stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Bo to največja Netflixova uspešnica vseh časov?

kl, 28.09.2021 09:36:35

Južnokorejska serija je trenutno prva po gledanosti na Netflixu v svetu in šef pretočne platforme ji napoveduje zelo svetlo prihodnost.

Delite na:
Bo to največja Netflixova uspešnica vseh časov?
Squid game je tudi v Sloveniji trenutno najbolj gledana serija na Netflixu Netflix

Pretočna video platforma Netflix je objavila spisek najbolj gledanih serij in filmov. Med serijami vodi Bridgerton (1. sezona) z 82 milijoni pretokov, sledita pa seriji Lupin (1. del) in The Witcher (1. sezona) vsaka s 76-imi milijoni. Prvo peterico zaključujeta Sex/Life 1. sezona in Stranger Things 3.

Bridgerton Netflix.jpg
Bridgerton je najbolj gledana serija na Netflixu
Netflix

Med filmi je z 99 milijoni pretokov na prvem mestu Extraction, ki mu z desetimi milijoni manj sledi Ptičja kletka (Bird Box). Tretja največja uspešnica med filmi je Spenser Confidental s 85 milijoni pretokov, peterico pa zaključujeta 6 Underground in Murder Mystery s po 83-imi milijoni pretokov.

extraction Netflix.jpg
Film Extraction je najbolj gledan film na Netflixu (na sliki Chris Hemsworth)
Netflix

KAJ PA SLOVENIJA?

Pri nas je trenutno na Netflixu najbolj gledana nova južnokorejska serija Squid Game, ki ji sledi Sex Education (Spolna vzgoja). Na tretjem mestu je akcijska komedija in triler Bad Boys for Life z Willom Smithom, na četrtem in petem mestu pa sta ponovno seriji, priljubljeni Lucifer in novejša serija Polnočna maša (Midnight Mass).

squid game Netflix.jpg
Južnokorejska serija podira rekorde gledanosti
Netflix

BO NOVA SERIJA POSTALA MEGAHIT?

Ted Sarandos, direktor Netflixa in njegov glavni manager za vsebino je ob predstaviti največkrat pretočenih vsebin napovedal, da utegne nova serija Squid Game postati največji Netflixov hit vseh časov, če se bodo trenutni trendi gledanosti nadaljevali.

Squid Game je južnokorejska serija, ki pripoveduje zgodbo o skupini 456-ih ljudi, ki so v finančnih težavah in ki se udeležijo potencialno smrtno nevarne  igre preživetja, kjer si prizadevajo osvojiti prvo nagrado, vredno 25 milijonov evrov. Tisti, ki ne zmagajo seveda, to ni težko uganiti, umrejo.

squid game 2 Netflix.jpg
Squid game je poln krvavih prizorov
Netlfix

V seriji spremljamo sedem glavnih likov, med katerimi so prezadolženi šofer in odvisnik od iger, ki živi pri materi, vendar želi finančno podpreti svojo hčerko, severnokorejski prebežnih, starejši moški z možganskim tumorjem, nadarjeni študent, ki ga išče policija zaradi finančne goljufije, gangster, ki mafiji dolguje denar, delavec iz Pakistana, ki želi preživeti družino, s katero je prišel v Južno Korejo in skrivnostna in manipulativna ženska, ki se izdaja za mater samohranilko.

Serija, ki jo je navdihnila popularna južnokorejska otroška igra iz 80-ih in 90-ih let,  ima trenutno 9 nadaljevanj, premierno pa so jo prikazali pred dobrim tednom dni.