Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Ideje za velikonočne okraske

Alenka Kavčič, Maja, 16.04.2019 13:00:08

Tudi z ustvarjalnostjo in časom, ki ga namenimo okrasitvi mize, gostom pokažemo, da nam trenutki z njimi veliko pomenijo.

Delite na:
Ideje za velikonočne okraske
Velikonočni prtički Revija Maja

Velika noč je eden najpomembnejših praznikov vseh kristjanov po svetu. Jajca, zajčki in cvetlični aranžmaji so znani simboli velike noči, zato ne smejo manjkati na vaši mizi. Družinska srečanja in druženje s prijatelji okrog praznično obložene mize pa so vedno nekaj posebnega. Tudi z ustvarjalnostjo in časom, ki ga namenimo okrasitvi mize, gostom pokažemo, da nam trenutki z njimi veliko pomenijo. Krožniki, prtički, sveče, okraski in cvetlični aranžmaji namreč lahko poskrbijo, da so velikonočni prazniki še posebej lepo doživetje. Morda bi letos svoj dom radi okrasili malce drugače. Izbrali smo devet idej, ki jih z malo spretnosti lahko pripravite sami. Uživajte.

Velikonočni zajček

Zajček je simbol velike noči, zato ne sme manjkati na praznično okrašeni mizi. Izdelate jih lahko iz papirja, lesa, preje, tkanine ali drugih materialov, ki so blizu vaši domišljiji. Ali pa jih ročno natisnete na kartice ali lončke. Zajčki so zelo pomemben in ljubek navdih. Vsakdo bi rad imel svojega velikonočnega zajčka!

velikonocni-piskoti-jpg.jpeg
Piškoti
Revija Maja

Velikonočni prtički

Namesto papirnatih prtičkov uporabite velike prtičke iz blaga. Velikonočno mizo lahko okrasite s prtički, zloženimi v obliko zajčka. Z njimi boste ustvarili bolj praznično vzdušje. Obstaja veliko prisrčnih načinov, kako navaden prtiček spremeniti v velikonočnega zajčka.

velikonocne-cvetlice2-jpg.jpeg
Velikonočne cvetlice
Revija Maja

Velikonočne cvetlice

To je letni čas, ko se narava prebuja in zacveti v vsej svoji živopisnosti, zato ne pozabite na spomladanske cvetlice. Velikonočne cvetlice ustvarjajo čudovito vzdušje in dopolnjujejo vsak prostor. Cvetlice so ustvarjene zato, da s svojo lepoto in prijetnim vonjem napolnijo naše srce z veseljem in navdihom.

Velikonočne sveče 

Doma izdelani okraski so vedno najbolj zaželeni, ker so unikatni. V prostor dodajo osebno noto in edinstveno energijo. Pri izdelavi velikonočnih sveč lahko z ustvarjalnostjo in domišljijo uporabite predmete, ki jih že imate v hiši. Sveče v obliki jajc so čudovit element za okrasitev velikonočne mize. 

Velikonočne voščilnice

Velikonočne voščilnice bodo res lepa dobrodošlica prijateljem, vanje lahko prelijete svoje ustvarjalne ideje za prihajajoče praznike in z njimi razveselite svoje najbližje. Če želite, da voščilnice dolgo trajajo, uporabite debelejši papir ali lepenko in kanček domišljije.

easter-greeting-cards-jpg.jpeg
Velikonočne voščilnice
Revija Maja

Pirhi iz papirja

Iz papirja lahko naredimo pirhe različnih barv in velikosti. Lahko jih obesimo po steni ali z njimi okrasimo mizo.

Jajčne lupine kot okrasni lončki

Uporabite jajčne lupine za vzgojo manjših sadik. To so zares naravni, reciklirani lončki. Pomembno je le, da jajčno lupino, preden se lotite sejanja, dobro umijete. Dno lupine nato nekajkrat prebodite, da bo lahko odtekala odvečna voda.

Podstavki za pirhe

Potrebujete tulec od toaletnega papirja, lepilo, škarje in voščenke ali kolaž papir. Tulec prerežete na pol. Izmerite dolžino po kolažu ter odrežete in zalepite okrog tulca. Izrežete še par ušes, narišete oči in brke ter zalepite nos. To bo čudovito popestrilo vašo praznično zabavo.

Velikonočne sladice

Velikonočni praznik ni le okrasitev jajc s pisanimi in prazničnimi okraski ter lov na čokoladna jajčka. Gre tudi za družinsko srečanje ob hrani. Pri vsakem velikonočnem obedu mora biti tudi nekaj okusnih in zabavnih sladkih pregreh. Ljubke velikonočne sladice in dobrote so vedno čudovita ideja, ki bo popestrila vaše praznike. Piškoti v obliki zajčkov in piščančkov, korenčkov in sladkih pirhov ali mafini z ušesi in smrčki bodo dobrodošli na vaši praznični mizi. Za okrasitev uporabite jedilne barve, mrvice in čokoladne ostružke. Pri izdelavi naj vam pomagajo otroci.

velikonocne-sladice-jpg.jpeg
Sladice
Revija Maja

Objavljeno prilogi revije Maja Velika noč.