reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jesenski modni trendi: mehke pletenine, rože in večni karo

Alma Glumac, Ženska, 30.11.2018 13:01:38

Tudi letošnjo jesen so z nami mehke ženstvene pletenine, brez katerih si jesensko-zimskega obdobja preprosto ne moremo predstavljati.

Delite na:
Jesenski modni trendi: mehke pletenine, rože in večni karo
Mehki volneni plašči vseh dolžin, tudi tisti daljši, se letošnjo jesen vračajo. Promocijsko gradivo

Jesenski modni trendi presenečajo z barvitostjo in močnimi vzorci. V ospredju so kakovostni, predvsem naravni materiali, ki ustvarijo pravi občutek topline.Tudi letošnjo jesen so z nami mehke ženstvene pletenine, brez katerih si jesensko-zimskega obdobja preprosto ne moremo predstavljati.  

Mehki volneni plašči vseh dolžin, tudi tisti daljši, se letošnjo jesen vračajo v legendarnem karo vzorcu brez omejitev. Največ je sivega kara, popestrenega s finimi nežno rumenimi ali svetlo modrimi črtami. Tudi bolj intenziven debelejši modro črn karo deluje elegantno z dodatkom roza tankih črt, predvsem zaradi kroja, enojnega zapenjanja in pasu v enakem blagu. Karo plašč lahko kombinirate s črtastimi, karo ali enobarvnimi hlačami ali krili, saj modno kombiniranje letošnjo jesen ne pozna omejitev. Združite le barvne tone in se prepustite modni domišljiji. Športne čevlje za službene obveznosti ali večerno druženje zamenjajte z nizkimi škornji ali balerinkami s konico.

Preberite tudi: Uredimo svoje police.

Krila so letošnjo jesen zaveznice nežnejšega spola, saj poudarjajo ženstvenost silhuete in se s popolno dovršenimi kroji popolnoma prilegajo različnim postavam. Midi dolžina prevladuje, sledijo ji maksi, nekaj pa je tudi dolžin tik nad koleni, zato je izbira jesenskih kril resnično pestra. Prevladujejo plisirana, ki so se iz poletne sezone preselila v jesen, hlačna krila in A kroji. Prav ti so popestreni s stranskimi večjimi žepi, sredinskimi gumbi in pasom, ki pritegne pogled mimoidočih. Tudi v hlačah z visoko krojenim pasom je zadnjica videti odlično. Modni kreatorji so letošnjo jesen prijetno presenetili z veliko izbiro rožastih hlač, ne glede na konfekcijsko številko.

krilo topi.jpg
Krila so letošnjo jesen zaveznice nežnejšega spola, saj poudarjajo ženstvenost silhuete.
Promocijsko gradivo

Mehki objem pletenin

Maksi pletene obleke, puloverji, dolge jope, ponči in širši šali nas bodo nežno ogreli, ko se bodo temperature znižale in bo zapihal hladnejši jesenski veter. Siva barva ostaja v ospredju, pridružujejo se ji nežna roza, umazano bela, modra in vedno elegantna črna. Posebej modne boste v dolgi jopi, ki so ji modni kreatorji posvetili veliko pozornosti. Popestrene so namreč z ljubkimi vezeninami, dolgim umetnim krznom ali kristali največkrat na zaključkih rokavov ali žepih. Kroji oblek so raznoliki od oprijetih maksi različic do midi dolžin v a kroju. Tudi pletene obleke so za elegantnejši pridih posute z vezeninami ali bleščečo nitjo in primerne za vse priložnosti, tudi bolj večerne. Pozor – cevast kroj pletene maksi ali midi obleke odlično pristoji tudi damam z večjo konfekcijsko številko.

Umetno krzno in karo

Umetno krzno na krajših plaščih in jaknah bomo letošnjo jesen nosile v vseh barvah od elegantne črne do nežnejših odtenkov umazano pudrasto roza barve in svetlo modre. Odlična izbira hkavbojkam in klasični beli bluzi. Karo vzorec najdemo na krajših in tudi daljših plaščih. Deluje izredno elegantno tudi ko je vzorec večji in tkanina debelejša, še posebej, ko plašč povežemo z ujemajočim se pasom v enaki tkanini. Karo plašč kombinirajte z modnimi črtastimi hlačami in enobarvnim pletenim puloverjem. Modna je tudi kombinacija različnega kara, pomembno je le, da ujamete barvne nianse.

plašč vero mode.jpg
Umetno krzno na krajših plaščih in jaknah bomo letošnjo jesen nosile v vseh barvah.
Promocijsko gradivo

Karo dodatki

In ne samo karo, tudi srebrni s kovinskim leskom so letošnjo jesen izredno modni. Karo torbica za čez rame popestrena z vezenimi rožami, karo ruta s pikami, rožami ali živalskim potiskom, karo tanek usnjen pas in nakit bodo poživili vašo modno podobo. Zgrešili ne boste tudi s črno belim mini pepita vzorcem.

Rožaste hlače in top

Rožaste tričetrtinske hlače na rob so top hit letošnje jesenske sezone. V oranžni, zamolklo slivovi viola ali modri posuti z velikimi rožami boste modne z veliko začetnico. Videz dopolnite z močnimi rumenimi sončnimi žarki, ki naj zasijejo v lahkotnem topu z volančki ali prosojnim tilom. Poleg volančkov so topi popestreni tudi z naborki, čipko in nenavadnimi zaključki, posebej pri vratnem izrezu. Sončno rumeno lahko nadomestite z močno oranžno v kombinaciji s črno. Izjemno modne boste v plise širokih črnih hlačah s stansko črto. Videz zaključite z belimi usnjenimi športnimi čevlji ali srebrnimi salonarji. Modni so tudi klasični gležnjarji, le da so jih letošnjo jesen modni kreatorji ustvarili še zračnejše z odprtimi prsti in peto. Paščki čez nart so obvezen detajl.

obleka.jpg
Siva barva ostaja v ospredju, pridružujejo se ji nežna roza, umazano bela, modra in vedno elegantna črna.
Promocijsko gradivo

Modni vrtiljak

Modni dodatki od nakita, torbic do čevljev se letošnjo jesen svetlikajo v srebrnih tonih. Čevlji so popestreni s pasovi in oblikovani v konico, tudi balerinke. Zaradi leska dodajo pridih ekstravagance in se odlično kombinirajo z vsem barvnim spektrom oblačil.

Objavljeno v reviji Ženska, št. 9, 3. 9. 2018.