Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Čudoviti stenski okrasi za lepši dom

Marjetka Pajk u..d.a.i., Dom2, 25.11.2018 13:01:59

Stenski okrasi različnih oblik in iz različnih materialov so zelo modni, ne dragi in v hipu spremenijo prostor. Na steno jih pritrdimo z lepilom ali obesimo na kljukice in žebljičke. Zelo lepo je videti na steni tudi skupino manjših ogledal ali več manjših okvirjev različnih oblik s fotografijami družinskih članov in prijateljev.

Delite na:
Čudoviti stenski okrasi za lepši dom
Črni kovinski okrasi na beli steni vlijejo temu prostoru živahnost in predvsem drugačnost. Peter Škrlep

Sten v naših stanovanjih je veliko in so zelo viden del naših domovanj. Največkrat so bele, zadnja leta pa so zelo modne tudi barvne stene. Proizvajalcev stenskih barv in odtenkov je veliko, po svojih željah in skladno z opremo v stanovanju jih tudi izberemo. Poleg barv so se vrnile na stene tudi stenske tapete ter stenske nalepke in fototapete. Vse to nam pove, da stene radi pobarvamo in okrasimo.

Preberite tudi: Izvirne ideje za knjižne police.

Predsoba, posuta s cvetovi

Stena v predsobi ali dnevni sobi je lahko polepšana s cvetovi različnih velikosti in barv. Čudovita dekoracija je še učinkovitejša na steni umirjene sive barve. Lastniki predsobe na sliki so ob steno s cvetličnim dekorjem postavili prenovljen retro stol v blagu s cvetličnim potiskom. Tako je nastala odlična in estetsko popolna kombinacija.

20150908-PET_6371-2
Stena v predsobi ali dnevni sobi je lahko polepšana s cvetovi različnih velikosti in barv.
Peter Škrlep

Polepšane sanitarije

Preprosto opremljeno malo stranišče ima bele stranske stene v kombinaciji s črno talno keramiko in oranžnimi talnimi ploščicami, položenimi v slogu opeke. Nekaj posebnega pa ta mali prostor naredi stenska dekoracija. Črni kovinski okrasi na beli steni vlijejo temu prostoru živahnost in predvsem drugačnost. Tako malo je treba narediti za takšen učinek. Pomembna je ideja in malo poguma. Stenske dekoracije lahko kupite v vseh večjih trgovinah s pohištvom in trgovinah z opremo za dom, pogosto pa kaj podobnega najdemo tudi v knjigarnah.

Igra ogledal

V dnevni prostor lahko namesto slik na steno obesite več manjših ogledal. Z ogledali bo prostor videti ne le večji, ampak tudi bolj razgiban in zanimivejši. Ogledala so lahko različnih oblik, v okvirjih ali brez njih. Na steno z ogledali ni treba dodajati še slik, saj so ogledala sama po sebi dovolj bogat okras. Ogledala na steno preprosto prilepite ali pa jih tako kot slike obesite na žebljičke.

20150908-PET_6309-2
V dnevni prostor lahko namesto slik na steno obesite več manjših ogledal.
Peter Škrlep

Ne nujno za vedno

Idej za okrasitev sten je veliko. Saj tudi ni treba, da imate tako dekoracijo za vedno. Ko se je boste naveličali ali dali prostoru novo podobo in staro okrasje ne bo več pristajalo k novemu slogu, ga preprosto zamenjajte s čim novim. Steno malo obnovite in prebarvajte in bo pripravljena na novo »zgodbo«.

Objavljeno v reviji Dom2 št. 19, 17. 8. 2018.