poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

taisija berlec Svet24.si

V četrtek zjutraj je odšla od doma v Šiški, ...

20160224-00671417 Necenzurirano

Sveta, kot smo ga poznali, je konec. In ne vemo, ...

sodnik Janez Žirovnik Reporter.si

Zadoščenje za Franca Kanglerja: razvpiti sodnik ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

luka sulic 2 Njena.si

Luka Šulić četrtič postal očka

timi max elsnik 23 af Ekipa24.si

Ali to pomeni le eno? Elšnik podpisal pogodbo, ki...

Ali bo zamenjal ChatGPT?

I.V., 22.03.2023 14:00:03

Google si prizadeva za komercializacijo Barda, tekmeca vedno bolj popularnega ChatGPTja. Gre za eksperimentalno pogovorno umetno inteligenco, ki jo poganja Googlov model učenja jezika LaMDA. Podjetje je Bard interno testiralo že od februarja, zdaj pa je prvič omogočilo, da ga preizkušajo tudi nekateri zunanji uporabniki.

Delite na:
Ali bo zamenjal ChatGPT?
Google Bard AI twitter

V beta različici trenutno sodeluje zelo omejeno število uporabnikov, izbranih iz programa Pixel Superfans. Gre za lastnike pametnih telefonov Pixel, ki so bili povabljeni k testiranju Googlove alternative klepetalnici ChatGPT.

Google je nekaterim uporabnikom Pixel Superfans poslal po elektronski pošti vabilo, ki se glasi:

»Spoznajte Barda, Googlov eksperiment, ki vam omogoča sodelovanje z generativno umetno inteligenco. Radi bi vam ponudili zgodnji dostop, da boste lahko začeli z nami deliti svoje izkušnje takoj, ko bo Bard uradno na voljo. Veselimo se, da bomo videli, kako bodo ljudje sodelovali z Bardom, vendar se popolnoma zavedamo, da sprva veliki učni modeli morda ne bodo vedno dali natančnih rezultatov. Prispevki uporabnikov, kot ste vi, nam bodo omogočili, da Bard izboljšamo.«

BARD AI vs Open AI.jpg
BARD AI proti Open AI
Twitter

Za zdaj se zdi, da Google pošilja vabila le uporabnikom iz ZDA. Evropski uporabniki bodo morali počakati še nekaj časa. Kljub temu pa ta korak nakazuje, da Google resno stremi h komercializaciji svoje pogovorne umetne inteligence, ki naj bi konkurirala priljubljenemu ChatGPTju.