Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Anja Medle

Brigita Potočki, 01.04.2020 16:00:34

Mlada oblikovalka Anja Medle je študentka 2. letnika magisterija na NTF in je na oktobrskem Ljubljana Fashion Weeku s svojo prvo kolekcijo tako navdušila zbrano občinstvo in modno srenjo, da so ji podelili nagrado WOW za najboljšo kolekcijo. V modo je, kot pravi, vstopila čisto spontano, brez večjega razmisleka in pompa, saj sta v središču njenega zanimanja že od nekdaj moda in gledališče, od koder tudi črpa svoje zamisli.

Delite na:
Anja Medle
Anja Medle Anja Medle

»Vsaka kolekcija je odraz mene v tistem času. Ko gledam nazaj, se mi zdi, da je to dovolj očitno. Trendov niti ne spremljam, gre bolj za trenutne navdihe, za tisto, kar ti je v tistem trenutku lepo, grdo, kar te navduši …« 

Naslovi k posameznim slikam naj bodo v drugačnem, modernejšem fontu

3.f_Samantha_Kandinsky.jpg
Anja Medle
Anja Medle

Prvo oblačilo je naredila zase že v srednji šoli. Vedno je bila rada lepo oblečena, zato je kupila blago in se odpravila k šivilji, kjer sta skupaj naredili, kar si je zamislila, in tako je še danes, ko predvsem oblikuje, a včasih tudi sama kaj zašije, saj je hitreje in več narejeno, če si s šiviljo delo razdelita.


MATERIALI

2.foto_Kristijan_švab.jpg
Anja Medle
Anja Medle

Pripis k fotografiji: Materiali so pri oblikovanju in končnem izdelku nadvse pomembni. Zato jih Anja vse izbere sama. Med njenimi najljubšimi sta volna in umetno krzno, čeprav je v zadnji kolekciji uporabila tudi finejše in manj grobe materiale, kot sta lame in svila, ki ju v kolekciji najbolj zanimata. Materiali, vzorci in teksture so tisti, ki ji dajejo navdih za končni izdelek. Včasih je dovolj otipati material in že se oblačilo samo vizualizira, včasih je potrebna skica. A na koncu se zdi, da je kolekcija nastala spontano, kot vizija iz sanj. 


NAJVEČJI IZZIV

5.f.SamanthaKandinsky.jpg
Anja Medle
Anja Medle

10.SamanthaKandinsky.jpg
Anja Medle
Anja Medle

Pripis k fotografiji: Njen največji izziv pri oblikovanju so hlače, saj so med najzahtevnejšimi kosi oblačil, predvsem zato, ker je potrebno kar nekaj vaje in truda, da oblikuješ kos, ki pristaja večini ženskih postav. A kot pravi, je z vsako kolekcijo bliže popolnemu kroju hlač. 

 INSPIRACIJA

Primer postavitve
Primer postavitve
Primer postavitve

Pripis k fotografiji: Osemdeseta so bila očiten navdih v njeni nagrajeni kolekciji, z vsemi elementi tistega desetletja: od vzorcev in barv do pretiravanja v volumnu in pompoznih modnih dodatkov.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 10.2.2020