Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem Hvaru
Hvar me vedno znova navduši, zato se redno vračam na ta otok, ki velja za enega izmed desetih najlepših na svetu. Pohvali se lahko z neokrnjeno naravo, kristalno čistim morjem in tudi z bogato kulturno dediščino. Letos sem Hvar obiskala v času 3. festivala vina, oljk in dediščine na Jelsi in degustirala številne lokalne proizvode.
Na Hvaru sem prvič preizkusila nov model kopalk Antoninias, na katere prisegam že nekaj let, in v njih izvedla prvi letošnji skok v morje. Luka v mestu Hvar je bila nekoč pomembno pristanišče Beneške republike, danes pa tam najdemo prestižne jahte.
Kot gurmanka rada preizkušam tradicionalne jedi in tokrat sem prvič poskusila hvarsko gregado v restavraciji Bonaca, ki se ponaša tudi s čudovitim razgledom.
Hvar je poznan po odličnem vinu in tudi ‘svoje vino’ iz tamkajšnje kleti Carić sem poskusila.
Čudovita sivka je značilna za Hvar, s svojim vonjem pa odišavi ves otok in po novem me razvaja tudi doma, saj sem s sabo odnesla sivkin hidrolat, ki ga je izdelal Igor Deanović skupaj z ženo Prekmurko.
Na Hvaru sem prvič preizkusila nov model kopalk Antoninias, na katere prisegam že nekaj let, in v njih naredila prvi letošnji skok v morje.
Na otoku rastejo številne avtohtone vrste trte, v Vinarni Tomić pa so me celo popeljali v rimski čas.
Mogoče vas zanima tudi