profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Bi si oblekli svojega psa?

D. B., 29.08.2019 18:00:00

Veliko znanih igralcev, glasbenikov in profesionalnih športnikov se bori za pravice živali. Nekateri med njimi so člani organizacij, kot so na primer Sea Shepard Conservation Society, ki se bori za varovanje okolja in ogroženih morskih vrst (predvsem kitov), ali World Wildlife Fund - svetovna organizacija za varstvo narave, medtem ko drugi promovirajo veganstvo in nasprotujejo vzreji živali na farmah. Ne glede na način sodelovanja se vsak izmed njih bori za pravice živali in njihovo dobro počutje.

Delite na:
Bi si oblekli svojega psa?
... Profimedia

Med slavnimi borci za pravice živali je na primer igralka Charlize Theron, sodelovala je z Mednarodno organizacijo za etično ravnanje z živalmi (PETA), ki je ostro nasprotovala grozljivi obravnavi, ki so je deležne živali, vzrejene za krzno. Tudi Pamela Anderson, ki je sicer veganka, sodeluje s PETO in številnimi drugimi organizacijami, ki se zavzemajo za pravice živali. 

Peta profimedia-0174642823 (1).jpg
...
Profimedia

Igralec Leonardo DiCaprio je na čelu številnih organizacij, ki nasprotujejo krutemu ravnanju z živalmi ter in se borijo proti izumrtju živalskih vrst. Kdo izmed znanih je še velik borec za pravice živali? 

di caprio profimedia-0444825964.jpg
Leonardo DiCaprio
Profimedia

Charlize Theron je sodelovala z organizacijo PETA in nasprotovala grozljivemu ravnanju z živalmi, ki jih vzrejajo za krzno. Med drugim je dejala: »Če nočete imeti oblečenega svojega psa, prosim, ne nosite krzna.«

Charlize Theron profimedia-0443220951.jpg
Charlize Theron
Profimedia

Leta 2007 se je ameriška igralka Hayden Panettiere pridružila japonskim aktivistom na protestu proti ubijanju delfinov. Del dogodka se je pojavil tudi v dokumentarnem filmu Zaliv.

olivia munn profimedia-0460499092.jpg
Olivia Munn
Profimedia

Igralka Olivia Munn je sodelovala z organizacijo PETA in javno protestirala proti zlorabam in spornim praksam industrije krzna ter ljudi ozaveščala o ravnanju z živalmi v morskih parkih. 

profimedia-0461919616 brad pitt.jpg
Brad Pitt
Profimedia

Vegetarijanec Brad Pitt izkoristi vsako priložnost, da se bori za pravice živali. Ko je promoviral film Ubij jih nežno, je dejal: »Ste kdaj poskusili hamburger? Ste že videli, kako koljejo krave? Vse skupaj je precej barbarsko, grozovito in zelo nasilno. To je svet, v katerem živimo, zato mora biti nasilje prisotno tudi v filmih.« 

profimedia-0422183961 pamela anderson.jpg
Pamela Anderson
Profimedia

Pamela Anderson je veganka in je sodelovala z organizacijami, kot so Greenpeace, Hauser Bears in PETA. nekoč je dejala: »Grdo ravnanje z živalmi se me resnično dotakne. To, kar delam, mi je resnično pomembno.«

profimedia-0215153013 (1) katherine hiegel.jpg
Katherine Hiegel
Profimedia

Leta 2008 je igralka Katherine Heigl skupaj s svojo mamo Nancy ustanovila The Jason Debus Heigl Foundation, organizacijo, ki pomaga najti domove za pse v zavetiščih ter se bori proti krutemu ravnanju z živalmi.

peta profimedia-0296242376.jpg
...
Profimedia


Igralec Leonardo DiCaprio je na čelu številnih organizacij, ki se zavzemajo za prepoved krutega ravnanja z živalmi in se borijo proti izumrtju živalskih vrst. Med njimi so sklad za dobrobit živali Fund for Animal Welfare, združenja za zaščito okolja Global Green USA in svetovna organizacija za varstvo narave, World Wildlife Fund (WWF).

robin williams profimedia-0201080990.jpg
Robin Williams
Profimedia

Pokojni igralec Robin WIlliams je sodeloval s številnimi organizacijami za pravice živali, med njimi tudi z organizacijo Psi zaslužijo boljše (Dogs Deserve Better).

ellen degeneres
Ellen DeGeneres v oddaji spletnega ponudnika vsebin Netflix.
Profimedia

Voditeljica Ellen DeGeneres je veganka od leta 2008 in podpira organizacije za pravice živali, kot so zavetišče The Gentle Barn, organizacija za zaščito živali The Humane Society in druge.

russell
Russell Brand
Profimedia

Vegan in komik Russell Brand je izjemno zagrizen borec za pravice živali. Redno se zavzema za ozaveščanje glede krutega ravnanja z živalmi na farmah. 

koledar 6-alec baldwin.jpg
Alec Baldwin
Profimedia

Vegan in igralec Alec Baldwin redno sodeluje z organizacijo PETA in je velik zagovornik prepovedi vleke kočij s konji.

bill gates.jpg
Bill Gates
Profimedia

Bill Gates podpira veganstvo in se zavzema za lepše življenje živali. Vlaga v podjetja, ki proizvajajo umetno meso.

profimedia-0148102951.jpg
Jude Law
Profimedia

Jude Law podpira organizacije, kot sta Cruelty Free International, ki se bori proti testiranju na živalih, in Greenpeace.

profimedia-0322572324 bill maher.jpg
Bill Maher
Profimedia

Komik Bill Maher je zavzet aktivist za pravice živali, zato so mnogi presenečeni, ker ni vegan. Podpira številne organizacije, ki se zavzemajo za pravice živali.

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Profimedia

Vegetarijanec Pierce Brosnan je sodeloval z živalskimi organizacijami, kot so organizacija za zaščito naravnih virov Natural Resources Defense Council, organizacija za varovanje okolja in ogroženih morskih vrst Sea Shepherd Conservation Society, za katero je bil tudi svetovalec, in številnih drugih.

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 34, 16. 8. 2019