bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 23. oktobra

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Ker so pri Počivalšku zavlačevali, bodo z ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

hana r Njena.si

Hana si je v Srbiji znova povečala ustnice

Rodila bo hčerkinega otroka

kl, 17.10.2020 11:30:27

51-letna Američanka bo nadomestna mati za svojo 29-letno hčerko. Tako bo rodila lastno vnukinjo.

Delite na:
Rodila bo hčerkinega otroka
Aaron in Breanna Lockwood in Julie Loving instagram

Morda zveni kot zgodba iz kakšne telenovele, vendar je to tudi zgodba o materi, ki se je odločila pomagati svoji hčerki - čeprav na zelo nenavaden način.

Breanna in Aaron Lockwood sta se leta trudila, da bi postala starša. Zaljubila sta se v srednji šoli in poročila leta 2016 in Breanna je že takrat vedela, da si nadvse želi postati mamica. Na začetku sta seveda poskušala z naravnim načinom, vendar sta po letu dni, ko Breanna še vedno ni zanosila obiskala zdravnika na kliniki za neplodnost. Tam so po pregledu ugotovili, da Breanna potrebuje pomoč in začeli s postopki za oploditev in vitro.

Poskušali so osemkrat s prenosom zamrznjenih zarodkov, ki se niso prijeli, Breanna pa je dvakrat tudi splavila. Štiri leta so trajali poskusi, ki so se končali z razočaranji. Kot edino možnost jima je zdravnik na koncu svetoval, da poiščeta nadomestno mamo, ki bi donosila enega izmed njunih zarodkov.

Vendar je nadomestno materinstvo v ZDA zelo drago in lahko stane tudi več kot 100.000 ameriških dolarjev - v to so vštete tudi cene postopkov za umetno oploditev nadomestne matere in seveda njeno plačilo za uslugo.

Potem pa se je pojavilo upanje v obliki nesebičnega darila Breannine mame, ki se je ponudila za nadomestno mater. Julie Loving, ki je vsa ta leta nemočno gledala, kako se Breanna in Aaron trudita ustvariti družino, je nekega dne prišla na idejo, da bi lahko pomagala, kljub svoji starosti.

"Mame bi naredile vse, da bi pomagale svojim otrokom," je rekla. "Ko vidite, da trpi, hkrati pa veste, da lahko pomagate, boste to naredili," je rekla Julie v intervjuju za revijo Today.

Ko je Breanni prvič predlagala, da bi bila nadomestna mati za njenega otroka, ji je hčerka odgovorila, da je nora. Vendar pa Julie ni odnehala. In na koncu, ko se je zdelo, da je mladi par izčrpal vse možnosti, so se dogovorili za sestanek na kliniki za zdravljenje neplodnosti. Zdravnik, ki je zdravil Breanno, je predlog opisal kot zelo nenavaden, vendar pa je vseeno naredil potrebne teste.

Izkazalo se je, da je Julie kljub svojim letom primerna. Njeno telo je namreč v odlični kondiciji, saj je pretekla več maratonov in triatlonov in je odličnega zdravja. Na koncu so tako zdravniki kot psihologi, ki so bili vključeni v proces dali zeleno luč za nenavaden poskus.

Tako so v Julieno telo vstavili zamrznjeni zarodek, ki so ga umetno spočeli iz Breanninega jajčeca in Aaronovega semena in sedaj je Julie noseča z lastno vnukinjo.

Rodila naj bi 12. decembra, za njeno nosečnost pa zdravnik, ki vse skupaj nadzoruje, pravi, da je "šolski primer".

Seveda je Breannina hvaležnost materi neskončna. "Čutim, da sem se vsega o tem, kako biti mama, naučila od svoje mame," pravi.

Zagotovo pa je eno: če bi na svetu bilo več ljudi, kot je Julie Loving (njen priimek namreč lahko prevedemo kot "ljubeča" - op.p.), bi bil svet boljši, zaključujejo v reviji Today.

Julie in Breanna pa na instagramu objavljata tudi Juliein nosečniški dnevnik, ki mu sledi več kot 100.000 ljudi.