Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

7 preprostih namigov za varčevanje z denarjem

Tina Lucu, 09.12.2019 12:00:00

Saj veste, kako je s plačo. Je in naslednji trenutek je ni. Zagotovo poznate to težavo, ko denar kar ponikne, pa samo dvakrat gremo mimo trgovine, potem ko smo plačali že vse položnice. Za vas smo zbrali sedem nasvetov, s pomočjo katerih boste lahko vsak dan privarčevali nekaj denarja

Delite na:
7 preprostih namigov za varčevanje z denarjem
varčevanje Profimedia

Najemnina ali kredit, večerja, kosilo, nove kavbojke, rože za prijateljičin rojstni dan in tako naprej. Še preden se zavemo, plače ni več, številke na računu pa se počasi obarvajo rdeče. Kaj lahko naredimo? Z nekaj varčevalnimi namigi boste vsak dan lahko nekaj prihranili. 

Voda iz pipe namesto sokov: voda iz pipe je zdrava in ni skrivnost, da je v Sloveniji povsem neoporečna. Kupljeni napitki stanejo od 50 centov naprej. Torej: prste stran, vodo iz pipe pa natočite v stekleničko.

Nakupovalni seznami in jedilni načrt: kadar kupujete lačni, ne kupite le nepotrebnih reči, temveč tudi preveč. Prav nobenega smisla nima kupovati živila, ki jih ne boste potrebovali. Dobro je tudi narediti tedenski jedilnik in nato kuhati po njem.

Kartica namesto gotovine: se sliši smešno? Pa ni. Kdor plačuje s kartico, ima namreč boljši pregled nad porabo denarja. Ko namreč plačate eno pijačo tu, eno tam, si kupite revijo, hitro izgubite pregled. Prav tako ni slabo hoditi naokrog s prazno denarnico, kajti ob tem se zaveste, da tudi vaš bančni račun ni videti veliko drugače.

Kupujte moške izdelke: ne, to ne pomeni, da se morate odišaviti z moškim parfumom. Toda ali ste kdaj opazili, da so moške britvice cenejše od 'nežnih' za ženske noge? Poleg tega so moške tudi veliko učinkovitejše.

nakupovalni-seznam
varčevanje
Profimedia

Peš namesto z javnim prevoznim sredstvom: karta za javni prevoz res ne stane veliko, če pa seštejete vse vožnje, se lahko v enem mesecu nabere kar nekaj. Če le imate možnost, se v službo odpravite peš ali pa s kolesom. In se tako še nadihajte malo svežega zraka.

Izkoristite popuste: morda se sliši časovno zamudno, vendar je učinkovito in tako se prihrani kar nekaj denarja. Spremljajte dnevne ponudbe in 12 litrov mleka denimo kupite takrat, ko ima še posebej ugodno ceno.

Domače zabave: pijača v lokalih zna biti po nekaj 'rundah' kar draga. Če bi se radi dobili s prijatelji, je to lahko zelo zabavno tudi doma. Kupite grisine, steklenico vina ali pa nekaj pločevink piva in ... prijeten večer je zagotovljen. 

Od časa do časa pa si tudi kaj privoščite. In takrat sploh ne razmišljajte o denarju in stroških. 

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 48, 22.11.2019