testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Je vaš partner vaša sorodna duša ali duša dvojčica?

Kristina Strašek, Bodi Zdrava, 14.04.2019 15:00:21

Kdaj bom spoznala svojo sorodno dušo? Vprašanje, ki ga neštetokrat slišimo in znova in znova spoznavamo, da v resnici ljudje danes ne vedo, kaj to sploh pomeni. Iščejo nekoga, ki naj bi jim bil enak. Nekoga, ki naj bi jih dopolnjeval, osrečeval in podobno. Je res, da iščejo sorodno dušo?

Delite na:
Je vaš partner vaša sorodna duša ali duša dvojčica?
Vesel par v objemu Profimedia

Ljubeč partnerski odnos je nekaj, kar večina išče v svojem življenju. Iščejo osebe, ki bi jih izpolnjevale, sprejemale, ljubile. A kaj ko je ta pot večkrat posuta s trnjem in precej rado se zgodi, da ta »idealni« partner nenadoma odnos zapusti, nas rani. Kaj zdaj? Mar si nisva usojena?

Ja, odnosi z določenimi osebami so nam vsekakor usojeni. A samo zato, ker je nekaj usojeno, še ne pomeni, da traja za vedno. Lahko da ste imeli prav in ste ob sebi imeli sorodno dušo … niste pa imeli duše dvojčice. Verjamemo, da se na tej točki mnogi sprašujete: mar ni to eno in isto? Žal ne. Je res, da je oboje precej podobno in nam namenjeno, a eno je del osebne rasti, drugo pa nagrada.

Kot smo do zdaj že ugotovili, obstajata torej dva »tipa« duš: sorodna duša in duša dvojčica, obe pa imata za naše življenje svoj namen. Medtem ko je duša dvojčica tista, ki naj bi bila le ena in večinoma pride do močne čustvene povezanosti, lahko sorodna duša pride tudi v obliki prijatelja, otroka, starša in podobno.

A da ne bo večje zmede, je smiselno, da se na tej točki malce ustavimo in gremo lepo od začetka. V nadaljevanju si lahko tako preberete, kdo je kdo, kako jih prepoznati, zakaj so sploh pomembni za vas in kako med obema tipoma sploh ločiti.

Sorodna duša

Sorodna duša je duša, ki izvira iz istega energijskega »prta« in je na našo pot poslana z namenom, da nam pomaga premagati neke težave, nas duhovno dvigniti ali sprožiti druge življenjske premike. Ko to osebo spoznamo, nismo popolni, temveč potrebni zdravljenja. Govorimo tako o osebi, ki nas v življenju po svoje nenehno izziva. Odpira rane, ni pa nujno, da nam jih tudi zaceli. Njen namen ni, da bi z nami bila za večno, temveč da nam prek različnih situacij pomaga narediti korak dalje, se dvigniti na višjo raven. Žal se lahko to večkrat zgodi tudi prek solza in bolečine.

Odnos med sorodnima dušama je lahko silen in veliko bolj intenziven od povprečnega. Med obema se vsekakor stke posebna vez, ki večkrat oteži slovo. A medtem ko je pri dušah dvojčicah skorajda zagotovljeno romantično razmerje, pri sorodnih dušah ni vedno tako.

Sorodne duše na našo pot prihajajo v različnih oblikah: kot ljubimci, partnerji, prijatelji ali celo kot družinski člani. Njihova značilnost je, da čeravno se med obema stke globoka vez, ti večinoma na neki točki zapustijo našo pot in uberejo svojo.

Skozi čas tako v naše življenje vstopa in izstopa več različnih sorodnih duš, vsaka s svojim višjim namenom.

Kako veste, da ste jo našli? Med najpogostejšimi kazalci so naslednji:

1. Srečata se ravno ob pravem času.

2. Različna sta si, a se dopolnjujeta.

3. Odnos je večkrat poln podvigov.

4. Odnos večkrat razkrije stare rane, travme, a z namenom, da se začnejo zdraviti in celiti.

5. Skozi odnos ste deležni večne življenjske lekcije ali transformacije.

Duša dvojčica

Duša dvojčica je oseba, ki po svoje izhaja iz nas. Je naša druga polovica, in ko enkrat vstopi v naše življenje, tega ne zapusti. Je nekakšna »nagrada« za delo na osebni rasti. Je energija, ki je enaka naši. Saj veste, prikličemo tisto, kar smo sami.

Pri njej gre za tisto pravo idejo partnerja, ki nas dopolnjuje. Zakaj? Ta naj bi namreč bila na neki točki del nas. Predstavljajte si, da ste bili nekoč razdeljeni na dva dela. Medtem ko ste en del vi, je drugi del duša dvojčica. Sicer vam je po svoje enaka, a prav tako služi kot kontrast.

Razmerje z dušo dvojčico je razmerje na višji ravni. Osebi se najdeta, ko sta v življenju dali čez vse lekcije in sta se vibracijsko dvignili na najvišjo osebno raven. Obe sta bili v življenju ranjeni, a sta bili rane sposobni tudi zaceliti. Partnerja, ki sta definirana kot duši dvojčici, razumeta, da ni pomen ljubezni nenehno dajanje, temveč tudi sprejemanje. Razumeta, da ljubezen izvira iz njih samih, in tako te ne iščeta nenehno le od drugih. Razumeta, da sta za občutek sreče in ljubezni odgovorna sama. Razumeta, da se ni smiselno oklepati odnosov in stvari, temveč se predata čisti vibraciji ljubezni. Nista tako odvisna drug od drugega, a vseeno se dopolnjujeta.

Ko se takšna partnerja najdeta, ni stvari, ki bi ju lahko ločila. Če vas partner tako želi zapustiti, vedite, da vsekakor ni duša dvojčica.

Naredimo zdaj pregled in preverimo, kakšne so podobnosti in razlike med sorodnimi dušami in dušami dvojčicami.

V obeh primerih gre za osebe, ki nam dajejo občutek doma, varnosti. A medtem ko se vsi na svoji življenjski poti srečamo s sorodnimi dušami, ni nujno, da pridemo tudi do duše dvojčice. Ali to pomeni, da ta ne obstaja za vse? Ne. Pomeni le, da nismo sprejeli lekcij, ki bi nas pripeljale do nje.

Sorodne duše nas prek različnih izkušenj v resnici pripravljajo na prihod ene in edine duše dvojčice. Sorodnih duš je lahko več, medtem ko je le ena duša dvojčica. A kot smo zapisali, ni nujno, da to tudi spoznamo. Nanje bi po svoje lahko gledali kot na nekakšno nagrado za delo na sebi. Če ne želimo rasti in se nenehno le oklepamo odnosov in preteklosti, želeni partner ne bo prišel. Če pa sprejmemo izzive, delamo na sebi in se dvignemo na višjo raven, zavibriramo v istih vibracijah kot duša dvojčica in se z njo tudi najdemo.

V nasprotju z dušami dvojčicami sorodne duše niso del nas, temveč živijo svoje življenje. So le popotniki, vmesni spremljevalci.

Kako lahko torej ugotovimo, ali je naš partner naša duša dvojčica?

Na tej točki je smiselno vprašanje: je to sploh pomembno? Če si zastavljate preveč vprašanj, v odnosu ne uživate. Zamudite čas, ki je bil namenjen ljubezni in sreči. Težko boste z gotovostjo vedeli, ali je ob vas sorodna duša ali duša dvojčica, saj, kot smo že zapisali, dajeta podobne občutke. Z njimi čutimo vez, ljubezen, varnost. A razlika je v tem, kdaj to osebo spoznamo.

Če ste ranjeni, nesamozavestni, polni dvomov, ste lahko prepričani, da bo na pot prišla sorodna duša, ki vas bo prek ljubezni skušala dvigniti nad to. Pomagala vam bo živeti, ugotoviti vašo veljavo in vas tako pospremila k duši dvojčici. Ni bližnjic, ki bi vas brez dela pripeljale do glavne nagrade.

Če si prek partnerja nenehno zastavljate vprašanja o sebi, o odnosih in podobno, je to spet znak, da je verjetno ob vas sorodna duša, in tako je čas, da začnete delati na sebi. Prav tako imejte v mislih, da duša dvojčica odnosa ne zapusti, medtem ko sorodna duša ga. Če je tako partner odšel, to sprejmite in se mu pri sebi zahvalite za predane lekcije. Dal je prostor pravi ljubezni, ki prihaja.

Če v odnosu ne čutite ljubosumja, temveč obojestransko ljubezen, pripadnost, varnost, vam lahko čestitamo, saj imate ob sebi najverjetneje dušo dvojčico. Rasli ste in uspešno premagali ovire.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 3, 11. 3. 2019.