Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Se lahko jasnovidnosti naučimo?

Lidija Jež, Ženska, 06.09.2018 14:01:05

Jasnovidnost iz svetlobe, ali je kaj takšnega sploh mogoče, se je lahko naučimo?

Delite na:
Se lahko jasnovidnosti naučimo?
V številnih življenjih smo bili že marsikaj in energije iz teh življenj nam lahko povzročajo težave. Revija Ženska

Udeleženci delavnice na otoku Krapanj potrjujejo, da je to dano vsakomur, če le ima pravo vodstvo, a delo z energijami zahteva veliko znanja in visoko etičnost. Vse to ima Andreja Novak: posebne sposobnosti, ogromno znanja in že od malega vidi energije.

Kdaj je ugotovila, da ima sposobnost videti energije? »Nisem vedela, da vidim energije, samo pogovarjala sem se z očetom, ki je bil že dolgo mrtev. Mislila sem, da je to nekaj vsakdanjega …« Pozneje se je ta oblika njene jasnovidnosti samo še krepila. Zelo je bila navezana na babico; z njo je nabirala zdravilne rastline in z njo odhajala »na polja miru«. Živela je v drugačnem okolju, obdana z ženskami, ki so imele velike sposobnosti. Veliko je brala, raziskovala, se učila; zajemala je iz širokega področja znanj, ki jih v sklopu Zavoda za energije – pred tem pa društva Angel.si – predaja naprej. »Dobro je deliti znanje, spomniti ljudi, da so mnogo več kot le fizično telo in kako živeti s podporo energij, ki so – tako kot sonce – na voljo nam vsem.«

Kako se naučiti sodelovati z višjimi energijami, kako se jim odpreti, kako jih doseči kako »slišati« svojo dušo – to znanje je Andreja Novak predajala na delavnici, ki jo vsako leto dvakrat organizira na majhnem otoku Krapanj blizu Šibenika. Naslov delavnice je Jasnovidnosti iz svetlobe. Več je razlogov, zakaj je 35 udeležencev z raznih koncev Slovenije pripotovalo na ta dalmatinski otoček; najpomembnejši pa je, da sistemi, ki nas »držijo« v našem vsakdanjem okolju, na otoku izgubljajo moč in je lažje osvajati znanje za delo z energijami. Ujet v sisteme – sem sodi tudi denar, bolezni potrošništvo … – je človek slep in gluh za marsikatera sporočila in prebliske, ki mu jih pošiljata nebo in Duša. Sistemi, v katere smo ujeti, nam dopovedujejo, da je napredovanje možno le skozi trpljenje in zato nam servirajo še mnoge druge omejujoče vzorce, ki nas oddaljujejo od naše celosti.

Kaj so energije pete dimenzije?

Energija je pojem, s katerim »operiramo« vse povprek. V vsakdanjih pogovorih je pogosto slišati, da »je bila energija dobra« ali pa, da »energija ni stekla«; torej sprejemamo dejstvo, da je še nekaj drugega, kar daje moč besedam, dejanjem, kar jih dela verodostojne ali obratno. Toda v takšnih primerih gre za »tukajšnje« energije; za interakcijo med ljudmi, pa tudi živalmi, rastlinami … Zato takrat, ko nekdo pove, da je »pošiljal svetlobo« nekomu, ki ga ima rad, ki ga zanj skrbi, Andreja malo provokativno vpraša: »Kakšno svetlobo? Kje ste jo dobili?« Vprašanje je na mestu, kajti samo energije iz vira in pete dimenzije so zares čiste in popolnoma varne.

glass-ball-1754432_1280.jpg
Andreja Novak: »Ko bi se ljudje naučili delovati iz svetlobe, iz energij pete dimenzije, bi bilo med nami veliko več srečnih, zdravih ljudi, s posluhom za okolje.«
Revija Ženska

Kako priti do teh energij? »Naše fizično telo je naše srednje telo, imamo pa še energije nad nami in pod nami,« razlaga Andreja. Ker razumemo in dojemamo predvsem naše fizično telo, se nanj tudi osredotočamo. Tudi energijske in druge tehnike se vrtijo predvsem okoli našega fizičnega telesa oziroma osrednjega dela. Toda zares lahko napredujemo šele, ko spoznamo, da je fizično telo naše srednje telo, da pa se devet osnovnih čaker nadgradi tudi nad nami in prav tako pod nami. Zgornje in spodnje energije so za nas sicer nevidne, toda zato nič manj pomembne za naše tukajšnje življenje, celo nasprotno – bolj pomembne so od našega omejenega osebnega delovanja. V zgornjem delu se odpremo svetlobi – energijam iz pete dimenzije, energijam in svetlobi iz vira najboljše »zlate« realnosti, zapisane v teh energijah za celoten planet Zemlja in za vse prebivalce tega planeta.

»V tej dimenziji so vse ideje in potenciali osebnosti, tudi nekatere duše so tukaj doma. Peta dimenzija je torej del večnosti in velika podpora za življenje na Zemlji. V spodnjem, lahko bi rekli tudi podzavestnem delu, kjer metaforično rečeno živi naša žival, ki nas brani, pa svetloba, ki jo dobivamo od Dušnega dela, sproža transformacije, nas osvobaja in omogoča polno uživanje – doživljanje življenja

Andreja je razvila tehniko, s katero lahko hitro začnemo »sodelovati« z zgornjimi in s spodnjimi energijami, se jih učimo zaznavati, razumeti njihov jezik, to je jezik simbolov. Počasi in previdno vstopamo vase, v spoznavanje energij duše, pa tudi energij podzavesti in naših prejšnjih življenj. Za harmonizacijo vseh teh energij pa je treba kar precej vaje in dela na sebi. S »treniranjem« pridobivamo tudi kondicijo, ki jo za jasnovidnost iz svetlobe zelo potrebujemo, poudarja Andreja. Lažje se je namreč navaditi na nižje vibracijsko življenje, kot pa se »natrenirati« v dobre vibracije, kar potrjuje vsakdanje življenje.

Prečiščevanje in hranjenje z vsemi energijami, ki so nam na voljo, postopno prinaša osvoboditev od tistih energij, ki so pogojevale posamezne vzorce. In šele takrat človek lahko vidi, kaj je njegov namen v tem življenju, kaj ga zares izpolnjuje in osrečuje. Čiščenje in hranjenje vseh posameznikovih energij poteka s pomočjo energij iz pete dimenzije; kolikor smo se jim sposobni odpreti, kolikor smo jih sposobni sprejeti, toliko teh energij smo deležni. Iz energije duše lahko dobimo veliko informacij – o naših talentih, poslanstvu, razvoju; lahko dobimo odgovore in spoznamo, kjer nas energije duše podpirajo in kje (še) ne. To, kar se mi je na začetku zdelo skoraj nemogoče, se mi je postopoma razkrivalo: »kopala« sem se v objemu čudovitih energij, prihajale so slike, barve, občutki, celo kakšno spoznanje (še zlasti v povezavi z mamo in očetom) … In razumela sem, zakaj Andreja Dušo piše z veliko začetnico. Pomislila sem, kako čudovito je skozi energije spoznavati sebe in se hkrati tudi zdraviti ter kako čudovito je te energije pošiljati tudi drugim ljudem in Zemlji.

IMG_20170928_171927.jpg
Jasnovidnost iz svetlobe
Revija Ženska

Kakšen je moj rep?

Kaj posamezniku prinese srečo, kako bo samoizpolnjen ipd., pa ni odvisno samo od naših želja in prepričanj, ampak nam – poleg duše, ki nam govori skozi zgornje čakre – to sporoča tudi naš notranji otrok. Za to, da bi razumeli, kaj želi naš notranji otrok (odnos do sebe, do življenja …), pa ga moramo najprej »odkriti« v sebi in ga na novo spoznati. Kajti naš notranji otrok smo mi sami v obdobju do treh, nekateri do petih let starosti, ko smo še čisti in v sebi nosimo marsikatero spoznanje, željo, potrebo. Andreja poudarja, da je pri delu z energijami in napredovanju v življenju stik z notranjim otrokom nujen.

V številnih življenjih smo bili že marsikaj in energije iz teh življenj nam lahko povzročajo težave tudi sedaj, zato jih moramo ukrotiti in ne dopustiti, da po svoje skačejo okoli. »Ko srečate človeka, ki deluje umirjeno, osredotočeno, človeka z močno prezenco, ste verjetno srečali človeka, ki ima po naravni danosti ukročen rep in ga zna instinktivno uporabljati sebi v dobro,« pravi Andreja. Od trtice navzdol imamo (energijski) rep in dobro je ta svoj rep spoznati: kakšen je – je velik, majhen, močan, barvit? »Rep je energija preživetja, je naša notranja moč – je naš Pluton (gledano iz astrološke perspektive),« razlaga Andreja. Če so te energije ujete, se ne more uresničiti sedanjost – ne moremo dobiti prave službe, ljubezni, ne moremo shujšati, nimamo dovolj denarja … In nasprotno – osvobojene energije v repu nas dvignejo v življenje. Rep je lahko naše pomembno orodje, služi pa nam tudi kot sidro.

Terapije

»Ko bi se ljudje naučili delovati iz svetlobe, iz energij pete dimenzije, bi bilo med nami veliko več srečnih, zdravih ljudi, s posluhom za okolje, za osebni razvoj in za razcvet Zemlje. Za zdaj pa je med nami še vedno veliko potrošnikov in malo ljudi,« je kritična Andreja. Čim več bo ljudi, ki bodo delovali iz polj svetlobe, toliko več blagostanja (svobode, zdravja, obilja, sreče …) bo na Zemlji. Tisti, ki znajo priti v stik z energijami duše in energijami pete dimenzije (tudi mrež miru in blagostanja), znajo intuitivno delovati v pravi smeri. »Kdor se nauči delati s programom 'Jasnovidnost iz Svetlobe'«, se nauči postavljati svetlobne stebre in se povezovati s Svetlobnimi mrežami vsepovsod. Tako lahko pomagate tudi drugim ljudem, naravi, živalim …« je poudarila Andreja na začetku delavnice. Med slušatelji je bilo veliko idej, komu vse bi postavili svetlobni stebre in tako »pomagali reševati svet«; toda tako preprosto ne gre. Kajti ne od tistega, ki postavlja svetlobne stebre, temveč od posameznika, ki mu je ta Svetloba namenjena, je odvisno, koliko energije bo sprejel. Zato ni možnosti zlorab in manipulacij. Čistih energij iz samega vira Svetlobe se ne da pretentati!

Prav pa je, da kar dobimo, tudi delimo. »Spomnite se na lačne, bolne ljudi, na zapuščene otroke in živali, na zastrupljeno prst …« je udeležencem delavnice položila na srce. »Dajajte Svetlobo, kolikor pogosto zmorete. Kar dajete, boste prejemali.«

Krapanj 5 gongi.png
Na otoku Krapanj. Popoldanska meditacija ob gongih, pljuskanje morja, senca pod borovci … Si človek sploh lahko želi kaj lepšega?
Revija Ženska

Toda dobro je narediti kaj dobrega tudi v materialnem svetu. Udeleženci nadaljevalnih seminarjev so se udeležili čistilne akcije, da otok Krapanj, očiščen plastike in drugih odpadkov, zacveti in zadiši v vsem svojem naravnem razkošju. To je bila zahvala tudi prebivalcem tega bisera. Ni čudno, da se mi je Andreja že ob prvem srečanju zdela kot lučka, pravzaprav je en velik svetilnik.