Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Hude kritike načrta ukinitve premikanja ure

P. K., Novice Svet24, 11.10.2018 15:01:25

Bulčeva svetuje, naj pri odločitvi prevlada zdrava pamet.

Delite na:
Hude kritike načrta ukinitve premikanja ure
Hude kritike na načrt ukinitve premikanja ure Profimedia

Načrt Evropske komisije o ukinitvi premikanja ure je naletel na kritiko v nekaterih državah Evropske unije. Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ob tem članicam EU svetovala, naj izberejo rešitve, ki ne bodo v nasprotju z zdravo pametjo. Zadnji obvezni premik ure na poletni čas naj bi bil sicer 31. marca 2019, premik na zimski čas pa 27. oktobra 2019.

Preberite tudi: Za ženo Primoža Peterke se je čas ustavil. Kliknite TUKAJ!

Že bežno pozorni Evropejec pa je zastrigel z ušesi, ko je slišal, da naj bi vsaka članica komisijo do aprila 2019 uradno obvestila, ali namerava trajno uvesti poletni ali zimski čas. Kakšna zmeda bo to, če bodo imele sosednje države različen čas, je bistveno vprašanje, s katerim se ukvarja javnost. V tej luči gre razumeti tudi nasvet evropske komisarke za promet Violete Bulc, ki je članice pozvala k usklajevanju in razumnosti.

Za spletni portal Politico je nekaj neimenovanih diplomatov iz držav Zahodne Evrope ostro kritiziralo načrt Evropske komisije. Po njihovim mnenju je predlog spremembe nepremišljen in bo povzročil razhajanja med članicami EU. Stališča večine članic še niso znana. Septembra so se sicer k odločitvi za zimski čas nagibale Finska, Danska in Nizozemska, medtem ko bi Portugalci, Ciprčani in Poljaki sprejeli poletnega, ki naj bi bil bolj povšeči tudi Slovencem in Slovenkam. Križi in težave pa so spet z Grčijo. Edini v EU bi najraje ohranili premikanje ure. Predlagani časovni okvir je torej razumeti kot zelo ambicioznega. Izvedljiv bo le, če ga bodo Evropski parlament in članice Unije potrdili najpozneje do marca prihodnje leto. Komisarka poziva k zeleni luči zakonodajalcev do konca tega leta.