Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dan, ko je voda sveta

Lara Jelen, Pomagaj si sam, 13.04.2017 13:00:00

Maria Ana Kolman odkriva idealne dneve za obisk izvirov vode v letu 2017

Delite na:
Dan, ko je voda sveta

Z Mario Ano Kolman smo spregovorili o nečem zelo pomembnem, a pogosto prezrtem: o datumih v letu 2017, ko bo imela izvirska voda še večjo moč in je zato takrat priporočljivo obiskati bližnji izvir s čisto in pitno vodo. Ni vam treba hoditi daleč, pravi sogovornica, saj je človek ustvarjen tako, da mu najbolj ustreza in pomaga tisto, kar je v neposredni bližini kraja, kjer živi oziroma kjer je odrasel.

Ljudje včasih kar težko dojamejo, da lahko nekaj osnovnega, kar je tudi voda, učinkuje na človeka tako koristno in blagodejno, ugotavlja Maria Ana. Vsem je jasno, da brez vode ni življenja in tudi tega se večina zavedamo, da smo ljudje sestavljeni pretežno iz vode. Marsikomu pa se zdi še vedno nepredstavljivo, da si lahko s pitjem vode uravnovesimo telo in duha. Neuki bi temu rekli čudež, naši sogovornici pa se to zdi temelj, na katerem bi morali graditi, da bi bilo naše življenje uravnovešeno. Vendar vse vode ne učinkujejo enako in tudi odprave k najbolj znanim zdravilnim vodam so lahko povsem odveč. »Eno je kemijska analiza vode, drugo pa je njen informacijski zapis. Nekatera območja v Sloveniji imajo sicer odlično vodo, vendar je geomantrično polje lahko problematično in voda, ki hrani tak zapis, zagotovo ne učinkuje na človeka blagodejno. To so območja, ki so bila v zgodovini prizorišča vojn, pobojev in drugih tragičnih dogodkov. Voda ima spomin in si dogodke zapomni,« pravi Maria Ana in priporoča vodo iz izvirov, ki so morda javnosti neznani, a so v naši bližini.

Različne informacije, različni učinki

»Voda lahko informacije sprejema in oddaja. Učinki na morfologijo, torej celice, organe in tkiva, so različni glede na kakovost vode oziroma njene informacije,« pojasnjuje. To je razlog, da se različnim izvirom vode pripisujejo različni učinki. Medtem ko je izvir Rečica, ki je med Kropo in Kamno Gorico, recimo znan po tem, da naj bi dajal moškim nenavadno spolno moč ter da naj bi voda iz tega izvira pomagala pri bolezni ledvic, se vodi v Vasenem v Tuhinjski dolini pripisujejo blagodejni učinki na ščitnico. O delovanju posameznega izvira največ vedo stari vaščani, zato sogovornica svetuje, da o blagodejnih izvirih vode v naši bližini povprašamo njih. »Izviri, ki so v neposredni bližini kraja, kjer smo odraščali, so vedno najboljša izbira za nas. Znano je, da se ljudje počutijo najbolje tam, kjer so odraščali. Morda razlogi za nostalgijo niso le psihološki, ampak tudi fiziološki. Ugotovitve znanstvenikov pritrjujejo staremu znanju, ki so ga ljudje v preteklosti uporabljali pri zdravljenju telesa, duše in duha. Včasih so bolniku svetovali, naj gre na svojo rodno zemljo in pije vodo z izvirov svojih prednikov. Takšna voda naj bi imela enako sestavo kakor voda v tam rojenem človeku ob njegovem rojstvu. S pravilno informacijo naj bi popravila napake, ki se kažejo kot bolezni telesa, pa tudi psihične težave.« Pomembno je samo, da sta zrak in zemlja, kjer je izvir, čista. V tem primeru lahko že z nekaj kapljicami vode iz takšnega izvira očistimo slabo vodo, ki teče po ceveh v našem domu. »Znanstveno je to težko pojasniti, a kljub temu tudi slaba voda postane sveta, če ji dodamo le nekaj kapljic izvirske vode, ki smo jo zajeli na datume, ko je vsaka izvirska voda sveta. Gre verjetno za to, da dobra informacija prevlada nad slabo po načelu kozmične izravnave ali zmage dobrega nad zlim.«

Znanost lahko potrdi, kar smo mi vedeli že dolgo

V času, ko čakamo, da nam vse trditve in prepričanja potrdi znanost, pogosto pozabljamo, da globoko v sebi poznamo vse odgovore. »Znanost dandanes ugotavlja in dokazuje nekaj, kar so v zgodovini ljudje poznali in uporabljali iz izkušnje, ki je sicer niso znali razložiti, a po tem niti niso čutili potrebe. Danes pa človek verjame, kar vidi in kar je empirično dokazano, medtem ko je včasih videl tisto, v kar je verjel. Ljudi je nekoč vodila močna intuicija in jih je uglaševala z zakoni narave in vesolja. Ko je Cerkev v svojih zakramentih in pri obredju povzela nekatere poganske navade, so dobile še močnejši pomen. Izrazit zgled je obred Jezusovega krsta, ki ga je Janez Krstnik opravil v reki Jordan 27. dan po zimskem sončnem obratu. Čas za krst je bil povzet iz poganskega izročila, ki je izhajalo iz neke nadzavestne ugotovitve, da ima prav na ta dan voda največjo moč in neko posebno informacijo, čemur Cerkev pravi sveta voda, znanost pa posebna sestava vode. Jezus naj bi bil šele po kopanju v Jordanu 27. dan po zimskem sončnem obratu ozavestil, da je božji sin, in razvil svoje paranormalne sposobnosti. Nekoč so na večer 18. januarja posvečali vodo in so jo ljudje nosili domov, z njo škropili svoje hiše in jo za zdravilo hranili vse leto. Kopanje na ta dan je bilo in ponekod je še danes obred popolnega očiščenja vsega slabega – slabih misli in dejanj (torej grehov) in slabega zdravja oziroma bolezni. Voda namreč opravi svojo primarno nalogo: v človekovo energijsko polje vnese pravilen zapis ali informacijo.«

Voda ve več kakor mi!

Tudi sodobne znanstvene ugotovitve kažejo, da ima voda 18. januarja zvečer in 19. januarja do poldneva resnično močan energijski potencial in celo nekak nepojasnjen razum, ki v stiku s človekovim biopoljem zazna napake in jih popravi. Tudi znanstvene študije potrjujejo, da lahko voda sprošča svoj energijski potencial usmerjeno in po potrebi, zato so v trenutku, ko zajemamo vodo iz izvira, odveč vse prošnje in dopovedovanje vodi, kaj naj naredi v našem telesu. Voda ve več kakor mi, zato ob zajemanju ali nalivanju vode v steklenice zadošča zgolj občutenje hvaležnosti in radosti pa seveda iskrena zahvala. Voda, ki jo zajemamo v izvirih vsakih 27 dni, deluje kot sveta voda: krepi ali vrača zdravje, vzpostavlja red v človekovem organizmu in prinaša pravilno informacijo, s čimer vzpostavlja tudi notranje ravnovesje ter daje človeku življenjsko moč in radost, pravi naša sogovornica in nas tolaži, da nič ne de, če se 18. ali 19. januarja nismo odpravili po vodo. V letu 2017 bo še nekaj takšnih datumov, ko bo izvirska voda sveta. Ti datumi so 14. 2., 11. 3., 6. 4., 2. 5., 28. 5., 23. 6., 19. 7., 14. 8., 9. 9., 5. 10., 31. 10., 26. 11., 22. 12. Vredno si jih je označiti na koledarju in hoditi po vodo k izviru na večer pred pravim dnem in na pravi dan do poldneva.

Kako pijemo sveto vodo?

»Težko si je zagotoviti zadostno količino svete vode za ves mesec, zato priporočam, da jo prve dni pijete vsaj po liter na dan, potem pa jo le dodajate običajni vodi. Zadošča že nekaj kapljic, ki bodo strukturo običajne vode spremenile v sveto vodo. Ob tem lahko uporabimo tudi staro alkimistično tehniko pretresanja, ki jo je povzela tudi homeopatija: steklenico z vodo pretresemo 48-krat. Zdravilna moč vode bo tako dobila maksimalno moč. Enak postopek lahko uporabite tudi za zdravilne čaje,« svetuje Maria Ana Kolman.