bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Življenjski slog

Četrtletni dobiček Twitterja kljub manjšemu številu uporabnikov navzgor

C. R./STA, 10.02.2019 14:01:25

Ameriško tehnološko podjetje Twitter, ki stoji za istoimenskim spletnim družbenim omrežjem, je v zadnjem lanskem četrtletju ustvarilo 255 milijonov dolarjev dobička, kar je občutno več od 91 milijonov izpred leta prej. Prihodki so porasli za 24 odstotkov na 909 milijonov dolarjev, medtem ko se je baza uporabnikov skrčila.

Delite na:
Četrtletni dobiček Twitterja kljub manjšemu številu uporabnikov navzgor
Delnice Twitterja so po objavi rezultatov v trgovanju pred uradnim odprtjem borznega parketa pridobile 2,4 odstotka. Sta

Število mesečno aktivnih uporabnikov Twitterja je doseglo 321 milijonov - to je devet milijonov manj kot pred letom dni in pet milijonov manj kot v predhodnem četrtletju. 

Podjetje je sicer sporočilo, da ne bo več poročalo o mesečno aktivnih uporabnikih, ampak zgolj še o dnevno aktivnih uporabnikih, s pomočjo katerih lažje ustvarja prihodke. Ta primerjava kaže na devetodstotno letno rast števila uporabnikov na 126 milijonov.

"Leto 2018 je dokaz, da naša dolgoročna strategija deluje," je rezultate komentiral glavni izvršni direktor Jack Dorsey.

Delnice Twitterja so po objavi rezultatov v trgovanju pred uradnim odprtjem borznega parketa pridobile 2,4 odstotka. Analitiki so ocenili, da je padec števila uporabnikov tudi posledica prizadevanj za zaprtje sumljivih uporabniških računov.