbudo in odgovornost.

Položaj tudi pove lepe stvari o dinamiki moči v vajini zvezi in o tem, kakšen odnos imate do svojega telesa. Glede na to, da je vse pred očmi, se za ta položaj odločajo pari z zdravim ekshibicionizmom.

Priljubljenost položaja v zvezi govori tudi o tem, da je med vama velika stopnja zaupanja.

Slaba stran:

Če je ženska vedno na vrhu, on pa ne dobi možnosti, da postane spolni "agresor", je verjetno ona tudi šefica v vseh ostalih vidikih vajine zveze. Seveda ni nič slabega, če sta oba s tem zadovoljna, ni pa dobro, če se moški zaradi tega počuti nemočen - tako v postelji kot izven nje.

side-sex.jpg
Položaj s strani je za romantične pare
splet

Seks "s strani"

Dobra stran:

Dolgoročno ta položaj običajno izberejo romantični pari, ki jim je intimnost važnejša od orgazma. Položaj namreč omogoča obilo nežnih telesnih stikov. Odličen je, ko ste "napaljeni", niste pa razpoloženi za posteljno "gimnastiko".

Je tudi izvrsten za "počasni seks", pri katerem ni važen cilj, pač pa pot in lahko vodi tudi k večim orgazmom med odnosom.

Slaba stran:

Temu položaju "primanjkuje" strasti doggy-ja in čustvene intenzivnosti misionarskega položaja.

Ker je do neke mere "lenoben", ta položaj lahko pomeni, da v vajini zvezi spolnosti ne dajeta prioritete.

Oralni seks
Oralni seks je najboljši način, da oba doživita vrhunec.
splet

Oralni seks

Dobra stran: 

Je najboljša rešitev, če je penetracija zanjo boleča ali če ima on težave z erekcijo. Je izvrsten način za obojestranski orgazem brez stresa in nelagodja. Posebej v položaju 69.

Veliko žensk doživi orgazem samo pri oralnem seksu. Če je to način, ki ga uporabljate za to, da bi oba doživela orgazem, potem to pomeni, da je vajina zveza in vaše spolno življenje v odličnem stanju in da verjetno ni razlike v tem, kako pogosto kateri od vaju doživi orgazem.

Poleg tega ima ta položaj tudi sporočilo: "Všeč mi je vsak del tvojega telesa."

Slaba stran:

Zavračanje vsega ostalega, razen oralnega seksa lahko pomeni probleme z intimnostjo in predajanjem partnerju.

Poleg tega seks, pri katerem ste 'iz oči v oči" samo s spolovili partnerja ali partnerke postane brezoseben.