phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Certifikat Top Employer za NLB že četrto leto zapored

NLB, Oglasno sporočilo, 12.02.2019 09:10:30

Mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute je NLB znova podelila ugledno priznanje, ki si ga podjetja prislužijo z odličnimi kadrovskimi praksami in razvojnimi programi za zaposlene.

Delite na:
Certifikat Top Employer za NLB že četrto leto zapored
V Sloveniji lahko na prste ene roke naštejemo podjetja, ki se ponašajo s prestižnim certifikatom najboljšega zaposlovalca Top Employer. NLB je – že četrto leto zapovrstjo – eno od njih. Iztok Lazar

S tem je potrdila, da v NLB intenzivno vlagamo v znanje vseh zaposlenih ter v organizacijo odgovorno in sistematično uvajamo novozaposlene. Da bi okrepili kulturo sodelovanja, intenzivno uvajamo mentorstvo, interni coaching in izmenjavo izkušenj na delovnem mestu. Poleg tega prepoznavamo in razvijamo talente in njihove kariere. Predvsem pa je pomembno, da kadrovske prakse vsako leto izboljšujemo in nadgrajujemo ter na ta način sledimo svetovnim trendom.

»Biti NLB-jevka oziroma NLB-jevec ni kar tako, saj to prinaša posebno odgovornost. Vsi zaposleni v NLB z našim znanjem, zagnanostjo in ravnanjem namreč vplivamo na življenja naših strank in s tem družin ter celotnih skupnosti, ker smo sistemska institucija pa naše odločitve nenazadnje vplivajo tudi na razvoj gospodarstva in družbe. Zato naše aktivnosti izvajamo premišljeno in strokovno, delo pa opravljamo s ponosom. A delovati v NLB ni kar tako tudi zaradi obilice priložnosti za osebnostni razvoj in nadgradnjo znanja, ki je našim zaposlenim na voljo, ter zaradi spodbudnega in družini prijaznega okolja. Vesel sem, da so to znova prepoznali tudi v inštitutu Top Employers in nam že četrtič zapored podelili to pomembno priznanje,« je ob tem dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Iz poročila inštituta Top Employers je razvidno, da smo se v naši banki v preteklem letu še posebej izkazali na področju vključevanja zaposlenih v coaching in mentorstvo ter v organizaciji ciljno usmerjenih treningov za zaključene skupine. Poleg tega bomo z uvedbo novega IT kadrovskega sistema nadgradili ključne kadrovske procese, kot so ciljno vodenje, selekcija kadrov, uvajanje novozaposlenih ter razvoj in izobraževanje, kar bo precej moderniziralo obstoječe prakse.

»V NLB smo znova dokazali, da sodimo med najboljše delodajalce v slovenskem prostoru – in to ni naključje. Zaposlene nenehno spodbujamo k razvoju in nadgradnji znanj, zato je naša naloga, da jim ponudimo raznolika in najkvalitetnejša izobraževanja iz različnih področij. Verjamemo, da so zavzeti in uspešni tisti zaposleni, ki jim njihovo delo omogoča, da svojo poklicno pot uskladijo z družinskim življenjem. Zaposlene zato spodbujamo k ohranjanju tega ravnovesja, kar nenazadnje dokazuje tudi naš certifikat Družini prijazno podjetje. S programom Zdrava banka in Bančnim športnim društvom pa spodbujamo zdrav in aktiven življenjski slog,« pa je povedala Vesna Vodopivec, direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije.

Za še bolj spodbudno delovno okolje bomo v NLB skrbeli tudi v prihodnje. Kot pravi direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije, bomo obstoječe prakse v bodoče še izboljšali in uvedli nekaj novih trendov, ki so na področju skrbi za zaposlene priljubljeni širom sveta.

»Nedvomno nas v prihodnje čakajo izzivi, ki bodo od nas zahtevali več fleksibilnosti na vseh področjih, od bolj dinamičnih kariernih poti, promocije mobilnosti v NLB Skupini, fleksibilnejšega sistema nagrajevanja do fleksibilnejših oblik dela,« dodaja Vesna Vodopivec.