Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ganljivo! Slovenci prisluhnili družini, ki išče dom

Polona Krušec, Novice Svet24, 18.01.2019 15:01:37

Ganljivo pismo te dni preplavlja splet. Napisala ga je mamica dve leti stare deklice in življenjska sopotnica v prometni nesreči hudo poškodovanega mlajšega moškega.

Delite na:
Ganljivo! Slovenci prisluhnili družini, ki išče dom
Andreja s partnerjem in dvoletno hčerko išče nov dom. Želijo si, da bi se ustalili nekje v okolici Trojan. Facebook

Bralci ste nas opozorili na zapis mlajše ženske, ki ga te dni množično razširjajo na facebooku. »Mediji imate moč – dosežete ogromno ljudi, zato prosimo, delite tudi vi Andrejino zgodbo in ji pomagajte poiskati nov dom. Morda ima kdo od bralcev stanovanje zanje,« ste napisali. Seveda smo prisluhnili vašim besedam, zato objavljamo prošnjo Balohovih.

Na spletu se tričlanska družina najprej predstavi. »Sem Andreja Baloh, mamica dvoletne hčerke in življenjska sopotnica dragega Kristjana, ki se bori in uspešno okreva po hudi prometni nesreči, v kateri je utrpel hudo poškodbo možganov,« pove uvodoma.

Začeti znova

Nadalje priča, da je partnerjeva nezgoda izpred dveh let dodobra spremenila njihovo življenje, a pogumno stopajo naprej. »V življenju se dogajajo tudi zelo težke stvari, a vedno z njimi pride tudi kaj dobrega. Po navadi preizkušnje od nas terjajo, da se ustavimo, pogledamo na svoje življenje in začnemo znova. Bolezni in nesreče ne pridejo zato, da trpimo, ampak zato da prek njih poiščemo svojo moč,« so navdihujoče besede, ki nam jih v pogovoru zaupa Andreja Baloh.

Mlada mamica v zapisu na spletu razkrije, da potrebuje pomoč, saj ne zmore vsega sama. »Ponosna sem, da sem se izpostavila in se pokazala ranljivo, kajti kar je sledilo, je bilo čisto presenečenje. Izjemen odziv – toliko ljudi nam je pripravljenih pomagati. Popolnoma sem ganjena. Hvala vsem za ponujeno pomoč,« pravi vsem dobrim ljudem.

Izjemen odziv

Balohovi iščejo novo stanovanje, saj v zdajšnjem ne morejo več ostati, ker je bivanje v njem zanje preveč stresno zaradi medsosedskih odnosov. »Ta dom ni več primeren za bivanje. Ni primeren zame, še manj pa za mojega partnerja in seveda hčerko. Želim poudariti, da za situacijo, v kakršni smo se znašli, prevzemam polno odgovornost. Vedela sem, kam se selimo in kaj lahko pričakujemo. Želela bi napisati, da so bile vse odločitve, ki sem jih sprejela v življenju, pametne. Vendar niso. Zato smo se odločili, da odidemo, ne želimo več bivati v takem okolju,« pojasni Andreja. Družina Baloh zato na Trojanah ali v njihovi okolici s pomočjo širše javnosti prek družbenega omrežja Facebook išče novo stanovanje.

»Na podlagi spletne objave se mi je javilo že ogromno ljudi, ki so nam ponudili pomoč. Nekateri so nam hoteli darovati celo obleke ali denar, kar so pač imeli. To me je zelo ganilo. Zelo sem hvaležna za vse, kar so nam ponudili, in za vse spodbudne besede. Javilo se mi je tudi nekaj ljudi, ki nam ponujajo stanovanje, in upam, da se bo s katerim od teh izšlo,« nam zaupa Andreja. A vseeno, če do zdaj ponujene nepremičnine za družino ne bodo primerne, naprošamo vas, dragi bralci, da z našim uredništvom, če imate nepremičnino na območju Trojan in bi jo oddali družini, vzpostavite kontakt (urednistvo@svet24.si), nato pa vas bomo povezali z Balohovimi.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 13, 17. 1. 2019.