Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Elegantna rešitev za dodatno posteljo

C. R., 05.04.2020 11:00:34

Ko pridejo gostje na obisk za več dni, lahko nastane težava, kje bodo spali. V takšnih primerih si lahko pomagamo z rešitvami, ki jih ponuja podjetje IZI mobili iz Mengša, poznano po kakovostnem in inovativnem pohištvu po meri, ki je prilagojeno vsem prostorom. Njihova posebnost so omarni posteljni sistemi, ki poleg optimalnega izkoristka prostora zagotavljajo še kakovosten spanec. V podjetju izdelujejo vgradne omare že več kot 20 let, omarne postelje pa so tudi že vrsto let del njihove proizvodnje.

Delite na:
Elegantna rešitev za dodatno posteljo
/ Izi mobili d. o. o.

Pred leti so nadgradili svojo ponudbo omarnih postelj, ki zdaj zajema tudi sedežno garnituro, knjižne police, mize in garderobne omare. Kot dodatek pa lahko vgradijo tudi dodatno osvetlitev ali oblazinjeno vzglavje. Te izvedbe strankam omogočajo izbiro dvoseda z naslonom za roke ali brez njega, lahko pa se odločijo za kotno izvedbo sedežne garniture, ki omogoča še dodaten predal za shranjevanje, kar je pri prostorski stiski zares zlata vredno.

Prednost tega sistema je, da je posteljo zelo preprosto raztegniti - odpreti in jo pospraviti nazaj. Pri tem pa ni treba umikati blazin s sedežne garniture, saj se ta samodejno zloži sama vase.

Omarne postelje lahko odpiramo in zapiramo tudi z daljinskim upravljanjem.

Ta rešitev je primerna predvsem za starejše oziroma za ljudi, ki iz kakršnegakoli razloga ne smejo ali ne morejo dvigovati težjih bremen. Gre za zares zelo inovativno prostorsko rešitev, s katero bo uporabnik dobil kakovostno sedežno garnituro in tudi kakovosten spanec.

omarna-postelja, izi-mobili
/
Izi mobili d. o. o.

V ponudbi imajo več različnih izvedb omarnih postelj, ki se med seboj razlikujejo predvsem po dimenzijah in mehanizmih. Temelj postelje predstavlja oplemenitena plošča, zaradi česar je osnovna konstrukcija zelo trdna. Mehanizem je vpet v kovinsko ogrodje, posebno letveno dno pa omogoča zares kakovosten počitek.

Na voljo v več različicah in dimenzijah

omarna-postelja, izi-mobili
/
Izi mobili d. o. o.

Na voljo so tudi enojne postelje v bočni ali pokončni postavitvi in pogradi. Bočne ali pokončne omarne postelje so na voljo v velikosti 90 x 200 cm. Zaradi plinskega vzmetenja je dviganje in spuščanje zelo enostavno. 

Pri pokončnih omarnih posteljah so na voljo dimenzije 90 x 200 cm za enojno ležišče, dvojna ležišča pa so dimenzij 140 x 200, 160 x 200 in 180 x 200 cm.

Kako izberemo ležišče?

omarna-postelja, izi-mobili
/
Izi mobili d. o. o.

Pri izbiri vzmetnice (jogija) je treba upoštevati, da naj bo ta lažja, tako bo tudi rokovanje z omarno posteljo enostavnejše. Zelo primerna ležišča so iz spominske pene ali z žepkastim vzmetenjem.

Nimate prostora za otroško sobo?

Omarne postelje pa niso samo za občasno uporabo, ampak so uporabne za vsak dan. Tako lahko marsikateri družini z manjšim stanovanjem rešijo problem pomanjkanja prostora za otroško sobo. Spalnico spremenimo v otroško sobo, v dnevno sobo pa postavimo omarno posteljo s sedežno garnituro. Čez dan se postelja diskretno skrije v omaro in nastane prostorna dnevna soba, zvečer pa jo z minimalnim posegom spremenimo v spalnico.

Omarna postelja je lahko samostojen element, lahko pa jo povežejo z ostalim pohištvom (vgradnimi omarami, kuhinjskimi elementi, dnevnimi regali ...), kar jim omogoča velika paleta lesnih in barvnih dekorjev. S tem dobimo elegantno in funkcionalno opremljen prostor.

Objavljeno v reviji Dom2/ Moje lepo stanovanje št. 26, 28.10.2019