1_jan plestenjak Dobra karma

'Neprestano sem bolan, vsak dan imam druge ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk se je med epidemijo izgubila, a je kmalu ...

dominik strakl Reporter.si

Žan Mahnič dobil naslednika na vrhu podmladka ...

janez jansa tw Svet24.si

Se nam zaradi novega seva obeta ponovno ...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

Rosvita Pesek Njena.si

Je voditeljica pred oddajo jokala?

Karmen Sunčana Lovrić, gabi boban Njena.si

Igralka serije Šverc komerc spregovorila o ...

Dve ideji za adventni koledar z božično zvezdo

PR, 26.11.2020 12:49:05

Bližajo se advent in božični prazniki. Letos bodo drugačni kot ponavadi. Vendar to ni razlog, da ne bi s prisrčno gesto in drobnim darilcem, ki ga izdelate sami, razveselili najdražjih.

Delite na:
Dve ideji za adventni koledar z božično zvezdo
Rustikalna deska Foto 4

Foto 1_Adventni koledar z božično zvezdo.jpg
Adventni koledar z božično zvezdo
Foto 1

Kakšno bi bilo življenje brez prisrčnih gest? Nekaj najbolj prijetnega je namreč presenetiti svoje najdražje v predbožičnem času. Za vas imamo idejo, kako - z ročno izdelanim adventnim koledarjem. Spodaj najdete dva načina, kako izdelati edinstven adventni koledar z božično zvezdo.

Drevešček na steni

Presenetite svoje najdražje z adventnim koledarjem v obliki božičnega drevesa. Veje breze in božične zvezde bodo v prostor vnesle naraven pridih, vrečke iz blaga v modrih odtenkih pa bodo tvorile izjemen kontrast.

Foto 2_Adventni koledar z božično zvezdo.jpg
Adventni koledar z božično zvezdo
Foto 2

Kaj potrebujete?

Štiri brezove veje različnih dolžin, vrv, 24 darilnih vrečk ali material za šivanje 24 vrečk (krpa 12 x 38 cm na vrečko), božične zvezde, epruvete ali miniaturne vaze, papir za nalepke in škarje.

Kako narediti?

Štiri veje razrežite na različne dolžine in jih zvežite tako, da boste ustvarili obliko božičnega drevesa. Na vrhu pustite dovolj vrvi, da boste lahko kasneje adventni koledar obesili na steno. Napolnite 24 vrečk, na njih nalepite nalepke z datumi in jih z vrvjo navežite na veje. Ravno tako na veje navežite epruvete ali majhne vaze, ki jih nato napolnite z vodo. V njih postavite odrezane cvetove božične zvezde in vaš adventni koledar je pripravljen.

Foto 4_Adventni koledar z božično zvezdo.jpg
Rustikalna deska
Foto 4

Še kakšno idejo in nasvet lahko najdete tudi na spletni strani pobude evropskih rejcev božičnih zvezd, Stars for Europe

Rustikalna deska

Če imate srečo, boste v trgovini morda našli adventno desko s 24 kljukicami in ustreznimi številkami. Adventni koledar z desko pa lahko enostavno naredite tudi popolnoma sami. Za ustvarjanje tega očarljivega adventnega koledarja v rustikalnem slogu boste potrebovali le desko in nekaj žebljev, na katere potem obesite zavita darilca. Desko lahko okrasite z različnimi kroglicami ali vejami, pika na i pa bodo cvetovi božične zvezde, postavljeni v vaze, ki ste jih nalepili na desko ali navezali na žebljičke. Tako boste v zelo kratkem času naredili čudovit in popolnoma edinstven adventni koledar, ki bo nedvomno razveselil vaše najdražje.

In še nasvet rejcev božičnih zvezd, pobude Stars for Europe

Rezani cvetovi božičnih zvezd bodo z dovolj vode ostali sveži tudi do dva tedna. Stebla za najboljše rezultate takoj po rezanju za nekaj sekund potopite v vročo vodo (60° C), nato pa jih postavite v hladno vodo.