Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Ana Praznik: Zgodbe, ki nam jih pripovedujejo ljudje, so težke

Alesh Maatko, 10.04.2020 11:55:32

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Ana Praznik: Zgodbe, ki nam jih pripovedujejo ljudje, so težke
Glasbenica in TV-voditeljica pravi, da je zelo rada v naravi, poleg tega pa se rada prepušča domišljiji štiriletne hčerkice. Ana Gregorič / POP TV

Na Pop TV se je pred kratkim začela že tretja sezona priljubljene oddaje Delovna akcija, kjer se celotna ekipa skupaj z voditeljico in glasbenico Ano Praznik vsak teden srečuje s težkimi zgodbami. A če bi bilo po Anino, bi prav vsem, ki se prijavijo, prenovili dom, vendar se morajo med številnimi prijavami na koncu skupaj s strokovnjaki odločiti, komu bodo prenovili stanovanje ali hišo. Z mojstri imajo nato pet dni časa, da iz nemogočega naredijo mogoče ter izbrani družini ali posameznikom znova pričarajo nasmeh na obraz.

Te dni vas lahko znova spremljamo v odmevni oddaji Delovna akcija, kjer premikate meje mogočega in pomagate tistim, ki živijo v nemogočih razmerah. Se bo ta sezona kaj razlikovala v primerjavi s prejšnjima?

Večjih sprememb ne bo, saj gre za oddajo z znanim konceptom, ki mu moramo tudi mi slediti. Bo pa seveda vsaka oddaja posebna in unikatna že zaradi mojstrov, ki imajo tudi letos precej podmazane jezike. Poleg seveda fantastičnih ljudi, ki jih bomo spoznavali skozi oddaje.

Na kaj ste najbolj pozorni, ko vam ljudje pišejo? Koliko Delovnih akcij bi imeli, če ne bi imeli meja? Verjetno bi pomagali ogromno družinam ali posameznikom, ki živijo na robu zmožnosti …

Ja, verjetno se oddaja nikoli ne bi končala, če bi lahko pomagali vsem, ki nam pišejo. Zgodbe, ki nam jih pripovedujejo ljudje, so težke. Saj veste, nihče si svojega življenja ni zamišljal nekje na dnu. Je pa res, da mnogokrat ne gre samo za težko socialno ogrožene ljudi. Nekateri izmed njih so živeli popolnoma normalno povprečno življenje, potem pa so ali izgubili službo ali bližnjega ali kaj podobnega in takrat so se z danes na jutri znašli v popolnoma drugem položaju. In takrat je težko. In z mojstri res dajemo vse od sebe, da bi se ljudje znova postavili na noge.

Se vam kdaj oglasijo družine, ki ste jih že presenetili?

Seveda. Z nekaterimi smo v rednih stikih, za drugimi pa so se izgubile vse sledi. Ampak tako je v življenju. Vesela sem, da se mi še vedno oglasijo in mi sporočajo, kako so. Povejo mi, kako so otroci, kako jim gre v šoli, v obšolskih dejavnostih. Povejo mi, da se jim je življenje zares obrnilo na bolje, in to me osrečuje. Tako vem, da smo jim zares dali neko osnovo za življenje.

Ana Praznik
Voditeljica Ana je vesela, da so z nekaterimi, ki so jim pomagali, še vedno v stiku ter da jim sporočajo, kako so.
Ana Gregorič / POP TV

Kako vam uspe stanovanje prenoviti v nekaj dneh? Namreč, ko sami kaj spreminjamo, prenavljamo, navadno traja tedne, če ne mesece!

Hja … babica tudi ne razkrije najbolj ključne sestavine za najboljši zavitek, ki ga dela, kajne? (smeh) Najpomembnejša sta seveda predpriprava in dobro načrtovanje poteka del. Potem pa stvari same stečejo. No, same ne, saj mojstri delajo cele dneve, včasih tudi noči. Tako da so pravzaprav oni tisti, ki poskrbijo, da so stvari narejene v roku. Za kar sem jim neizmerno hvaležna.

Se kdaj, ko obiščete koga, primete za glavo in se vprašate, ali je to mogoče?

Tudi. Vendar bolj z vidika, da ne morem verjeti, da nekateri v letu 2020 živijo v takšnih razmerah. Večina si namreč misli, ker seveda sodimo po sebi, da vsi živijo podobno kot mi. Dokaj normalno. Vendar naj vam povem, da je revščine vse več. Čedalje več je stigmatiziranih otrok, ki hodijo v brezplačno šolo, pa vendar ne morejo na obvezno ekskurzijo, saj jim starši ne morejo privoščiti avtobusnega prevoza. To je tisto, zaradi česar se primem za glavo in se vprašam, ali je to mogoče.

Katera zgodba do zdaj je bila za vas najbolj ganljiva?

Vse zgodbe so ganljive, na nekatere pa zaradi svojih izkušenj malo bolj odreagiram. Sploh, kadar vidim, da so otroci v pomanjkanju. To me dotolče.

Ana Praznik
Letos spremljamo že tretjo sezono priljubljene oddaje Delovna akcija, v kateri Ana Praznik s svojimi mojstri prenavlja domove tistim, ki si sami tega ne morejo privoščiti.
Ana Gregorič / POP TV

Ganljivo je bilo tudi v prvi oddaji nove sezone, ko ste upokojenko Zdenko še kako presenetili. Verjetno je težko opisati vse te trenutke, ko na koncu pritečejo solze sreče?

Ja, res je. Zdenka je ženska z veliko začetnico. Prijazna, skromna, iskrena, s težko zgodbo in velika borka. Kljub bolezni, s katero se trenutno bori, je nasmejana in optimistična, kar še zlasti cenim. Da ljudje ne obupajo, ampak se borijo do konca. In to, da smo jih lahko olajšali trenutke, ko potrebuje največ moči, je nekaj neopisljivega.

Kaj vse nam pripravljate za to sezono?

Vsega seveda ne smem razkriti, vam pa zagotavljam, da bodo prenove osupljive. In vse zgodbe bodo dobile srečen konec.

In za konec še, kaj vse počne Ana, ko ni vpeta v televizijski in glasbeni svet? Kdo in kaj vas takrat osrečuje?

Zagotovo moja družina in prijatelji. Zelo rada sem v naravi in zelo rada se prepuščam domišljiji svoje štiriletnice. Takrat sem lahko vse tisto, kar v resničnem življenju ne morem biti.

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

OPOMBA O PREDVAJANJU NOVIH ODDAJ:

"Priljubljena oddaja o prenovi domov družinam, ki si tega ne morejo same privoščiti, se v nedeljo, 12. aprila poslavlja s POP TV. Koronavirus je ustavil snemanje pomladanske sezone, zato smo zaenkrat posneli in odvrteli pet oddaj. Ana in njeni mojstri ostajajo doma, mi pa še zmeraj zbiramo prijave za prenove," so medtem sporočili iz POP TV.