požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

FOTO: Čudovit dom dveh slovenskih blogerjev!

Tina Guček, Dom2, 12.09.2018 15:01:57

Tokrat vam predstavljamo čudovit dom dveh blogerjev, ki nas je pritegnil v trenutku! Tjaša in Blaž sta dinamičen par s 14-letno tradicijo, ki se opisujeta kot ljubitelja dobre hrane in estetike. Že četrto leto vodita svoj kulinarični blog, ki ga ustvarjata pod imenom Midva kuhava.

Delite na:
FOTO: Čudovit dom dveh slovenskih blogerjev!
Na obisku pri Tjaši in Blažu. Mare Vavpotič/M24

Tjaša in Blaž živita v 90 kvadratnih metrov velikem svetlem dvosobnem stanovanju na Kodeljevem v Ljubljani. Ko sta ga kupila, je
meril 50 m2, do 40 m2 podstrešja pa je vodila nerodna lestev. Čeprav na podstrehi ni stojne višine, sta se vseeno odločila, da prebijeta strop v dnevni sobi in do zgornjega nadstropja uredita dostop s stopnicami. »Ker sva si tako preurejeno stanovanje težko predstavljala, sva izdelala načrt v računalniškem programu SketchUp. Meniva, da je ravno skrbno načrtovanje in preverjanje idej v modelu ključnega pomena, da je stanovanje točno tako, kot sva si zamislila,« nam je zaupala Tjaša.

Preberite tudi: Prostor za učenje in sproščanje. Kliknite TUKAJ!

Podstreho sta preuredila v bohemski »lounge« s kupom blazin, knjižno polico in obširno zbirko namiznih iger. Poleg tega ponuja razgiban prostor tudi veliko omar in prostora za njuno blogersko opremo.

013mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

Dodobra sta preuredila tudi preostale prostore. Najmanj sta posegala v kopalnico, saj so jima ploščice v njej všeč, zato sta jo le pobarvala v pomirjujočo grafitno barvo in opremila v črno-beli kombinaciji z vijoličnimi in sivimi elementi. Spalnica je odeta v pastelne, skoraj dekliške barve, izstopajo pa lepotilni kotiček ter steni z geometrijskim vzorcem.

011mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

»Prebila sva še zadnji štrleči zid med kuhinjo in dnevno sobo. Slednja daje zaradi golih stopnic industrijski pridih, jedilnica pa ponuja pogled na steno s policami, polnimi rekvizitov za stiliranje jedi. Najin najljubši prostor je seveda kuhinja, saj v njej preživiva veliko časa. Načrtovana je tako, da ima kar največ delovne površine. Izstopajo unikatne šestkotne ploščice na steni, ki se vijejo v prostor. Mnogi izvajalci so se čudili najinim željam, saj vsak element posebej ne deluje tako dobro, kot delujejo skupaj. Ravno zato je predhodni načrt obvezen,« pravita.

021mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

SLEDILA STA FILOZOFIJI SKANDINAVSKEGA SLOGA

Na vprašanje, katerih smernic sta se držala, ko sta urejala dom, povesta, da sicer nista sledila nobenim smernicam, sta pa urejala po filozofiji skandinavskega sloga, ki jima je najbolj pri srcu. Kose pohištva in dekorja sta nabirala počasi, saj sta prenova in opremljanje trajala več kot pol leta. Veliko kosov je kupljenih po internetu, veliko pa jih je narejenih po naročilu. »Seveda brez več obiskov Ikee ni šlo,« nasmejano dodajata.

002mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

In kako bi bilo videti njuno sanjsko domovanje – če na primer ne bi bilo omejitev glede financ (ali pa česa drugega)? »Najraje bi živela v svetli in arhitekturno razgibani moderni hiši z velikim vrtom in dih jemajočim razgledom. Srce hiše bi predstavljala prostorna in dobro opremljena kuhinja, ki bi bila v odprtem dnevnem prostoru, katerega zunanja stena bi bila vsa v steklu in povezana z vrtom. Prevladoval bi zopet seveda skandinavski stil, saj se v njem najbolje počutiva,« sta prepričana.

008mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

Blaž pravi, da je prva iskrica ljubezni do interierja preskočila pri Tjaši, ki je željo in smisel za interier prevzela po svoji mami, sicer pa sta že od nekdaj ljubitelja vsega lepega in redno spremljata dizajn bivalnih prostorov na internetu. Bivanje v domišljeno opremljenem stanovanju je skozi leta postal njun življenjski slog, saj zagovarjata prepričanje, da je glede na to, da večino časa preživimo doma, pomembno, da se v njem počutimo dobro.

014mv.jpg
Na obisku pri Tjaši in Blažu.
Mare Vavpotič/M24

Česa sta se med urejanjem stanovanja naučila in ali imata kak nasvet za nekoga, ki se loteva prenove ali preureditve doma?

»Kot sva omenila, sta načrtovanje in izdelava modelov zelo pomembna, da lahko sproti preveriš, kako bi se ideja obnesla. Najpomembnejšo izkušnjo črpava iz adaptacije, pri kateri sva se naučila, da ni dokončen noben rok, dogovor ali vsota. Imela sva kar nekaj preglavic s površnimi in nepoštenimi izvajalci. Pomembno je, da je pred izvedbo vse črno na belem in da potek prenove budno spremljaš. Prav tako sva se na lastnih napakah naučila, da so lokacije električnih vtičnic zelo pomembne, še posebej ko je kuhinja že skoraj postavljena.«

Več fotografij v spodnji galeriji!