vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

kondomi Svet24.si

Zbirali so stare kondome, jih prevreli in ponovno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

varčevanje, denar, družina, utd, finance, Svet24.si

Pirati za vseevropski UTD

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

7 znakov, da bo dober oče

Tina Lucu, 08.09.2020 17:00:05

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
7 znakov, da bo dober oče
Oče in sin jed-owen unsplash

So moški, ki se vedejo otročje, so nezanesljivi, nepreračunljivi. Takega si zagotovo ne želite za očeta svojih otrok. Po drugi strani pa obstaja kar nekaj moških, ki izpolnjujejo kriterije za dobrega očeta. In obstaja tudi kar nekaj znakov, po katerih ga prepoznate.

1 Je odgovoren

Skrbi zase in za svoje soljudi, prevzema odgovornost za lastne napake in ima življenje v svojih rokah? To so zagotovo dobri pogoji, da zna prevzeti odgovornost tudi do malega bitja.

2 Je ljubeč

Otrok ne potrebuje le očeta, ki zasluži denar za preživljanje družine. Potrebuje predvsem ljubezen, razumevanje in podporo. In če je ljubeče narave, je potem zelo verjetno, da je tak tudi do svojega naraščaja.

bermix-studio-DGf4k3fi44s-unsplash.jpg
Oče in hči
bermix-studio unsplash

3 Je potrpežljiv

Ali se ne razjezi za vsako malenkost? Super, kajti majhni otroci ti znajo kar krepko kravžljati živce. Dobro je, če ima kandidat za očeta to zlata vredno lastnost.

4 Družina mu je pomembna

Rojstni dnevi njegovih najbližjih so zanj sveti, brez božiča pa tudi ne gre. Če ceni čas za družino, potem bo tako tudi v njegovi lastni. In to je neverjetno dragoceno!

5 Je spontan

Družinskega življenja se ne da vedno načrtovati. Otrok bo enkrat kar čez noč zbolel ali pa bo ušpičil kaj takega, na kar se bo treba hitro odzvati. Kdor zna biti fleksibilen glede razmišljanja, ima odločilno prednost!

6 Je zvest

Vzgajati otroka v enostarševski družini je težko. Zato je ob sebi dobro imeti zvestega partnerja. Jasno, da se ne da napovedati skokov čez plot. Toda ali je človek po naravi zvesta duša, pa tudi zelo hitro opazimo.

7 Že zdaj zna ravnati z otroki

To je dokaj dober pokazatelj. Pogosto lahko že po njegovem odnosu z nečakinjami in nečaki ugotovite, ali ima smisel za otroke. Čeprav lasten otrok prinaša popolnoma drugačno doživetje.